Keloidné jazvy po znamienkach

silvia92
28. júl 2018

Ahojte, robia sa mi keloidne jazvy. Vyberali mi v októbri 2017 znamienka a samozrejme sama jazva keloidna. Občas ma aj pobolievaju. Našla som krém Phoenix Dermatix ale stojí okolo 70€. Myslite ze by mi pomohol. Ma s ním niekto skúsenosti?

paulinapaula
29. júl 2018

Po vybratí znamienok ti nepredpisal chirurg recept na dermatix alebo silkyderm gél? Mne predpísal, myslim že sestrička spomínala že to len raz za život prepláca poisťovňa.. práve proti vzniku keloidnych jaziev. Ja som mala silkyderm gél a jazvy mi takmer nevidno.. na tvári som mala 3 štichy a na ramene 6 štichov.

elenajezova
29. júl 2018

Aj ja mám jednu takú jazvu. Ale tá už na žiadnu mastičku nereaguje.

elenajezova
29. júl 2018

A tiež by som ju najradšej poslala do kelu, ale jej sa potvore nechce...😁😁😁

fefe123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
arcadia
19. feb 2019

Ahojte baby, pripajam sa do diskusie.Ja mam s keloidnymi jazvami dost velke skusenosti.Vyberali mi znamienka na chrbate, na krku 2 a na rameni.Vsade mi vznikli otrasne keloidne jazvy.Bola som z toho absolutne zufala,kedze som ich vyberala len z estetickych dovodov.Nastastie sa ziadna kasa neje tak horuca ako sa uvari a tie pri krku sa podarilo velmi pekne skorigovat pomocou kortikoidovych injekcii,asi 4-5 vpichov, zial na rameno to nezabralo,takze mozem o trickach na ramienka snivat.Mala som dost velku jazvu na chrbate, to bola prva.Najivne som sa ju pokusila znova odstranit, opat sa vytvorila, no vacsia, bola vsak plochejsia.Na tu som skusala laser, vdaka nemu trochu vybledla.Najucinnejsie boli vsak tie injekcie. Co sa tyka silikonovych kremov, tak 0 bodov,aspon u mna vobec to nepomahalo.Zelam vela zdaru .🙂

nikuskaa92
10. mar 2019

@paulinapaula ahoj kedy ti zacali blednut po pouzivani silky dermu?