Kokosový olej ako pomoc proti akné

vladka276
2. máj 2014

Ahojte. Chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosť s kokosovým olejom proti akné.. V puberte som nemala skoro žiadne akné a teraz mám 23 rokov a hanbím sa vyjsť z domu bez make-upu.. ☹ Čítala som, že práve kokosový olej môže pomôcť.. Máte skúsenosti? Ak áno, ako dlho ho treba používať aby bol výsledok viditeľný? Ďakujem.

akrim1311
2. máj 2014

práveže on póry upcháva.V skupine recenzie na kozmetiku viac dievčat tento olej vyskúšalo a akné sa tvorilo ešte viac

vladka276
autor
2. máj 2014

Aha.. No je to možné, keď je mastný.. Ale veľa som čítala, že pomáha, lebo má aj antibakteriálne účinky... Tak neviem potom...

blue_eyes
2. máj 2014

Ja ho odporucam, mne zmizlo total akne . Zo zvedavosti som ho na mesiac vysadila a akne sa vratilo, takze ho pouzivam aj nadalej. Tu ti maximalne napiseme komu pomohol a komu nie. Sama musis vyskusat. Ja pouzivam uz len olej, ziadne kremy.

akrim1311
2. máj 2014

no aj tie dievčatá o spomínali.Zozačiatku sa im zdalo,že snáď aj áno,je dobrý,ale po čase sa to zhoršilo.Inak je fajn,na telo,varenie dokonca aj na vlasy si ho dávajú...ale pleť...ja sa s ním natieram ako telovým mliekom 😨

nagulinka
2. máj 2014

Z vlastnej skúsenosti ti chcem poradiť.... Ak trpíš na akné, zabudni na make-up .... ja viem, trošku to prekryje, ale nie natolko, aby to ostatní nevideli, je to iba náš pocit, že akné je neviditeľné. Je to moja vlastná skúsenost, takže viem o čom hovorím ....

marienocka89
2. máj 2014

mne kokosový olej na akné pomohol (samozrejme aj úprava stravy), avšak sa mi z neho spravilo okolo očí niečo ako ekzém. takže ho už na tvár nepoužívam.

moonlightflower
2. máj 2014

ja som tiež skúsila kokosový a veľmi mi nepomohol...rozširoval mi póry a tiež sa mi z neho urobili také suché mapy ako ekzém, ale niekomu to určite pomohlo. Možno ho ešte skúsim zmiešať s iným olejom. Teraz používam extra panenský olivový olej (taký naozaj voňavý, nie ten smrad, čo sa tvári ako extra panenský) s kvapkou levanduľového esenciálneho oleja a po asi 2-3 týždňoch vidím zlepšenie...používam ho aj na celé telo.

naturalisvita
3. máj 2014

na akné a jazvičky od akné musím jednoznačne odporučiť nimbový ( neem ) olej. ešte som naň nepočula jediné zle slovo, že by nepomohol. Akurat ze je jeho aroma nie je veľmi príjemná ale rozhodne ho treba vyskúšať. Ak by ste chceli vedieť viac, kludne napíšte aj sukromnú spravu.

mamazem
3. máj 2014

Odporúčam riešiť problém vnútorne. Na koži sa prejavujú problémy s vnútornými orgánmi... Krémy a oleje môžu pomôcť ale problém nevyriešia... môžu ho zmierniť, ale naďalej sa problém bude opakovať.
Možno by Vás mohol zaujať príspevok z našej poradne. Je to odporúčanie poradkyne spoločnosti Serafin pre pani, ktorá bojuje s akné od svojich 20 rokov až do 40ky:
Dobrý deň, odporucam caj na Pecen a pupene Pestrec - akne v dospelosti je ochorenie pecene, treba ju posilnit. Mozete striedat s cajom Koza a po tinkture z Pestreca mozete dat Cierne ribezle alebo naopak najprv Ribezle a potom Pestrec, tri tyzdne s cajikmi a potom tyzden pauza. Caje sa piju obden.
Odporúčané prípravky nájdete u nás na mamazem ako aj prírodnú poradňu, kde Vám radi poradíme 🙂

janka994
4. máj 2014
Používateľ janka994 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od janka994.

na akné odporúčam prášok tarika, pomohol nie len mne ale aj všetkým ktorým som ho dala na vyskúšanie

mery333
4. máj 2014

Ja som mala rovnaký problém. Akné bola moja nočná mora. Vyskúšala som všetku kozmetiku- vichy, bioderma, AB, avon, proste všetky značky. Až kým sestra nemala deti. Natierala ich bupi krémom proti zápareninam. Vyskúšala som a po cca 2 týždňoch pleť bez jednej vyrážky. Odkedy ho používam mám pokoj

epelino
4. máj 2014

ahojte, a co konopny olej? mate niekto skusenosti? ja som si ho davala na noc par dni a zdalo sa mi, ze je to 3lepsie... len mna skor trapi taka ta krupica po tvari, zapalene vyrazky mam 2-3 iba, ale vyhadzana tvar..

vladka276
autor
4. máj 2014

@janka994 Nejaké recenzie?

blue_eyes
4. máj 2014

@mamazem tak pestrec je tiez super 🙂

angelinka13
6. jún 2014

Kokosovy olej na akne by som moc nedavala, ma tendenciu upchavat pory, aspon teda viacere mamicky to tu na fore spominali. Ja ho pouzivam tiez, ale mam velmi suchu pokozku, no staci mi 2-3xtyzdenne.
Ja by som poradila prirodnu kozmetiku a tiez je dobra aj nimbova kozmetika, olej alebo aj plet. krem, ako tu vyssie bolo spomenute. Ja pouzivam tej olejcek, kvapnem si par kvapiek do samponu alebo kremu, ma taku zvlastnu aromu, ale je ucinny. Odporuca sa aj pri psoriaze, ekzemoch

janka2273
9. jún 2014

Jedna MUDr poradila,že do malej alpy treba rozdrviť 3-4 acypliríny...ja s tým malému celú tvár čistím a pohodička 🙂 🙂 🙂

nutrimas
31. aug 2014

Kokosovy olej by sme na aknoznu pokozku moc neodporuali. Skor by sme sa zamerali na vnutornu ocistu, celkovu detoxikaciu organizmu, najlepsie prirodzene stravou. Velmi napomocna moze byt chlorella, ktr. ma vynikajuce detoxikacne schopnosti a taktiez na ocistu najmä pecene, ktr. je najviac zatazena toxinmi, je velmi ucinny bodliakovy olej, ktr. taktiez ako aj chlorellu v roznych baleniach najdete na nasom eshope.
Navstivte nas eshop, kde Vam ponukame moznosti konzultacie prostr. nasej online poradne.
Ochotne a radi Vam poradime.

Kokosovy olej momentalne ponukame na nasom eshope za akciovu cenu - 1l za 6,60€, nevaajte a navstivte nas 🙂

virginia
3. nov 2014

Ahojte,

no neviem, ci prave olej je najlepsi na akne, ale samozrejme, treba vyskusat, na kazdeho funguje nieco ine.
Ja pouzivam na jazvicky olej s vysokym obsahom vitaminu E, to pekne zjednocuje plet a na akne nieco antisepticke, skvely je tento krem

janap76
3. nov 2014

@virginia prosím ťa a ký olejček s vitamínom E používaš ? ďakujem 🙂

virginia
3. nov 2014

mam rada prirodne veci

piskota123
3. nov 2014

ja mám tiež ten problém,že už mám menej vyrážok ako predtým,lenže mi ostali jazvičky a také všakovaké sfarbenie pleti,a tak moja pleť vyzerá stále zle,aj ked niekedy nemám ani jednu vyrážku,zdá sa akoby som mala ,kvôli tým fľakom a jazvičkám :(

lia09
4. nov 2014

ja som chcela skusit kokosovy olej na ruky,lebo mam strasne suche.Natrela som poriadnu vrstvu oleja a nechala posobit asi pol hodku,ale zda sa mi,ze este viac vysusa.Je to mozne?

lucinkaboz
4. máj 2015

mastny vyrobok na akne nepatri,olej nie,tento určite nie

bibasc
29. sep 2015

aj mne kokosovy olej vobec nepomohol, len na chvilu som plet nemala az taku zacervenanu, ale po par dnoch sa mi na tvari spravili suche miesta, prestala som ho radsej pouzivat, lepsi je olivovy 😉

mimi1237
29. sep 2015

kokosovy olej je fajn,urcite pomoze,tiez ho pouzivam,ale pouzivam pripravky od znacky Proaktiv,nic lepsie som v zivote namala co sa tyka pletovej kozmetiky,vyskusaj pohladat ci sa to da objednat s netu,alebo lekaren,nemusis kupovat celu sadu lebo je to dost drahe,vyber si len krem atd...alebo namiesto kokosoveho oleja skus arganovy.Potom je kopu domacich masiek ktore su lacne a pomahaju

radka227
29. sep 2015

mne na hrozne vyzerajuce akne pomohla len antikoncepcia. a este sa mi osvedcilo sírové mydlo. a krem pouzivat hydratacny, nie velmi husty, lebo taky upchava pory.

lindusss176
5. okt 2015

Ja som mala akne dost som mala s toho nervy uz ked som sa videla v zrkadle pripadala som si ako skarede kacatko. Ja som zacala pouzivat prirodnu kozmetiku, ktoru som si zakupila cez net naturonline a akne a problemy z akne zmizli. Pouzivala som bylinnu pletovu vodu pre necistu plet a krem bylinný na necistu a zapalenu plet. To je fakt 100% účiné. Apoň mne to pomohlo ale dôležite je aj starostlivo sa odličovať a umyvať tvár.

luvika
5. okt 2015

@vladka276 kup si cierne mydlo od Manny a kombinuj ho s antibakterialnym...skus popozerat ich web stranku. Ja uz nic ine nepouzivam, a su na to od vela ludi velmi velmi dobre ohlasy.

luciferkax
10. okt 2015

@luvika. Skusala si aj nieco ine ako to mydlo? Premyslam aj nad kremom..chodia mi reklamy na facebook

la_bella
10. okt 2015

@luciferkax ahoj, a ty hladas aktualne nieco na akne? 🙂