Klinické centrum pre liečbu endometriózy Znojmo
Ahojte dievčatá,
chcem sa s vami podeliť o viac ako pozitívnu skúsenosť. Bola mi zistená endometrióza a bola som na ňu (už 2. krát) operovaná. Tento krát som si vybrala nemocnicu v Znojme a primára Chvátala.
Pán primár s tímom svojich lekárov zatiaľ ako jediní v celom Česko-Slovensku vybudovali Klinické centrum pre liečbu endometriózy. Mala som rozsiahly, pokročilý nález, tzv. DIE - hlboko infiltrujúca endometrióza. A odoperovali ma laparoskopicky, a tretí deň už pustili domov.
Pán primár Chvátal je špičkový operatér, a má tím úžasných, ochotných, empatických lekárov a sestier. Aj týmto mu chcem poďakovať, že mi pomohol.
Ak máte endometriózu a problémy s otehotnením, rozhodne odporúčam.
@tarrra
ach... muselo to vyť veľmi ťažké všetko to ustáť... čo/kto ti pomohlo to ustáť? Ja som mala hrozné obdobie po operácii, utápala som sa v depkách... a teraz sme začali pomaly riešiť IVF, tak zas mám tak trocha nádej 🙂
@tarrra mňa by to tiež zaujímalo, aj s tou špeci diétou a tou liečbou, čo skúšajú v USA, poslali by ste mi o tom niečo viac?
@janulka257 nemôžem ju nájsť, ešte skúsim pohľadať, bolo to hlavne o vylúčení všetkého cukru, kávy, mlieka, pečiva...
Noo niekoľko rokov som sa utápala v totálnych depkách, IVF ma dorazilo...Nikdy viac!
Proste som to nejak dokázala " nechať tak", a prijať že nikdy nebudem mať vlastné deti... A keď som bola na tom úplne najhoršie, tak nám zavolali že majú pre nás detičky na adopciu🙂Myslím, že Boží zásah...
@tarrra po pravde, mala som veľký strach a zažívala som v sebe rôzne boje, čo sa týka IVF. Momentálne som taká ukľudnená a hovorím si, že to najhoršie mám za sebou. A na to sa sústredím. Neviem ešte čo ma čaká.
Tiež beriem lieky, visanne už druhý krát a až teraz som z neho mala úplne menopauzálne príznaky, nálady, návaly, zle spím, bezdôvodné plače, potenie... hrúza. Tak som ich začala brať večer a jem veľa ovocia a zeleniny a cítim sa lepšie.
Prepáč, ak vyzvedám - ale v čom bolo to IVf také, že "nikdy viac"? Že to nevychádzalo? Či si mala nežiaduce účinky?
Ja o tom veľa hovorím s manželom a naozaj má v tomto úžasnú povahu, akou mi je oporou. Tak som mu viac krát hovorila, že nech ma nenechá sa zblázniť ak to nepôjde...
@janulka257 ja som bola v ISCARE MT,a strašne som pociťovala také tlačenie do toho. Pani je to vaša jediná šanca, bla bla bla , toto hento, metóda ICSI,volali mi nonstop, strašne ma stresovali, fakt strašne, každú chvíľu ma informovali o stave embryok, a potom to teda nevyšlo a ja som sa totálne zosypala, keď som sa trochu vzpamatala povedala som si nikdy viac.. Milý docent Tomáš sa strašne nahneval že nechcem ďalší cyklus a darcovstvo vajíčka a vyprevadil ma so slovami Pani M...ová, vy nikdy nebudete mať vlastné deti. Dodnes mi tie slová znejú v hlave, veľmi mi ublížil, podľa lekárskej etiky doktor nikdy nesmie pacientovi zobrať nádej. Potom prešiel nejaký čas, liečby, cysty atď a tesne pred tým, ako mi mali vybrať všetko som sa dostala do toho Krakowa.Tam Dr. len rukami zalamoval, IVF u nich sa robí naozaj ako posledná možnosť, u žien ktoré su staršie ako 40 a podobne. Povedal mi, že podľa neho mám veľkú šancu otehotnieť prirodzene, a tak som len s Clostylbegytom 6 x prirodzene otehotnela, /v priebehu troch rokov/ ale vždy som potratila, neudržalo sa, najviac do 8 týždňa...Zistili antifosfolipidový systém. Potom som sa už nejak prestala snažiť a nechala to tak... a tak som pomaly došla až do toho prechodu...
@tarrra uf, to je neprípustné, aby sa takto nejaký lekár správal... na to nemali v žiadnom prípade právo. Vnímam to skôr tak, že to bol ich biznis a keď si odmietla pokračovať, bol to pre nich možno škrt cez rozpočet. IVF je obrovský biznis s túžbou ľudí mať dieťa. Ale som rada, že taká možnosť je. Len asi si treba dať pozor, dobre sa rozhodnúť, kam človek pôjde a podobne...
A keď si brala Clostybegyt, nevrátila sa Ti endometrioza? resp. nezhoršila sa?
@janulka257 neviem to posúdiť asi mi nejak neskodil ale neviem...Áno je to špinavý biznis.
@janulka257 môžem sa spýtať ako je to s úhradou vyšetrení, konzultácií q operácie v Znojme? Hradila ti ich poisťovňa? Dakujem velmi pekne
@emka17 aj ja idem na operaciu v júni do Znojma k dr. Chvátalovi. Ktory deň natupuješ? 😊
@dominika512 ja mám prísť 4.6.o 14.00 na príjem.😉Možno sa tam stretneme🙂
@colormoda ahojky, dozvedela si sa nieco ohladom toho preplatenia?
@dominika512
@emka17 baby vy neviete nahodou? A vas idu operovat? Mate nejaku cystu ci ine? Lebo mne na sone teraz neukazuje nic ale nedaria sa nam vklady v ivf tak neviem ci by mi tam nejak vedeli pomoct.. 😢
ja mám ložiská tak mne to ide primár vyčistiť.S tým preplateným na SK je to nič moc☹
@emka17 ja idem az 13.6 na príjem tak to sa už asi nestretneme škoda 😔
Ja mam endometriozu mocoveho mechura kde mam cystu velku ako dlan. Tu mi budu odstranovat a ďalej mam na matrenici a v hrubom čreve mensie cysty tak aj tie pojdu prec. Vaječniky by som mala mať v poriadku podla Dr. ale všetko sa lepšie ukaze az na laparoskopii. 🙂
No mne praveže nepovedala sumu len hovorila že si mám priniesť zo sebou zálohu asi si tam budem ešte volať 🙂 aj ti hovorili koľko bude stáť celá operácia?
@janulka257 ďakujem za odpoveď 👍
@dominika512
Mne kazala zálohu a potom že ked bude treba tak sa doplatí.Nie to nevravela že koľko bude stát operácia.Záleží asi od toho čo budu všetko robiť🙂aspoň si tak ja myslím
Určite to bude stáť podla operacie nie je endometrioza ako endometrioza. 😊 a do tej poisťovňe ti dala papier? Mne dali do poisťovne doklad zašla som tam a povedali my že si mám všetky bločky odlážat a ešte par veci mi tam vymenovala. Tebe dalu nejake potvrdenie? Alebo ako si pochodila v poisťovni ty? A akú máš poisťovňu? 🙂
dominika 521
Ahoj.no ako?už maš po laparoskopii?
lili12345 ahoj.ja som na poisťovňu zaniesla všetko čo bolo v tom operačnom protokole.tam bolo veľa papierov a tá pani na poisťovni si povyberala čo potrebovala.aj s fakturami.v ten tyzden sme tam boli 2 slovenský operovane a vyšlo nás to všetko 92000 Ck😲
lili12345 ak chceš vedieť viac napíšem ti do spravy t.č. a môžeš mi zavolať,všetko ti poviem,nechce sa mi to tu rozpisovať🙂
baby čo ste po operácii, ako sa cítite?
Ja som 3 tyzdne po operácii ktorá trvala 3 hodiny a mam stále bolesti v podbrušku,ale možno je to aj tým že mi dali mirenu,keďže nič iné nemôžem ☹

@bobsent aha, jasné, viem som fyzioterapeut🙂tak to ich radšej ber, a odporúčam jesť mak, čo najviac, je super na vápnik