icon

"Jednodňový" covid. Kedy do práce?

4. sep 2022

Ahojte, včera som mala pozitívny test (predvčerom negatívny), horúčky, bolesti, potenie, nepríjemné pocity v krku, zvracanie, kašeľ, nepohla som sa z postele. Dnes mi nie je nič. Kedy mi môže test ukázať negatív? Po akom čase sa môžem vrátiť do práce? Je šanca, že sa mi to svinstvo vráti, keď sa nebudem nejaký čas šetriť?
P. S. Som očkovaná

kluska
5. sep 2022

@hahah1 covid najcastejsi? ale no, niekedy mam pocit, ze ludom chyba povinnost nosit masky, respiratory, testovat sa, ockovat a byt v karantene. Uz nech to vlada zase nariadi a budu spokojni..

kluska
5. sep 2022

@anjelicek26 do prace sa chodilo isto pokial cloveku nic nebolo, ze bol 1 den chory a na druhy den bolo ok, tak normalne sa slo do prace, ci? To, ze sa pretazuju ludia v praci, je pravda.

kluska
5. sep 2022

@mooonika1975 ku kazdej chorobe treba pristupovatr s respektom a myslim, ze su tu choroby, ktore si zasluzia vacsi respekt ako covid, ale naopak, vobec sa o nich nerozprava.

kluska
5. sep 2022

@tayla no mnohym to nedocvaklo a ani nedocvakne

mooonika1975
5. sep 2022

@kluska bavíme sa o vírusoch, čo sa šíria

kluska
5. sep 2022

@mooonika1975 ok, covid nie je nebezpecna infekcna choroba, podla ministerstva zdravotnictva, cize nie je dovod ho davat nad ine infekcne nakazy, ktore existuju a vzdy existovali. Potom tu mame ine choroby, neinfekcne, ktore su kvoli tejto normlanej virusovej nakaze podcenovane, odkladane a neliecene.

kluska
5. sep 2022

my nenosime skoro vobec masky, moje deti nikdy nemali masku, nedezinfikujeme si ruky, netestujeme sa, nie sme ockovani a nevyhybali sme sa ludom, nevadia mi ani ludia co su chori, pokial maju za sebou uz tie najhorsie dni. Sme v zahranici, chodime na dovolenky ked sa da, deti tu chodia na plavanie, karate a pod. Zijeme, ano jasne sme aj chori, ale normalne. Moje deti vela v skole nevymeskali kvoli chorbe, da sa to spocitat u oboch na maximalne dvoch rukach dokopy. Najviac sme boli chori, ked sli deti do skoly a budovali si imunitu.

kluska
5. sep 2022

moja mama 76 rocna prezila covid doma, bola tyzden chora asi, ze mala zimnicu a kasel a potom bola tak mesiac slaba, akurat bola len na test (kvoli pozitivnemu bratovi). Liecila sa doma, vitaminy, ivermectin, to bolo v zime a teraz v lete robia s bratom prerabku celeho bytu, tahaju uz treti mesiac, mama je stale na nohach, 76 rocna a neockovana. Ked isla na rehabilitaciu, tak jej doktorka sa opytala ci sa ockovala a ze nie a ta jej povedala, ze dobre urobila.

1342
5. sep 2022

@kluska presne tak netreba sa testovať a fungovala by úplne normálne...ja nerozumiem načo sa ľudia ešte stále testujú 🤦ja som kovid prekonala a povedala som že sa viac testovať nebudem odvtedy sme boli chorí xykrat a netestovali sme sa jednoducho sme boli chorí a hotovo .....

lenkakravcova
5. sep 2022

@1342 Úplná bezohladnost voči ostatným.
Ja som ostávala aj po obyčajnej chrípke dokiaľ som nebola úplne bez príznakov + 1-2dni navyše, pre istotu, nech to neroznášam.
Neexistujú len ľudia, ktorí to zvládnu ako bežné respiračné ochorenie, dokonca existujú ľudia, ktorých môže zabiť aj chrípka. Väčšina ľudí sa stretáva v práci, obchode s kopou napr aj onkologických pacientov, či dôchodcov s xy chorôb.
To s tým, je mi dobre, kašlem na ostatných a na to, či to poroznasam je totálne sebecký prístup. Chápem, že to tu píšeš bez mena a profilový, lebo to by bola riadna hanba co si za človeka. Rovnako všetci podobní s rovnakými rečami..

matabb73
5. sep 2022

@kluska zodpovedný človek sa otestuje, aby vedel či nie je nakazený a ak áno sedí doma na riti a neroznáša to ďalej. To, že ty máš ľahký priebeh neznamená, že taký bude mať ak človek, ktorého ty nakazíš. To je fakt úžasné hrdinstvo chodiť s chorobou medzi ľudí a roznášať ju ďalej. Mňa takto nakazila tiež podobná "hrdinka" v MHD. Veď načo si dávať na ústa respirátor keď som chorá, treba kašlať všade navôkol a ani ústa si pritom nezakryť. Ja niekedy až žasnem akí sú niektorí ľudia bezohľadní a ešte sa tým chvália. Ja som mala vďaka covidu pokazené leto a s post covidom sa trápim už druhý mesiac. Ďakujem pekne za také neškodné ochorenie.

1342
5. sep 2022

@lenkakravcova 😂máš dobré vymytu hlavu .....všetko je to o nastavení v hlave a to že tu nemám moje meno neznamená že sa tak neprezentujem aj v súkromnom živote a nehanbím sa za to 🤗

lenkakravcova
5. sep 2022

@1342 Takže keď už nevieš kudy kam, tak začneš ľuďom nadávať? 🙂
Tak ho napíš, keď sa nehanbíš za svoje názory.

1342
5. sep 2022

@lenkakravcova ja ti nenadávam len neznášam keď niekto vnucuje svoje názory iným😉 ja som len konštatovala že sa netreba testovať

kluska
5. sep 2022

@lenkakravcova ale ved ona nepise, ze chodi chora alebo jej deti medzi ludi, niekedy len treba pouzivat zdravy rozum a v tomto pripade to uplne staci.

kluska
5. sep 2022

@matabb73 ked sa musis testovat aby si vedela,z e si vobec chora, tak o com sa tu bavime. jasne, ze ked som chora, nepojdem medzi ludi, az ked sa citim lepsie. Pred kovidom si vobec nebola chora? nevadili ti vtedy ludia co chodili v mhd bez ruska, respiratora?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kluska
5. sep 2022

mam dojem, ze niektori zabudli rozmyslat odkedy je covid. Potom to tak vyzera ako vyzera, mozu si s vami robit co chcu, vojna, vysoke ceny plynu, elektriky, vsetkeho, klimaticke dristy

1342
5. sep 2022

@mamula20 ja som doma nakvapkala pomaranč a vyšiel pozitívny test tak potom o čom tie testy sú?

rachel36a
5. sep 2022

Ved prave...preto som ti pisala ze niekto nrmusi mat ziadne priznaky a je pozitivny dlho...treba sk urobit po 5 dnoch test a uvidíš

matabb73
5. sep 2022

@kluska pretože covid môžeš roznášať aj keď nemáš príznaky. V tom je zákernosť tohoto ochorenia a preto sa rýchlo šíri. A preto je aj zavedená karanténa. Hovorí sa o tom už dva roky, ak si si doteraz nevšimla. A vadí mi keď chodia chorí ľudia medzi ľudí aj s inými ochoreniami. Vadia mi aj obyčajné sople, lebo mne sa to často skomplikuje ochorením priedušiek. Inak, testovanie slúži aj na diagnostiku ochorenia, aby si vedela čo ti je a ako sa máš liečiť.

bambinomio99
5. sep 2022

Priatel pozitivny tazsi priebeh ja som bola s nim a nesli sme skor ako na 6 den ...a aj ked mu nic nebolo citil este dalsi tyzden unavu

mondolina
5. sep 2022

@1342
tak si zatlieskaj, že si múdrejšia ako vedci, ktorí tie testy vymysleli.👏

https://dennikn.sk/2187063/na-antigenovy-test-d...

mooonika1975
5. sep 2022

@kluska vďaka respiratoru som ja ako učiteľka nemusela byt chora každé dva týždne, imunita sa pozbierala , a teraz keď sme mali covid, tak nič sme nechytili, čo predtým som brala atb každý mesiac, zápal dutín, potom hrdlo, hnačky, vravacky, šiesta siedma choroba a ja neviem čo ešte. Vďaka bohu za respirátor. Cela biedna výplata išla vždy na lieky

hahah1
5. sep 2022

@kluska minimálne je nákazlivejší, ale stále si za tým stojím, že aj rozšírenejší. Sama som sa teraz vrátila z dovolenky a hádajte s čím, s covidom....
A tu nejde o to, že by ľuďom chýbali rúška a respirátory, kto chce, ho môže nosiť aj teraz. Ono ide aj o solidaritu voči ostatným. Nikdy neviete, koho to môže kľudne aj zabiť, a to dokáže aj obyčajná chrípka. Príde mi nezodpovedné vystavovať ostatných zbytočnému riziku, keď ho viem z mojej strany zamedziť ;)

hahah1
5. sep 2022

@1342 A to už malo aký zmysel? Nejako mi uniká pointa. Treba si čosi aj o tých testoch a o chemických procesoch v ňom aj čosi naštudovať prv než toto napíšete ;)

kluska
5. sep 2022

@mooonika1975 ja len, ze ci respirator je vyrobeny na to aby chranil ludi pred virusom? alebo sa skor pouziva na nieco ine?

kluska
5. sep 2022

@hahah1 kebyze si nerobila test, tak by si ani nevedela, ze mas covid.. ja som tiez bola chora, nerobila som test, neriesim co to bolo, to iste muz, deti a ano boli sme doma, ked sme boli chori, jedine nerobili sme okolo toho halo, Sama si inak odporujes, hovoris, ze kto chce, nech nosi, kto nie, tak nie, ale ten co ho nenosi je nezodpovedny a vystavuje riziku inych 🙂))

kluska
5. sep 2022

@matabb73 ty poznas aj inu chorobu, ktoru mozes roznasat bez toho aby si mala hocijaky priznak? Tiez ktora choroba sa urcuje len na zaklade testu bez nejakeho ineho komplexneho vysetrenia?

tayla
5. sep 2022

@hahah1 kamoška kvapla vodu z vodovodu, pozitívny, aj druhý pokus 🤭😂🤣 neverím na bezpríznakové respiračné ochorenie. Buď ho mám, alebo ho nemám...