Karanténa v rodine
Ahojte žienky! Tie ktoré ste si prešli karanténu. Sme momentálne teda v karanténe. Aby som to ozrejmila; mojej mame potvrdili pozitiv test minulý týždeň v utorok, čiže nám volali z ruvz že mame byť v karanténe 14 dní všetci teda celá rodina ktorí sme prišli do styku s pozitivnou osobou. V piatok sme boli všetci na testy, všetci negatívny, moje deti, môj partner, otec , sestra aj jej syn všetci negativny len ja pozitivna. Z ruvz mi teta povedala ze karantena sa predĺži z 25 do 28.8 dnes volal partner , mudr. Koli karantennej pn a bolo mu povedané že on mal ísť normálne do roboty keď mal negatívny test. A teraz vôbec neviem ako to je, či ich zavolajú ešte na test pred ukončením karanteny alebo ako. Lebo mne ako pozitívnej bolo povedané že na test už nepôjdem. A zase maminina kolegyňa tiež bola pozitivna a testovali ju ešte 4krat kým nemala dva negatívne testy. Aj sestra mi dnes povedala ze jej kamatkin brat bol pozitivny a už nešiel na kontrolný test len mu poslali sms že je vylieceny. Tak vôbec neviem ako to je.
Ahoj, viete kde ste k tomu prisli? Teda pôvod ? Na Sk alebo zahraničie?
@seraa ahoj, vôbec netuším kde som to mohla chytiť. Mojej mame robili 4 testy z toho 3 mala negatívne až mint týždeň v utorok pozitívny. Ona pracuje ako zdravotníčka, ale napr.ja som s ňou nebola , lebo neustále bola v praci. A vždy keď prišla domov tak sme vonku na dvore prehodili pár slov, a to som bola aj 5 metrov od nej. Vôbec som pri nej nebola.a a hold v piatok ma testovali a v sobotu dostali moje deti sms že sú negatívne len ha som nedostala sms. Dokonca môj otec , sestra, aj manžel dostali ešte v piatok čo ich testovali výsledok že sú negatívny. A ja Ked som nedostala sms už som tušila že nie je niečo v poriadku. A vzápätí mi volala teta z ruvz že som mala pozitívny test. Do včera žiadne príznaky a dnes ma bolí hlava , mám nádchu a stratila som chuť. Ale vôbec netuším kde som to teda mohla nachytať. Lebo aj doma keď mama prišla vždy sa všetko vydezinfikovalo pred tým keď prišla aj keď už bola doma, už mi z toho sibalo lebo som chodila a striekala a teraz ani nehovorím. Vždy keď prišla hneď sprcha vydezinfikovalo sa . A mama nemá žiadne príznaky a ja mám teda a ešte by som dodala maminina kolegyne všetky skoro mali horucky a len jedna z nich mala potvrdený pozitívny test, ha teplotu nemám, dokonca by som povedala ze som asi podchladena lebo máme doma 3 digitálne teplomere a ešte aj ortutovy a všetky mi ukazujú 35,8 nanajvys6 36
@chrobacik41 dakujem. prajem rýchle vyzdravenie
@seraa ďakujem
@chrobacik41 Pekný deň.Chcem sa spýtať z akého dôvodu vašej mamine robili až 4 testy?to robili za sebou alebo s odstupom nejakého času?Keď 1.vyšiel negat.zaujíma ma prečo sa robili opäť ďalšie....vďaka za info🙂
@tanita007 dôvod písala - mama je zdravotníčka.....stačí že mali v nemocnici/ambulancii pozitívneho pacienta a zdravotníkov ktorý prídu do kontaktu s daným človekom testujú......testy sa nerobia za sebou - buď ťa dá otestovať zamestanávateľ alebo si samoplatca, prípadne si sa vrátila z rizikovej krajiny alebo si kontaktná osoba (bola si s niekým v styku kto je pozitívny), prípadne ešte máš príznaky na koronavírus.....susedovi robili tiež 2testy - ležal na internom oddelení - najskôr ich testovali pred príjmom a druhý raz keď bola pozitívna jedna sestra tak znovu testovali celé oddelenie....test ti ukáže pozitivitu alebo negativitu len v danom okamihu - pri testovaní môžeš byť negatívna a o 3dni už môžeš byť pozitívna....
@tanita007 no pretože im stále z inej nemocnice prekladali pacientov, ktorí mali najskor dva krát negatívny test a potom zrazu za dva dni pozitívny!!! Áno čítate dobre po dvoch dňoch!!! Ja sa nejdem ani vyjadrovať k našej nemocnici pretože keby ste vedeli ake spinavosti sa tam robia , by som všetkých celé riaditelstvo dala zavrieť do basy na doživotie!!! Nič iné si nezaslúzia, napíšem len toľko včera vyšla správa že je dočasne obmedzené oddelenie a dnes že už prijímajú pacientov. To oddelenie nebolo vydezinfikovane sestricky majú do tohto prostredia nastúpiť pracovať? A Aj tie ktoré mali pozitívne testy ale nikde sa o tom nehovorí pretože chcú všetko ututlat. Asi tak. Nič z tohoto by sa nestalo keby sa to oddelenie zavrelo hneď pri prvom prípade a všetko by sa dokladne vydezinfikovalo plus by mali nemocnice medzi sebou spolupracovať a nie si hádzať polená pod nohy a prehadzovat si ľudí ako papier zo stola na stôl. Takže si urobte obraz o našom úžasnom zdravotnictve! Ďalej moja mama ani ja sme v zahraničí neboli!!!
@chrobacik41 Vďaka za vysvetlenie...poznám tieto situácie.😒
A vrchol všetkého prišiel dnes! Včera nás lekárka môjho muža požiadala aby sme jej na email odoslali doklad o epidemiologickom šetrení ktorý nám ruvz poslal na email aby mohla lekárka vystaviť karanténu pn. Tak včera sme odoslali. Dnes vola muž doktorke a ona mu odmietla pn vypisat!!! Že ona nič na email nedostala, a že mame si zavolať na sociálnu poisťovňu a buchla telefonom. Ale tak som sa nasrala s prepáčením, že som ihneď volala na rúvz a vysvetlila pani že doktorka odmieta vystaviť pn. Tak ruvz pekne volal doktorke. A za 5 minút bola pn vypísaná. Ja teda neviem či ešte mal s týmto niekto problém a ešte povie že ruvz si vymýšľa že muž mal ísť do práce ked mal negativny test a pritom ma nariadenu karanténu. Neviem čo toto ako môže fungovať. Po ukončení pn okamžite berieme od nej kartu , by ma zaujímalo koľkým ľuďom toto ešte takto povedali že môžu ísť do roboty a pritom majú nariadenu karanténu. 😡
@tanita007 veď práve veľa ľudí túto situáciu aj zlahcuje, ale ten človek ktorý to nezažije tak neuverí že niečo sa deje a nie je všetko v poriadku
@ivkazba / ako aj chripkov, prechladnutin, anginou atd. ja bezne lezim ako mrtva 2-3 tyzdne minimalne tyzden teploty od 38-40 plus hrdlo kasel atd atd....ale skor ako za dva tyzdne som este za cely svoj zivot nebola vyliecena a to som VZDY doma NIKDY nechodim do prace liecim sa atd
@chrobacik41 z akeho mesta si, ak sa smiem opytat?
@simsalabim trenciansky kraj
@chrobacik41 tak to je teda dr : -( ,ako ti je dnes?
@janka273 ale na figu, mám problém s dychanim, musela som sa ísť vonku poprechadzat po dvore a tá hlava to je neznesiteľná bolest
@chrobacik41 tu hlavu nezavidim teda ☹ a to Ta stale boli, ci len obcas? ak mas problem s dychanim, nechces radsej kontaktovat dr?
@chrobacik41 zelam ti skore uzdravenie 🍀 A nech tvoji blizki neochoreju.
@soldi áno už 3 deň ma hlava neznesiteľné bolí, a zajtra keď budem mať problémy s dychanim budem veru volať, lebo už si myslím že to nie je v poriadku.
@simsalabim ďakujem veľmi pekne aj za mojich blízkych
@chrobacik41 drzim paste,aby sa ti polavilo co najskor s aspon trosku ti bolo zajtra lepsie ,drzim silno paste.
@chrobacik41 ano, radsej nic nepodcenit. teplotu nemas? to dychanie moze byt aj zo stresu. magnezium si nedavas? pripadne tymianovu mast na priedusky, ta vie pekne uvolnit dychacie cesty. mamina je v poriadku?
@chrobacik41 ajoj,ako si na tom dnes?
@chrobacik41 dufam, ze sa ti nepritazilo a bude ti kadzym dňom lepšie 🍀
@chrobacik41 aj ja dufam, ze to nebude horsie 🍀🍀🍀
Nech si čím skôr v poriadku🥀
@chrobacik41 Si v poriadku?
@chrobacik41 tak ako sa mas?
@chrobacik41 ahoj môžem sa opýtať ako si nakoniec dopadla? Problém s dýchaním prešiel ci si kontaktovala doktorku? Ďakujem
@22petruska ahoj, moja mama poprosila doktorku čo pracuje u nich na oddelení , doniesla mi ampulky s liekom syntofilin a to mi mama doma dala v infuzii. Dostala som 5 infuzii bolo mi lepšie. Ale doteraz stále kaslem, už vlastne od augusta ako som bola pozitívna. Ale inak ak by mi bolo zle išla by som na kyslík do nemocnice. To povedala aj ta lekárka z oddelenia. Tak asi tak.

@chrobacik41 sestra bola teraz v karanténe aj s celou rodinu...ona bola pozitívna a všetci členovia domácnosti museli s ňou ostať v karanténe, všetci mali okrem nej negatívny test (po troch dnoch karantény)...jej keďže bola uplne bezpríznaková a nikoho z domácnost nenakazila opakovaný test nerobili ale ostatným členom domácnosti robili ešte opakovaný či sa náhodou nenakazili neskôrkeďže boli v spoločnej domácnosti....takže všetci museli byť viac ako 14 dní v karanténe - či pozitívny či negatívny, ale možno sa to berie aj vzhadom na podmienky domácnosti - u nich nemohla byť v samostatnej miestnosti