Karanténa pri čakaní na výsledky testu na Covid-19

kacenakacena
6. nov 2020

Ahojte,

neviem nikde na internete nájsť odpoveď, či treba byť v karanténe počas čakania na výsledky testu na Covid.

Malý mal prísť v škôlke do kontaktu s pozitívnou osobou, nám to bolo oznámené na 8. deň 10dňovej karantény, no comment. Čiže teraz sme 2 dni doma. Ok. Prišla mi sms, že ho RUVZ objednal na test. WTF? Veď už je 9. deň a nemá žiadne príznaky, plus má necelé 4 roky, tak prečo test? Ale dovolať sa tam nedá. Super. Takže na ten test s ním musím, aj keď jeho doktorka to neodporúčala. Čo už.

No ale teraz ma zaujíma. Dnes mu končí 10dňová karanténa, zajtra má ísť na test. Kým mi príde výsledok toho testu, možno za 2, možno až za 4 dni, má ostať ešte v karanténe, či nemusí? Neviete niekto, prosím? Ja som z toho všetkého už jeleň.

Diki moc 🙂

janinah
6. nov 2020

Dá sa opýtať aj takto....ak by sa jednalo o susedkino dieťa,chceli by ste,aby sa také dieťa stretlo vonku s vašim dieťaťom? Test zvykne byť do 24 hod,ja by som to ešte vydržala doma.

kacenakacena
autor
6. nov 2020

Mne ide o to, že ho mám v striedavej starostlivosti s jeho otcom, a teda neviem, či môže ísť v pondelok k nemu alebo nie. Ale ku kontaktu s pozitívnou osobou prišlo ešte minulý týždeň, keď bol u neho. Celkovo sa stránime kontaktov s inými osobami, určite sa nepýtam preto, že s ním chcem ísť silou mocou na ihrisko alebo kam. Aj keď nás už ide doma poraziť 🙂

chvostik1
6. nov 2020

Musíte byť doma do doby kým vám nepríde výsledok.

janinah
6. nov 2020

@kacenakacena do pondelka bude výsledok

andrejka1974
6. nov 2020

Musi zostat v karantene pokial nebude vysledok moja dcera bola v kontakte s osobou pozitivnou stvrtok nastupila do karanteny vsobotu horucky aj v nedelu cez 38 vsobotu objednana na test dalsiu stredu jej spravili test avysledok mala v piatok takze den pred ukoncenim karanteny vysledok dosiel az o 20.00 nastastie negativny a dokial nedojde vysledok musite byt v karantene

lucia147852
6. nov 2020

Samozrejme že musí byt do výsledku doma. A ten test úplne v pohode zvládne. Neni to moc strašne. Moja bude mat v januári 4 a pred týždňom vila testovaná. Ani brvou nemykla

kacenakacena
autor
6. nov 2020

@lucia147852 dikičko. To viem, že to zvládne, o to strach nemám. Ale je to už 9 dní, je bezpríznakový, aj jeho doktorka povedala, že ak mu nič nie je, netestovať. To je fuk. Koľko ste čakali na výsledok prosím?

kacenakacena
autor
6. nov 2020

A ešte ma napadlo. Keďže je teda v karanténe, kým nepríde výsledok, táto karanténa platí aj na mňa, keďže žijeme spolu v domácnosti? Jeho výsledok príde počítam najskôr v pondelok. Ako sa ja mám dať cez víkend otestovať, aby som mala certifikát, ak sme teda negatívni? Som s ním sama, nemám ho kam dať. A ani nemám 70e na PCR test.

hettinka
6. nov 2020

@kacenakacena nie, karanténa platí iba pre testovaného. Akonáhle by prišiel pozitívny výsledok, hlásiš sa na testy aj ty a si v karantene. Alebo keby si dostala príznaky, tiež sa treba hlásiť u dr a na testy. Lebo dieťa môže byt bez príznakov a jemu nemusí byt nič, ale nakazí ta.
Výsledky chodia aj cez víkend. Zo zákona do 96 hodín, ale mne napríklad urobili odber zle, alebo to niekde stratili a čakala som týždeň, kým mi prišla SMS.

kacenakacena
autor
6. nov 2020

@hettinka ďakujem. Teda myslíš, že ja môžem ísť cez víkend na celoplošný test?

hettinka
6. nov 2020

@kacenakacena ty áno.

petamada
6. nov 2020

Mal.by byt doma do vysledku testu, a ano mojej vyslo na 11 den pozitivita (10 dni v karantene) a tiez bez priznakova.

miriam11
7. nov 2020

@kacenakacena musí zostat doma do výsledku testu. Však neviete, či je pozitívny a tým pádom ak je tak je prenasacom. Páčilo by sa vám keby nakazil učiteľky, ďalšie deti, ich rodičov, starých rodičov? ... Je to reťazová reakcia.

kacenakacena
autor
7. nov 2020

@miriam11 nepýtam sa preto, lebo plánujem nakaziť každého v okolí. Ale preto, že v pondelok má ísť k svojmu otcovi, tak či môže alebo si ho mám nechať pri sebe.

lucia147852
7. nov 2020

@kacenakacena dlho. Na 5 deň večer až prišli výsledky. Ale niektorí od nás z mesta mali aj hneď na druhý deň. Takze neviem podľa čoho to robia

chvostik1
7. nov 2020

@kacenakacena no dohodni sa s otcom tvojho syna nech si po neho príde až po tom čo už budete mať výsledky. Synček by do tej doby nemal "striedať" domácnosti.

ajka0207
7. nov 2020

@kacenakacena pokiaľ ja viem, v karantene byť nemusíte. Treba desať dní od stretnutia s pozitívnym.

ajka0207
7. nov 2020

@petamada pozitivita ti môže vychádzať aj mesiace, v momentálne situácii to už nič neznamená. Desať dní od pozitivneho testu si v karantene a potom už chodíš normálne von. Nikto retest nerobí.

kacenakacena
autor
7. nov 2020

Vojak nám dnes na odbernom mieste povedal, že do výsledku má ostať v karanténe, aj keď včera prešlo 10 dní od kontaktu s pozitívnou osobou. Ak bude negatívny, karanténa končí. Ak by bol pozitívny, karanténa trvá a mali by sme dostať termín ďalšieho pretestovania. Otázne ešte je, či niektorý z jeho spolužiakov zo škôlky nebude pozitívny po tomto testovaní 🤔 takže čakáme