icon

Kedy si oddýchne vyčerpaná matka?

25. dec 2023

Do soboty som bola v práci, ledva som napiekla a nachystala veci na Vianoce. Muselo byť všetko tip top. Utahana v práci aj doma. Sú Vianoce no kedy si oddýchne matka s malými deťmi? Stále niečo treba, deti sa nezahrajú samé. Byť nonstop s nimi, variť, upratovať treba tak isto, aj riad umyt.
Ani si neoddýchnem, není kedy. Ani dlhšie spať nemôžem ráno, ani telku pozerať, nič. Keď má človek deti už končia časy keď som došla domov a sadla si, v kľude som si prečítala noviny. Teraz na nič není čas pri deťoch, hlavne na oddych nie.
A stredu už idem do práce.

Strana
z7
jaskolka
26. dec 2023

Autorka, mám dve deti, 3 ročného a 1,5 ročnú. Dnes mam večer pre seba. Teraz s nimi je v detskej manžel, sú tam od 19.00,neviem ci už spia, ja som v spálni a čítam si knihu. Predtým som bola v sprche, urobila si manikúru a tetsz proste ležím a relaxujem. Skrátka dnes ich ukladá on, komplet akože sprcha, pyžamo, mlieko, uložit atď. Je mi fuk, ako to robí, má svoj systém, do toho mu nejdem. Lenže tak fungujeme od začiatku, sú to aj jeho deti a aj jeho domácnosť 😊Keď ty naďalej chceš ostať v takej pozícii, ako si, tak sa priprav na to, ze budeš čoraz viac unavená a zničená, ale budú od teba vyžadovať oveľa viac a viac.

jaskolka
26. dec 2023

@elisebah91 presne tak, autorka aj deťom tak podvedome dáva najavo, že "okamžite vyskočím, keď len niekto pipne" Isteže o deti sa treba postarať, ale už pozerať aj na to, čo zvládnu sami.
U nás sa stalo, že boli sme u svokry, jedli sme ráno párky. Syn chcel kečup, no svokra to nemá v chladničke v svojej kuchyni, my áno, ale v svojej na poschodí. On nikomu nič nepovedal, nemrcal, ze mama, chcem kečup, len sa odrazu postavil, vyšiel hore a po chvíli pozeráme, vracia sa aj s kečupom. Svokra prekvapená, ja tiež, potom mi doplo, ze som mu stále hovorila, ze zlatko, mama sa chce najesť, chvíľu teraz ma nechaj.
No tak ma nechal, nevyrusoval a aj ten kečup si doniesol sám 😆😆😆

letfenixa
26. dec 2023

@autorka okrem toho, že máš zapojiť manzela, aj deti majú priložiť ruku k dielu. Aj tie tvoje už môžu povysavat, utriet prach, umyt dlazku, ...

elisebah91
26. dec 2023

Autorka každá to máme inak a aj inak zvládame, ja sa priznám že pri mojich už nemám takú kapacitu v kľude im vysvetliť atd...tak sa stane že aj nakricim. Veď z nich neuvudne, nie sú z cukru. A ja som len človek ktorý sa aj smeje aj kričí...nech si zvykajú že život je väčšinou nefér.
Samozrejme nieje u nás gestapo ale neskrývam sa, abya.deti nevideli plakať keď mi je ťažko, aby ma nepočuli kričať keď už mám toho vyše hlavy, aby ma nevideli tancovať keď mám na to náladu....deťom treba ukázať všetky skaly života...aj krík

luccija
26. dec 2023

@jaskolka lenže ona má v hlave, že sa "musí" postarať o všetkých a vždy byť pripravená.Ktovie kto jej to tam nahudol muž??len, aby nemusel on?

viestta
26. dec 2023

Ked ta zacnu tahat deti od roboty, knihy, od telky... treba ich poslat za oteckom co akurat tazko a sustredene lezi na gauci. Kurna, zena, ta lemra co sa prehlasuje za manzela a otca rodiny co robi?
Ja ked citam tvoje odpovede tak mi zdviha tlak. Tebe to nedocvaklo, ze cely tvoj pruser je tvoj lenivy chlap? Ty mas na kazdu dobru radu, co si dostala odpoved a vyhovorku, nic nechces zmenit, takze takto je ti dobre. A tak ti treba, sama si si vinna. Nikto iny tvoj problem nevyriesi, iba a len ty mozes nieco zmenit v tom, ze nenechas si srat na hlavu a nakladat vsetko na tvoje ramena. Navodov si dostala dost, tak bud sa spamatas, alebo este takto vydrzis 10, 20 rokov a ked budes raz sediet v zahrade, prebehne ti tvoj zivot pred ocami tak zistis, ze si ho stravila s vysavacom a pri hrncoch a vobec si ho nezila.

elisebah91
26. dec 2023

@jaskolka paráda...tak sa má užiť deti k samostatnosti, k tomu že aj ty ako osoba sa máš právo najesť v kľude, hoci si aj matka...ja mojej za pár dní 7rocnej poviem keď som v kuchyni ale aj inde a príde za mnou že je smädná. Máš zdravé ručičky určite si dokážeš naliať čaj....a postupne zvyšovať latku

ema22270
27. dec 2023

Ja mam o 14 rokov starsieho, vobec to na nom nevidiet a nehovorim, ze sa ide doma pretrhnut, ale vie porobit vsetko ked treba... aj povysava, umyje deti, prebali mensieho, aj ho vecer uspi. Varenie je skor na mne, ale ked chce vie aj maso urobit... pohrat sa s detmi, aj ich vezme so sebou, ked ide nieco vybavit, ja za ten cas aj nieco porobim, aj si oddychnem. Inak oddychujem, ked mladsi spi a starsi je v skole. Zatial teda som na RD...
Ale ked budem pracovat asi to bude zahul.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Strana
z7