icon

Klinické centrum pre liečbu endometriózy Znojmo

janulka257
10. dec 2016

Ahojte dievčatá,
chcem sa s vami podeliť o viac ako pozitívnu skúsenosť. Bola mi zistená endometrióza a bola som na ňu (už 2. krát) operovaná. Tento krát som si vybrala nemocnicu v Znojme a primára Chvátala.
Pán primár s tímom svojich lekárov zatiaľ ako jediní v celom Česko-Slovensku vybudovali Klinické centrum pre liečbu endometriózy. Mala som rozsiahly, pokročilý nález, tzv. DIE - hlboko infiltrujúca endometrióza. A odoperovali ma laparoskopicky, a tretí deň už pustili domov.
Pán primár Chvátal je špičkový operatér, a má tím úžasných, ochotných, empatických lekárov a sestier. Aj týmto mu chcem poďakovať, že mi pomohol.
Ak máte endometriózu a problémy s otehotnením, rozhodne odporúčam.

Strana
z5
linda000
1. feb 2019

Ahojte kočky.Ja mám 33r edometriozu mám od14r a aj prvú laparo vtedy dokopi 5.Mame dve vimodlene detičky chvála bohu. Minulý rok som prišla o maternicu 8mes bol kľud.A teraz znovu endometrioza, cisty, antibiotiká nezaberaju už na mňa.Dnes mi lekár povedal že sa dohodli že skúsime antikoncepciu na uspanie vraj edometriozi.pytala som sa že či nemôžem vykrvacat lebo už som v minulosti mala taký problem a mám aj zlu zrazanlivost krvi.Ze nemala by ste keby nieco prídete hneď a dáme to von. Podisat som to musela samozrejme aby bola nemocnica chránená ak by sa mi niečo stalo.Liek som si ešte nedala ,mám strach stále s manželom rozmýšľame čo by ešte pomohlo.Som zúfalá a tie bolesti hrozne

moni__ka
24. feb 2019

Milé dámy, pristál mi práve v e-mailovej schránke newsletter od Gabriely - organizuje na Slovensku dva kurzy už budúci týždeň (Bratislava 2.3., BB 3.3.), podrobnosti nájdete u nej na stránke tu: http://gabrielatuatti.cz/kurzy/endometrioza-v-n...

lucinkaboz
26. feb 2019

mne pomohli kvapky gynex , to su naj kvapky...bolesti som mala na odpadavanie, ak ich vynecham mesiac je to citit, a bankovanie, celeho chrbata

moni__ka
26. feb 2019

vďaka za tip! Gynex som brávala pravidelne kedysi, asi zasa začnem 🙂

carmenuska
26. feb 2019

Baby a nemate niektora skusenost s endometriozouv jazve po sekcii,konkretne adenomyozou?

katrin21
27. feb 2019

@carmenuska adenomyoza je len hrubsia vystelka celkovo myslim.. to mam aj ja tusim mi to raz drmzmienil, som sa zlakla,ze mam miom,ale ze nie a nijako to neriesil viac.. zs netreba a je to dobry odbornik, tak neviem.. inak ziadne problemy mi nerobi, aj som otehotnela. Obcas mam 2-3den menzesu taky extremnejsie silny... inak nic..

radoslavacul
30. júl 2019

@tarrra ahoj chcela by so sa opýtať či už nemáš veľké bolesti spôsobené endo. A aku liečbu si mala a strava ti pomáha stále , ja ju mám už 20 mala som 5 rokov pokoj ale teraz mám zase veľké bolesti

tarrra
30. júl 2019

@radoslavacul ahoj vieš čo bolesti mam stale☹️ako nie nepretržite ale každú chvíľu. Také ze si musím niečo dať na bolesť, aj pred zmenou času alebo po námahe a tak.

radoslavacul
30. júl 2019

@tarrra a ta strava nefunguje ?

radoslavacul
30. júl 2019

@tarrra ja teraz riešim BB toho Bielika uz som stoho vyčerpaná zúfalá

michellevendero
30. júl 2019

@radoslavacul Dr. Bielik ma pred týždňom operoval v MT 👌🏻

tarrra
30. júl 2019

@radoslavacul to poznam😣

radoslavacul
31. júl 2019

@michellevendero tak sa drzkaj, skóre zotavenie

siska266
31. júl 2019

Ahojte baby,chcem sa vas spytat ako vam vlastne prisli na endometriouzu.Nam sa nedari uz skoro 3 roky otehotniet.Mam za sebou vsetky mozne vysetrenia na reproimonologii,priechodnost,hormonalny profil,muz spermiogram,2x iui neuspesne.Vsetky vysledky dobre.Nenasli nam nic.Skoncili sme na bode mrazu.Pri tom mam bolestivu ale pravidelnu menstruaciu (brucho,krize,hlava) a mam casto problemy s vyprazdnovanim.Este chceme genetiku.

michellevendero
1. aug 2019

@radoslavacul Ďakujem 😉 Tebe sa podarilo spojiť s Dr. T. B. 🤔 držím Ti ✊🏻✊🏻

radoslavacul
2. aug 2019

@michellevendero moj gynekológ mi povedal že sa snim spoji , ja som mu písala email aké zatiaľ žiadna ozva tak uvidím mne sa ti vrátilo po 5 rokoch 😪

michellevendero
2. aug 2019

@radoslavacul juuuj to ma mrzí 😥 no držím ✊🏻✊🏻 Ja som za Dr. T. B. bola dnes v MT /definitívnu histológiu som mu niesla z archívu.

lydiadavid
14. sep 2019

@radoslavacul ja osobne poznam bylinkarku v Juhoslávii, ktora ma vybornu prirodnu liecbu na endometriozu, cysty, miomy. Ak by mal niekto zaujem piste. Pomohla velkemu mnozstvu zien a aj mne. Na Slovensku su manzelia, ktori zabezpecia cestu tam a spať, ubytovanie, stravu, tlmocnictvo.

misinka20tv
Autor odpoveď zmazal
malina0987
9. jún 2022

Ahojte chcem sa spytat blizsie na priznaky endometriozy ake ste mali?
nic si nenahovaram ze aj ja ju mam ale uz pol roka mi doktory vypravaju ze som zdrava ale mavam bolesti v podbrusku a z toho tlak na mocovy mechur , bolesti pri pohlavnom styku az tak ze mi vie byt na odpadnutie alebo zvracanie mam obdobie ze sa citim fajn aj dva tyzdne a potom ma to opäť chyti obcas ma bolia krize dva krat po zapale mocovych ciest a ten druhykrat ma vecer zacalo boliet krize a na druhy den som mala nutkavy pocit na mocenie ale nic ma nepalilo ani nerezalo zhodnotili to ako zapal atb nieco pomohli ale bolest toho bodbruska neprestala a hlavne to ze mi vie tlacit na mocovy mechur , menstruaciu mavam taku ze zo mna vypadavju doslova kusy pred menstruaciou mavam spinenie dva tri dni predtym som to nemala az potom zacnem krvacat samozrejme chodim po vysetreniach a gynekolog mi povedal az si to mam odsledovat da mi lieky ale ja vcem vediet pricinu vela krat som psychicky na nervy , a nezavidim vam to vobec vsetko cim si prechadzate

siskasis
11. máj 2023

@tarrra ahoj prosím ta ako ti za tie roky pomohli?tiež som beznádejny pripad zrejme.Diky za odpoveď už som zúfalá kde by mi mohli pomôcť a zároveň sa snažíme aj o bábätko. Vďaka

tarrra
11. máj 2023

@siskasis ahoj,asi ta nepoteším,ale mne nijako už.poslednu ,osmu operaciu som mala laparotomiu,to uz je klasicky rez podobny ako cisarsky,ptedtym 7 laparoskopii.ja už som cca dva roky v predčasnom klimakteriu, momentálne riešim nábeh na osteoporózu lebo mam také výsledky ako keby som mala o 20 r.viac. Mam 36 r.
Detičky sme si adoptovali,tri.sme šťastní a spokojní.

siskasis
12. máj 2023

@tarrra to ma veľmi mrzí úprimne. Moja doktorka docentka z Bratislavy je radšej sa vyhnúť operáciam ktoré spôsobujú ďalšie a ďalšie zrasty. Momentálne som už druhý krát na hormonoch Visanne a rozmýšľam ci až do Rakúska alebo Čiech neskusit keďže tu na SVK sa tomu nikto nevenuje. Môj stav bol konzultovany už aj v Bruseli a sú skôr za konzervativnu liečbu. V januári mi robili tiež laparotomiu ale je to ešte horšie denne bolesti,predtým len počas mz. Aj ty si nejakých hormonoch alebo ako dokážeš fungovať?

tarrra
12. máj 2023

@siskasis ja momentálne neberiem nic ale bude mi treba ,niečo také ako bežné v klimaktéria kvôli tomu nábehu na osteoporózu.fungujem uplne dobre,návaly mi uz prešli a som v pohode bolesti už nemávam,len výnimočne keďže už nemám menzes,a mam len zvyšok jedného vaječníka ktorý už prirodzene zakrpatel...
Vieš najhoršie to je v tej plodnej fáze ta endo,moja sestra to ma tiež chudák,už bola na 7 operáciách a nemajú deti...A vždy strašne trpí pri menzes aj ovu.
Ja už som mimo tohto ,môj stav je stabilizovaný.

Strana
z5