icon

Klinické centrum pre liečbu endometriózy Znojmo

janulka257
10. dec 2016

Ahojte dievčatá,
chcem sa s vami podeliť o viac ako pozitívnu skúsenosť. Bola mi zistená endometrióza a bola som na ňu (už 2. krát) operovaná. Tento krát som si vybrala nemocnicu v Znojme a primára Chvátala.
Pán primár s tímom svojich lekárov zatiaľ ako jediní v celom Česko-Slovensku vybudovali Klinické centrum pre liečbu endometriózy. Mala som rozsiahly, pokročilý nález, tzv. DIE - hlboko infiltrujúca endometrióza. A odoperovali ma laparoskopicky, a tretí deň už pustili domov.
Pán primár Chvátal je špičkový operatér, a má tím úžasných, ochotných, empatických lekárov a sestier. Aj týmto mu chcem poďakovať, že mi pomohol.
Ak máte endometriózu a problémy s otehotnením, rozhodne odporúčam.

janulka257
autor
20. sep 2017

@wero123 aj reprodukčná imunológia aj hematologické vyšetrenie.... mne zistili syndrom lepivých doštičiek...

wero123
20. sep 2017

@janulka257 dakujem velmi pekne. Zmenila som lekara a uz riesime geneticke testy a pojdeme aj dalej 🙂 dakujem baby

janulka257
autor
20. sep 2017

@wero123 držím palčeky

monika22390
17. okt 2017

@janulka257
Dobry den chcem sa spýtať aj ste niečo platili za laparoskopiu??

janulka257
autor
17. okt 2017

Dobrý deň,
ja som platila cca 2600 e - v tom je zahrnutá aj platba za výber operatéra. Poisťovňa dôvera mi preplatila cca 600 e, už si nepamätám presne.
Dlho som čakala na konzultáciu, ale na operáciu už nie. Prijali ma v stredu, vo štvrtok bola operácia a v sobotu som šla domov. Zotavovanie po operácii náročné. 3 týždne som mala PN, bolesti, bola som unavená.
Pred touto operáciou som mala aj laparoskopiu už, aj rez. Celkovo to hodnotím, že mi operácia pomohla, aj keď som sa endometriozy asi nezbavila.
Po operácii som užívala visanne 3 mesiace, potom sme šli na IVF, stimulácia, vklad, neúspech, ďalšie vyšetrenia, hematologia, genetika, reprodukčná imuno.
Možno "Vďaka" stimulácii pri IVF sa mám teraz tak, ako sa mám, asi 3 týždne mám silné bolesti, ako som mávala pred operáciou. Pozorujem zhoršenie v tom, že mám bolesť pri stolici, čo som nemala...
Hlavný dôvod prečo som ja šla na operáciu, bolo to, že som nemohla vôbec mať pre bolesti styk s manželom. To je teraz ok. Takže hlavne z tohoto dôvodu to celkovo hodnotím, že operácia mi pomohla.
I keď ednometriózy sa zbaviť nedá. Je to chronické ochorenie, žije si to svojím životom...

wero123
19. okt 2017

@janulka257 ahoj janulka. Tak ja som zmenila gyn. Ktory mi vlastne povedal akymi vsetkymi vysetreniami prejdem. Dnes som volala za vysledky hcg lebo mi meskaju 3dni, co u mna nie je normalne. Mam ich ako hodinky🙂 ale vysledok bol negativny iba hodnota 2 :( bola som smutna z toho, ale verim, ze to nabuduce vyjde. V pondelok idem na hematologiu a potom na dalsie vysetrenia. 🙂

janulka257
autor
2. nov 2017

@wero123 držím palce 🙂

zuzanka185
23. nov 2017

@janulka257
Ahoj Janulka, mam endometriozu lahsieho stupna a cystu na pravom vajecniku. Mam dohodnutu laparoskopiu u primara Chvatala v Znojme za 3 tyzdne. Som samoplatca a bola mi povedana cena zhruba 100 000 CZ co sa mi zda prilis vela. Chcem sa spytat kolko si platila za operaciu a vsetky vykony? Dakujem

janulka257
autor
6. dec 2017

@zuzanka185 ahoj... dosť vysoká suma... ja som to tu viac krát písala už vo fóre, už si ani nepamätám koľko presne českých korún to bolo, ale na eurá okolo 2500, vážne už neviem presne, bolo to už pred rokom

zuzanka185
6. dec 2017

@janulka257 Dakujem. Neboli mi schopni poskytnut rozpis jednotlivych nakladov a tak som tu operaciu nakoniec zrusila. Nasla som tu odporucania na docenta Bielika ku ktoremu som sa objednala na vysetrenie ked budem na Slovensku cez Vianoce.

janulka257
autor
18. dec 2017

@zuzanka185 aj to je riešenie... zrejme nevedia dopredu povedať rozpis. Každá tá endometrióza je iná a u každého sú potrebné asi iné výkony, neviem.

michellevendero
18. dec 2017

@zuzanka185 ahoj. Aký termín konzultácie Ti dal docent Bielik ? A to kde pôjdeš do BB ?

andulka333
17. jan 2018

@wero123 Ahoj, prosím ťa, ako ti prišli nato, že sa ti endo rozšírila až na tie slabiny? Ďakujem za odpoved

andulka333
17. jan 2018

@dominika512 ahoj, prosím ťa, ako ti prišli nato, že máš ložiská aj v hrubom čreve, Ďakujem

lucinkaboz
3. júl 2018

@tarrra vyskúšaj liečiteľa Dedika z teplic

tarrra
4. júl 2018

@lucinkaboz ďakujem ale určite nie.s týmto ja nechcem mať nič spoločné...

lucinkaboz
9. júl 2018

@tarrra skusala si homeopatiu,wobenzym,liecitelov

lucinkaboz
9. júl 2018

@tarrrajaj tak to je skoda,liecba je o bylinach, nie o ezoterike 🙂

tarrra
Autor odpoveď zmazal
moni__ka
11. júl 2018

Ahoj dámy, ani som nevedela, koľko žien trápi endo a aké môže mať variabilné podoby.
Vďaka, že tu tak otvorene a úprimne zdieľate.
Ja som po prvej operácii pred dvomi rokmi odmietla klasickú liečbu a liečim sa len zmenami stravy a životného štýlu.
Mojou veľkou inšpiráciou je Gabriela Tuatti (neviem, či ste ju tu spomenuli, neprešla som všetky príspevky), Češka, ktorá sa vyliečila z endometriózy sama, bylinkami, stravou a zmenou vzťahov (k sebe aj okoliu).
Pred dvomi týždňami mala v Brne na túto tému seminár, ale bola som vtedy v zahraničí a nestihla som ho.
Uvažovala som nad individuálnou terapiou, ale napadlo mi, že možno by bolo prínosné zorganizovať seminár s Gabrielou aj na Slovensku. Preto som aj hľadala nejakú komunitu žien s endo a našla som vás.
Mali by ste záujem rozšíriť si obzory v alternatívnej liečbe endo? Ja práve žijem v Košiciach, ale netrvám na tom, aby seminár bol tam, kľudne môžeme nájsť iné miesto, kdekoľvek na Slovensku.
Premyslite to a dajte mi vedieť.
Popis brnenského seminára bol takýto:

Že o této nemoci od lékařů-lekařů už víte všechno? Ano, i já si tím prošla ve 23 letech. Ale nevzdala jsem se a s láskou si vzpomněla na učení našich předků, na jejich rady ohledně užívání bylin, dobré stravy, pohybu.
Dnes už je to několik let, co jsem zdravá a mám krásného zdravého a silného syna.
Chcete se dozvědět víc? Chcete se v praxi naučit správně pohybovat, dýchat, stravovat a pečovat o své ženství, abyste se s touto nemocí mohly jako já navždy rozloučit?
Na semináři Vám předám veškeré své poznatky ohledně endometriózy za roky samoléčby a za roky praxe s ostatními ženami.

lucinkaboz
27. júl 2018

@tarrra ahoj , mňa by to tiež zaujimalo

lucinkaboz
27. júl 2018

@tarrra Ok , sú bylinkari teda liečba bylinkami ako liečili naše babky, ktore tiež chodia do kostola a sú veriace, zbierajú byliny a luhuju ich a potom sú ti takzvaní liečiteľa🙂ktorí liečia akože inak

marijka221
31. júl 2018

@moni_ka znie to super, určite som za to, aby prišla aj na SVK 👍

moni__ka
1. aug 2018

Našla som na jej stránkach, že už v BA workshop mala a jeden plánovaný v Žiline sa zrušil.
Skúsim jej napísať teda, či by prišla znovu, možno tentokrát Košice?
Odkiaľ ste, dámy? 🙂

marijka221
1. aug 2018

@moni__ka ja som z Ba 😊

katkakatarinka
4. dec 2018

@moni__ka mate bližšie info o seminari pani Gabriely na SK?

moni__ka
5. dec 2018

Pekný deň, @katkakatarinka, aktuálne kurzy v ČR aj na SVK vypisuje Gabriela na tejto stránke: http://gabrielatuatti.cz/kurzy/endometrioza-v-n...
Zatiaľ žiadne u nás neplánuje.
Práve v tom čase, keď som to riešila, mala kurz v Poprade, ale bohužiaľ, nemohla som sa zúčastniť.
Medzičasom som sa obrátila na homeopata, keďže mi homeopatia veľmi pomohla pri problémoch s ekzémom. Prišli sme na rôzne zaujímavé súvislosti aj pri endomedtrióze, poradil mi ako sa stravovať a aké bylinky doplniť. Veľmi ma prekvapilo, ako rýchlo mi ustúpili bolesti len vďaka strave! Takže homeopatiu a čínsku medicínu môžem len doporučiť.

katkakatarinka
6. dec 2018

@moni__ka ďakujem

linda000
Autor odpoveď zmazal
katrin21
31. jan 2019

@tarrra prosim ta, ako ma liecba bylinka suvis s vierou??? to si nedas lipovy caj, ked mas chripku? alebo repik a zapalenu ranu?? to je to iste.. Dedik je ujo bylinkar, ziadny carodejnik 🙂