icon

Kašeľ a vysoký tlak

22. nov 2025

Ahojte idem si po radu. Bola som chorá koncom septembra. Nekaslala som len sopel a kýchanie. Posledný mesiac aj mesiac a pol mám kašeľ suchý. Nie je to nič výrazný. Posledný týždeň sa to zhoršilo. Bola som pri lekárke a predpísala mi sirup trifed a erdomed. A budú ešte výsledky zo sterov z hrdla a nosa. Posledný mesiac zvyknem mať zvýšený diastolický tlak od 85 do 92. Nie stále ale väčšinou. Môže mať tento kašeľ suvis so srdcom a tlakom ? Dnes ako som začala brať sirup a erdomed mi bolo dosť divné. Tlaky som mám vysoké. Horný od 120 do 140 vyššie nie. A dolný od 90 do 117. Môže byť že kašeľ mám kvôli problému so srdcom? Rtg hrudníka bolo robené včera a bolo v poriadku. Echo aj ekg som mala v septembri tiež v poriadku. Veľmi som sa zlakla tých vysokých tlakov, aj pulz mám vysoký.
Tlak si už radšej ani merať nejdem ale cítim že mám vysoký pulz. Vrvaela som aj lekárke že má bolí na hrudi. Asi od kašľu.

anonym_8731c0
22. nov 2025

Moja mamina tiež kašle zo srdca. Ale to tak raz za čas. EKG jej vyšlo ok v momente keď jej bolo merané, ale ďalšími testami jej zistili chronické zlyhávanie srdca a je zapojená v nejakom programe, je si každý deň Mária tlak sako jej prúdi krv. A keď vyzerá, že niečo môže byť tak jej volá lekárka odtiaľ.

autor
22. nov 2025

@anonym_autor mám zájsť ku kardiológovi na ekg?

autor
22. nov 2025
@anonym_8731c0

Moja mamina tiež kašle zo srdca. Ale to tak raz za čas. EKG jej vyšlo ok v momente keď jej bolo merané, ale ďalšími testami jej zistili chronické zlyhávanie srdca a je zapojená v nejakom programe, je si každý deň Mária tlak sako jej prúdi krv. A keď vyzerá, že niečo môže byť tak jej volá lekárka odtiaľ.

@anonym_8731c0 môžem sa spýtať akými ďalšími testami ?

martinmmartin
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mám zájsť ku kardiológovi na ekg?

@anonym_autor ekg ma aj obvodak

anonym_8731c0
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_8731c0 môžem sa spýtať akými ďalšími testami ?

@anonym_autor echo napríklad - tam jej tuším prišli na zväčšenie komoru a zhrubnutú stenu
Na zvyšok by som sa jej musela pytat - ale EKG ti nezistí nic. Maximálne či si mala infarkt. Ale kardiológ echo je dobrý začiatok.

autor
22. nov 2025
@anonym_8731c0

@anonym_autor echo napríklad - tam jej tuším prišli na zväčšenie komoru a zhrubnutú stenu
Na zvyšok by som sa jej musela pytat - ale EKG ti nezistí nic. Maximálne či si mala infarkt. Ale kardiológ echo je dobrý začiatok.

@anonym_8731c0 ďakujem pekne zájdem tam, ten tlak má úplne vydesil dnes. A aj ten kašeľ . Ďakujem 🙂

anonym_856999
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_8731c0 ďakujem pekne zájdem tam, ten tlak má úplne vydesil dnes. A aj ten kašeľ . Ďakujem 🙂

@anonym_autor ak je problém so srdcom, bolieva aj chrbát

motylik2559
22. nov 2025

@anonym_autor Ahoj, a ty mas diagnostikovany problem so srdcom? Lebo ked ano moze to byt z toho. Ale pokial mas srdce ok, tak sa popri kasli moze tlak o nieco zvysit. To co si napisala niesu ziadne zavratne vysky. Vobec by som z toho nepanikarila. A este otazka, ty si rada merias casto tlak aj pulz? Lebo teda ked som bola chora a kasel som mala ozaj hnusny, tak mi ani nenapadlo si merat tlak. Meriam si ho preventivne raz za nejaky cas. Podla mna pokial mas srdce inak ok, tak by si sa nemala tak prehnane sledovat a radsej nemerat denne tlak a pulz (ak nie aj castejsie).

motylik2559
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Jaj a este dodam, mala som tiez Erdomed a na to ma Dr. upozornila, ze pojde po tych liekoch zo mna vsetko- z dutin aj co sa hlienov tyka a ma kolkokrat az nadajalo pri kasli. Pri silnom alebo silnejsom kasli sa ti ten tlak aj pulz moze zvysit. Takze sa nesluduj takto prehnane ako tu opisujes a ver mi,ze si sama spravis sluzbu.