icon

Kde na východnom Slovensku robia 3D snímok zuba?

lenus2092
15. jan 2025

Ahojte, prosím už pred pár rokmi ma bolel zub, občasná bodava bolesť a veľká citlivosť na zimné, teplé.. robili mi rtg a nič nevideli že žiaden kaz, opakovalo sa to pár krát v priebehu možno cca 5rokov alebo viac...stalé robili rtg a nič..nejako tá bolesť časom prešla, zubár odporúčil len pastu na citlivé dasná..
posledný čas ma pichlavo zaboli keď jem niečo, hlavne tvrdšie.. posledné dni bolesť, hlavne večer ale aj počas dňa, zub velmi citlivý bolestivý, aj okolie..pred pár rokmi som tam mala hlboký kaz a bolo to veľmi bolestivé a dlho mi ho robili..len tak že mi asi nevytrhli nerv(už si veľmi nepamatam) a robili mi asi korunku lebo z mojho zubu tam veľa nebolo...
PROSÍM KDE na vychodnom Slovensku majú a robia 3D snimok????
Máte podobnú skúsenosť? Kde Vám taky zub dávali dokopy a boli ste spokojny?

Bojím sa toho že moj zubár zase pri rtg nič neuvidí a nič mi s tým zubom ani nebude robiť, poprípade nie to čo by možno mal..
Keď som si hladala na nete čo to môže byť tak to môže byť hocičo, zápal kanlika a pod.??
dakujem

ronie338
15. jan 2025

Rtg robili veľký? Malý? Ak je tam hlboká vypln mohol odumriet kanalik, môže byt prasknutý zub, to nie je niekedy vidno na rtg. Korunku ak by robili tak bud na počkanie v ambulancii v takom stroji alebo cez labak a to trvá týždeň. Ak robili z výplne, mohol sa zle zaťažovať a to mohlo spôsobiť odumretie nervov. V ke schill dental, v PP dr. Katial

lenus2092
autor
15. jan 2025

@ronie338
myslím že veľký...ak odumrie kanálik čo sa robí prosím ďalej? ak by ste mi to vedeli povedať.. zle som to pomenovala teda a robili mi výplň..ďakujem pekne za odporúčanie

ronie338
15. jan 2025

@lenus2092 vyvrta sa diera do zuba, výberu sa nervy a zaplní sa korenovou výplňou, na to je už ale potom lepšie korunka a nakoľko je tam veľká vypln asi aj spevnenie zuba takým capom. Treba rátať ze zub bude stáť par stoviek, komplet všetko, ale záleží kde, či je spoluúčasť poisťovne a podobne