icon

Kedy začína Alventa účinkovať pri úzkosti?

norina89
19. feb 2025

Ahojte pekný deň všetkým. Chcem sa opýtať. V januári sa dačo stalo (smrť) a neviem sa stým zmieriť. Som úplne pod vodou. Bola som liečená už roky naposledy som brala elicea ,sulpirid aj pomohlo . Ale minulý rok od leta som vysadila a bola som v pohode. Od januára zase záchvaty, panická porucha(kto má vie čo to je) každý deň plač....atď Začala som užívať opäť ale daako nepomáha. Tak psychiatrička mi zmenila na Alventu . 4 dní 37.5mg som brala a od dnes mam zvýšiť ešte na obed takže 75mg. Viem je to skoro ale kedy ste mali pocit ze ste sa cítila lepšie? Veľmi nechcem brat neurol lebo ja som pred par rokmi mala problémy ze som bola závislá a ťažko som to zbavila. Lenže úzkosti čo mám každý deň a je mi zle každý 2 deň cca beriem 0.25mg neurol. Neviem či aj ten alventa už má nežiaduce účinky alebo len úzkosť mi robí. Ale každopádne neurol len opatrne chcem užívať aby som vedela vysadiť.
Zase je mi tak ako predtým bojím sa ísť niekam ,točí sa mi hlava,ten pocit ako keby mam problémy so srdcom (bola som aj na EKG všetko ok) ,niekedy príde na mňa pocit na zvracanie ale cítim úzkosť strašne. Viete mi poradiť. ? Ďakujem pekne. 🙏

deti95060810
19. feb 2025

skús ešte magnézium...tiež je na ukľudnenie
neurol po krátkom čase vysaď - akonáhle začne účinkovať ad.

norina89
autor
19. feb 2025

@deti95060810 magnézium každý deň tiež ale to už daako nepomáha 😩

beatrixx1525
19. feb 2025

U mňa alventa prvý cca týždeň ako na zelenom, som len sedela spala a smiala sa 😂 po týždni aj niečo sa to upravilo a do mesiaca som bola úplne v pohode sebavedomie hore atď

76california
19. feb 2025

@norina89
ak vieš po anglicky (ak nie, skús niekoho, kto Ti ich preloží), pozri si podcasty alebo ich stránky (youtube atd) harvardskí lekári dr.georgia ede, dr. chris palmer, skús sa riadiť podla toho, co oni odporúčajú

luccija
19. feb 2025

@norina89 mesiac po plnej dávke ešte len navysujes...pomáhaj si neurolom

norina89
autor
19. feb 2025

@beatrixx1525 tak to je super,ja zatiaľ ešte stále úzkosti len😩🙏

norina89
autor
19. feb 2025

@luccija ďakujem za info, teda musím vydržať 😏

hipuska
19. feb 2025

Podľa mňa, lieky nestačia. Vyhľadaj terapeuta. Ja sa ani nedivim, že toľko ľudí s psych problemi spácha samovraždu. Lebo, psychiater predpisuje iba lieky. Ale, je potrebné liečiť aj dušu nielen telo

norina89
autor
19. feb 2025

@hipuska áno viem snažím sa ale bez psychiatra to nedám teraz....

momo00
19. feb 2025

Mne alventa vôbec nepomohla. Začala som mať problém s pečeňou a zmenila sa mi povaha. K horšiemu, nebola som to ja. Bezcitná a taká zvláštna. Aj ľudia mi to vraveli. Tak mi doktor vrátil lieky čo som mala predtým. Len vtedy bol výpadok AD

norina89
autor
20. feb 2025

@momo00 chápem. Tak nie sme rovnaký ,čítala som včera aj pozitívne recenzie aj negatívne. Každý inak reaguje . Mne zatiaľ nič zlé nerobí tak dúfam že ostane takto🙂 Čo beriete teraz?

leonakr
25. feb 2025

@norina89 ahoj,ak chces môžeš sa mi ozvať .Tiež mám alventu a približne ju rovnaký čas užívame.Mozme si vymeniť skúsenosti.

norina89
autor
2. mar 2025

@leonakr
@leonakr ahoj. Napíšeš mi ako sa cítiṣ̌?

gulkova
18. aug 2025
@leonakr

@norina89 ahoj,ak chces môžeš sa mi ozvať .Tiež mám alventu a približne ju rovnaký čas užívame.Mozme si vymeniť skúsenosti.

@leonakr dobrý deň viem že je to dlhšia doba prosím vás mali ste nejaké nežiadúce účinky pri bráni prvé dni????? Ďakujem

leonakr
18. aug 2025
@gulkova

@leonakr dobrý deň viem že je to dlhšia doba prosím vás mali ste nejaké nežiadúce účinky pri bráni prvé dni????? Ďakujem

@gulkova áno,boli rôzne stavy ,pocity ....ak alventa sadne bude dobre ...len vydrzte

gulkova
18. aug 2025
@leonakr

@gulkova áno,boli rôzne stavy ,pocity ....ak alventa sadne bude dobre ...len vydrzte

@leonakr beriete ju stále ???? Ja som si dala dnes prvú tabletku mám úzkostné stavy koli tomu som ju začala brat a neviem čo mám čakať

leonakr
18. aug 2025
@gulkova

@leonakr beriete ju stále ???? Ja som si dala dnes prvú tabletku mám úzkostné stavy koli tomu som ju začala brat a neviem čo mám čakať

@gulkova áno ešte stále ju mám .....zmenu som videla až po 6-7 týždňoch ,dovtedy vám môže byť hocijako ....aj horšie

gulkova
18. aug 2025
@leonakr

@gulkova áno ešte stále ju mám .....zmenu som videla až po 6-7 týždňoch ,dovtedy vám môže byť hocijako ....aj horšie

@leonakr a vaše stavy sa zlepšili???? A akú dávku beriete ????

leonakr
19. aug 2025
@gulkova

@leonakr a vaše stavy sa zlepšili???? A akú dávku beriete ????

@gulkova 150 mg...ale skúšali sme aj vyššiu dávku,no po 6 týždňoch sa to začalo zhoršovať tak naspäť na 150 mg....áno zlepšil sa mi môj stav ale stále prídu občas výkyvy a niesom ešte v takom stave v akom by som chcela byť ale verím,že všetko chce svoj čas.

gulkova
19. aug 2025
@leonakr

@gulkova 150 mg...ale skúšali sme aj vyššiu dávku,no po 6 týždňoch sa to začalo zhoršovať tak naspäť na 150 mg....áno zlepšil sa mi môj stav ale stále prídu občas výkyvy a niesom ešte v takom stave v akom by som chcela byť ale verím,že všetko chce svoj čas.

@leonakr ďakujem vam za odpoved 🙂 dúfam že bude už všetko ok včera mi nebolo tak zle po tej tabletke a dúfam že to tak aj ostane klop klop