icon

Kedy vám zabral Sertralin?

mamia85
14. apr 2023

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu alebo skusenost, po kolkych týždňoch Vám zabral Sertralin? Beriem ho 4.tyzden, ale stále necitim zlepsenie. Dr. mi menila liek lebo stary už asi neucinkoval. Trápim sa už treti mesiac, najskor 2 mesiace na starych liekoch a teraz skoro mesiac na sertraline. Beriem ráno 50mg a na obed 50mg. Môžem este čakat zlepsienie, alebo mi sertralin nezabera? Brala som ich pred niekolkymi rokmi, vtedy mi celkom skoro aj zabral a teraz toto. Už som z toho totalne vycerpana a zúfalá. Prosím poradte kto mate s tymto liekom skusenost. Môže este zabrat ci po mesiaci už ani nie? Ďakujem Vám vopred veľmi pekne.

Strana
z3
michaela404
3. dec 2024

@mamia85 a koľko berieš 50 mg ci viac

alan12
18. apr 2025

@mamia85 zabral vám nakoniec sertralin mám niečo podobné ako vy

mamia85
autor
18. apr 2025

@alan12 áno zabral, tak po cca 5-6 týždňov sa mi začalo postupne zlepšovať

alan12
18. apr 2025

@mamia85 a teraz žiješ plnohodnotný život bez obmedzovania alebo ako to je lebo ja ho nasadzujem tak isto druhý krát tak neviem čo všetko čakať

mamia85
autor
18. apr 2025

Áno, všetko je v poriadku. Ten začiatok bol tazky kým som začala pocitovat zlepsenie, nebudem klamat. Bola som uz zúfalá, mala som obavy že mi ani nezaberu, pretoze prvykrat mi zabrali rychlejsie. Teraz ich beriem dva roky, už som aj znizila, nemám ziadne obmedzenia, zmierila som sa s tým že ich pravdepodobne už budem brat cely zivot. Drzim palce, bude to dobré, len treba vydržať ten čas kým zacnu zaberat.

alan12
20. apr 2025

@mamia85 brala si k tomu aj ukludnovaky

mamia85
autor
20. apr 2025

@alan12 samozrejme

alan12
21. apr 2025

@mamia85 ja beriem xanax ale nejako nezaberá a mám hrozne stavy už neviem čo zo sebou, mám aj myšlienky na to najhoršie.

mamia85
autor
21. apr 2025

@alan12 tiež som brala, trikrat denne pri nasadzovani, malo pomahal, museli zabrat ad aby bolo lepšie. Drzim palce, je narocne toto obdobie kým lieky zacnu ucinkovat, ale neviem iné poradiť, len verit že lieky cím skôr zacnu ucinkovat a stav sa bude postupne zlepšovať.

alan12
26. apr 2025
@mamia85

@alan12 tiež som brala, trikrat denne pri nasadzovani, malo pomahal, museli zabrat ad aby bolo lepšie. Drzim palce, je narocne toto obdobie kým lieky zacnu ucinkovat, ale neviem iné poradiť, len verit že lieky cím skôr zacnu ucinkovat a stav sa bude postupne zlepšovať.

@mamia85 chcel by som sa opýtať či ste mali pri nasadení sertralinu aj seba vražedné myšlienky. Nakoľko mne doktor behom dvoch týždňov navýšil dávku až na 150mg takže neviem či to nie sú vedľajšie účinky ako sa píše v pribalovom letáku.

mamia85
autor
26. apr 2025

S tymto skusenost nemám, môže to byť z choroby ale aj vedľajší účinok. Najvhodnejsie by bolo sa poradiť s lekarom. Môže to byť chorobou ale aj ved.ucinok, v oboch pripadoch by to malo odzniet. Každý organizmus reaguje na lieky inak, ja som tiež mala min.prvy mesiac veľa neprijemnych vedľajší ucinkov vratane uzkosti ktorá bola nasadzovanim liekov ešte vyraznejsia.

alan12
15. máj 2025

Vrátila sa vám chuť a energia do života keď zabral sertralin

vladena444
26. okt 2025
@alan12

Vrátila sa vám chuť a energia do života keď zabral sertralin

@alan12 samozrejme ja keby som bola.vedela.skor tak sa netrapim tolke roky 🙈 a mam naozaj tazke obdobie rok ze masaker problem za problemom keby nie liekov neviem ci by som to takto zvaladala

Strana
z3