Kedy navštíviť psychiatra pri úzkostí a zúfalstve?
Ahojte baby, idem si k vám po radu, lebo som už zúfalá…😰😰😰 Začalo to koncom februára, keď som išla ráno do práce, chodievam autom, zrazu sa mi začalo ťažko dýchať a vyústilo to až do toho, že som musela zastaviť na kraji cesty lebo som mala pocit že dopadnem. Odvtedy sa to somnou ťahá.. Myslela som, že to dýchanie bolo od chrbta, lebo som cítila strašný tlak na hrudi(akoby mi tam niekto sedel) ešte v ten deň som sa bola dať napraviť. No ale nič sa nezmenilo. Stále pocit na odpadnutie, tlak na hrudi, pichanie pri srdci, neskôr trasenie celého tela, búšenie srdca… Navštívila som obvodného , ten ma poslal na rtg pľúc-v poriadku, poslal ma na EKG-v poriadku , ortopéd-v poriadku,neurológ mi dal obstrek a teraz v apríli idem na magnetickú rezonanciu. 2tyzdne som bola pn, chodila som na infúzie, každý deň na injekcie. 2x som bola na pohotovosti kvôli tomu dýchaniu a buseniu srdca😰😰😰 som už hotová. Ešte stále tieto stavy pokračujú … celý deň som v pohode len taká bez chuti do života a každý povedzme druhý deň cítim úzkosť a k tomu tieto stavy pridružené … už neviem ako ďalej, beriem pól tabletky lexaurinu ale mám pocit akoby mi už nezaberal tak ako na začiatku. Taktiež idem na krv k endokrinologicke nakoľko mám zníženie u funkciu štítnej. To ma čaká v pondelok, dovtedy som nechcela brat žiadne vitamíny , aby to neskreslilo výsledky… Mám navštíviť psychiatra alebo čo mám robiť? Predtým som už ráz mala úzkosť ale trvalo to asi týždeň. Toto je už mesiac….Ja si myslím, že ma zabolí v chrbte a ostatné veci si už sama v hlave privodim a potom mi už je naozaj zle ako pred infarktom. Prosím pomôžte 🙏 Ďalujem aj za prečítanie 😰
@katarinka183 tak normalny neurológ to spraví sám.od seba ale jemu asi treba povedať😁
@katarinka183 isla by som psychiatrovi, lieky budu odrazovy mostik....potom vysadis a zvladnes to sama. Nebud v tomto prilis dlho ono sa to bude nabalovat.
Ja som po AD neverila ako sa dobre sa mozem citit, bezne problemy ma vobec nerozhodili....clovek ked je spokojny s tym ako je potom nerobi zle rozhodnutia a nereaguje destruktivne. Takto sa mozes trapit este dlho....ja som si AD vysadila po par mesiacoch je to uz 20 rokov takze ziadne take ze je to navzdy
@lenkakamen mne také ani nespomenul🤷🏽♀️
@zabka79 zajtra si skúsim obvolat tu na okoli uvidím ako dlho sa čaká, lebo neviem, nemám vôbec skúsenosť …😰
@katarinka183 vsetky vysledky budes mat dobre.
@betulinka1 ahoj, no veď aj všetky čo som absolvovala zatiaľ aj mám chvalabohu ale stále mám i tak tieto hnusne stavy…
@katarinka183 drzim palce ja som cakala 2 tyzdne za plnu uhradu
@katarinka183 je to hlava, neprepadni strachu o zdravie. Skus sa ukludnit. Lajprikove hypnozy na zaspavanie na YT su uplne skvele.
@betulinka1 áno viem ale bohužiaľ som tomu už asi prepadla …
@katarinka183 tak ked si prepadla, Skus najprv niecim prírodným.
@betulinka1 mám doma ashwagandu hovoria že je veľmi dobrá , myslíš že by som mala vyskúšať najprv to?? Či niečo iné?
@katarinka183 nečítam všetko pol tbl Lexauriny je nič treba každý deň celú aj 3x denne a nerob si úzkosť ďalším stresom, že budeš závislá nie, nebudeš potrebuješ, ak ich budeš brať chvíľku, pokým ukľudnis nervový system.Na to tie lieky sú, pokým sa nedostaneš k psychiatrovi a asi dostaneš AD
@canany pred pár mesiacmi som čítala, kde si písala, že načo ísť k psychiatrovi, že vieš, že by ti dal AD niečo v takom zmysle....sama vidíš, že to nevedie k ničomu zbytočne sa trápiš ešte, keď si detailista pedant príliš zodpovedná...
@luccija a v akých rozostupoch si dávať ten lexaurin? Napr. Dneska mi nebolo od rana dobre tak som si dala okolo 10tej potom som to začínala cítiť okolo 5tej tak som si zas dala polku a teraz neviem či si dať aj na noc či nie.. teraz som ako tak v pohode zatiaľ len neviem či zaspim… spánok mám tiež veľmi zlý, vkuse som hore aj dneska už od 5tej sedím …
@katarinka183 pri tetanii rýchlo prídeš o magnézium, treba si ho dopĺňať viacx za deň, ale neviem ti presne povedať. Medzi príznakmi je aj to čo píšeš, ale aj iné. Pokiaľ si nebola na magnetickej rezonancii tak to asi nemali ako zistiť.
A tetanici majú väčší problém so stresom, vtedy sa im rýchlo minie magnézium.
@1gramofon chápem magneticku mám 23.4 až
uz davno si mala byt objednanna u psychiatra len lexaurin nie je riesenie to je len barlicka kym ta nastavi na normalnu liecbu
@katarinka183 3x denne 1,5 mg normálne ráno, po obede, vecer...pravidelne pár dní.Mozes to mať aj z tej zníženej štítnej žľazy.
EMG zistí tetaniu a si na začiatku, že máš veľa stresu máš zmeniť ziv.styl.daju ti magnézium, vápnik odporučíš jogu a dovi
Určite hľadaj aj psychiatra Lexaurin je na chvíľu ty sa potrebuješ ukľudniť celkovo
Dr Max má v prášku magnézium, ak si to dáš neublíži ti to. Skús niečo robiť aby si sa uvoľnila, myslela na iné veci. Zacvic si, pozri si seriál... Bude to dobre. Veľa ľudí má tetaniu a tiež na to prišli až keď im bolo veľmi zle.
@1gramofon ďakujem skúsim
@katarinka183 to netusim Ved Skus. Ale pri uzkostiach nepracuje dobre serotonin a dopamin. Skus sa zamerat na tieto dva hormony a nastudovat si nieco k tomu.
Ja mavam pocit, na odpadnutie, unava, tlaky na hrudi, krce v nohach, stres denne v praci s detmi..., podozrenie som mala dlhodobo, ale uz som to konecne zacala riesit, ako mi zacali trpnut v noci ruky. Bola som u neurologicky, najskor z priznakov, ze to nevyzera na tetaniu a ako ma napojila na EMG pristroj, tak sa potvrdila tetania od spustenia pristroja, ani mi nemusela vyvolavat zachvat. Zatial riesime len doplnenie magnezia a nejake prirodne veci na upokojenie. Na modrom konikovi je vela diskusii k tetanii, co som citala, zaklad je premopat svoj zivot, najst si hobby, naucit sa relaxovat. Ja nedokazem vypnut, neustale nad niecim premyslam, nehovriac aky som detaikista v praci, vsetko musi byt tip top a ako pises, aj mna vsetko dokaze vystresovat.
@canany ahoj, chcem sa ta spýtať, ako to zvládaš v práci, keď to na teba príde…ja som teraz PN, a normálne sa bojím vrátiť do prace, tiež pracujem pri deťoch, a neviem, čo urobím, keď mi tam príde zle, hlava ako vo zveráku, tlaky na hrudníku..

@lenkakamen a to mu mám povedať že mám podozrenie že to mám?? Aby ma na to vyšetril?