len tak ma to zaujíma, či je to normálne aj niekde inde...ide o jednu nemenovanú ambulanciu, ktorú po minulej skúsenosti už dlho navštevovať nebudem....je tam bežné,že na vyšetrenie čakáte minimálne 3hodiny...naposledy som došla o 7.15, mala som číslo 9 na vyšetrenie, počítala som s takými max.2 hodinami, no všetky moje očakávania boli prekonané...predo mnou išli samozrejme na odbery...lenže na odbery by mala brať sestrička do 9tej, a na vyšetrenie k doktorke od 8hod. Ako som spomenula mala som 9-tku a dnu som sa dostala o 11-tej!!! (mohla som si zobrať knihu alebo pletenie, čo poniektoré aj praktizujú)a to je tam za každým...ženy sa tam pernamentne rozčuľujú, no bezvýsledne...lebo kráľovnou je tam sestrička-tesne pred dôchodkom, ktorá to tam manažuje po svojom...bočnými dverami berie na prednostné platené ošetrenie, na ktoré ale majú vyhradený čas od 12-13hod...takže ak dojdem okolo 9tej, tak sa môžem rovno otočiť lebo dnu sa už nedostanem...a kedže teraz kvôli zdravotným problémom musím chodiť na gyndu častejšie, tak tiež si nemôžem dovoliť za každým platiť 7eur...takže tam končím a ako som spomenula, len tak ma zaujíma ako dlho čakáte vy, bez toho aby ste boli objednané na prednostné vyšetrenie 🙂
@zuzka444 ano je to na lekarovi ale ja si nemyslim,ze moj to robi so zlym umyslom,ked si pyta peniaze za sono,som si toho vedoma,ma to v cenniku,mne to sono robit musi tak ci tak takze zbytocne ho nerobi,a zas za tu starostlivost co mi poskytuje ma 7 eur nezabije...bola som uz aj u gynekologa,kde sa za sono a prehliadku plati 50 eur,co je uz podla mna dost
hned v prvom rade, nic ine ti odporucit len odist... nie su jedina ambulancia a netreba tam ostavat, ak maju taky pristup... ja na poradne som objednana na urc.cas, beru ma hned a ak na bezne vysetrenie tak zalezi od toho aka je plna cakaren, ale este som tam asi ani raz necakala viac ako 20min. Za ziadne sono som neplatila, ani krv ani nic podobne. Ale uz som sa docitala ze poniektore zeny platia aj za fotku svojho babatka..otras!
@reni1512 no ved hej..a si vezmi ze u kazdeho lekara sa plati...a za co?im za to ze teba vysetria poistovna zaplati a nemale peniaze.a ty ako pacientka im este aj davas peniaze za ich sluzby.nechapem to.a este aj za lieky kolke peniaze si doplacas.a niektore dokonca ani poistovna nehradi.tak dakujem.ved co chudaci dochodci,alebo my tehotne zeny ze naozaj nechceme nic zanedbat a zober si ze kam prides len platis!! a z coho to mas platit ked dostavas ubohe drobne.
@trish31 nie vsetky ostatne platia.napriklad tej mojej znamej sestra tiez neplatila a ona dokonca neplati za ziadne vysetrenie co ja si za cytologiu platim ale ona nie.neviem to ma asi podla nalady alebo ako.a tak isto si aj platim za priepustku do prace 1 euro.len proste som tym chcela povedat ze ako som tehu ten doktor nic odomna nevypytal.za co som mu samozrejme velmi vdacna lebo mam marodku 230 eur.
@leria ja čakám maximálne 5 min. raz sa stalo, že som čakala 1 hodinu, ale lekár mal niečo súkromné a do ordinácie prišiel o hodinu neskôr. Ale inak u nás to funguje tak, že vždy treba dopredu zavolať a sestričku určí podľa akútnosti, či ťa vyšetrí lekár hneď v ten deň alebo o 1-2 dni. 3 dni v týždni pracujú dopoludnia - 8.00 do 15.00 a 2 dni v týždni od 14.00 do 20.00, takže vždy sa to dá nejako skĺbiť aj s prácou.
@reni1512 no ale to sa netlačí na obyčajný papier ale na špeciálny papier podobný faxovému ktorý je mimochodom dosť drahý, to len tak okrajovo, že vytlačí na obyčajný 😀 to či už platiť za fotku alebo nie je na dr. podľa mňa je to nadštandart takže je to na dr a na nás či sme ochotný alebo nie
@katussamus ...špecialny papier rozmeru 5x5cm stoji 10e kus hej?😀...to by zo zlata musel byt a po druhe nie je to ziaden nadstandard, je to bezna vec, hore na oddeleni tlacili kazdej mamicke a na obyc papier, ziaden specialny a moj gynekolog tiez nie je ani sukromnik ani nepovazuje vytalcenie fotky za nadstandard.. nie je to trosku pritiahnute za vlasy?
@leria na kazde vysetrenie, kontrolu, prehliadku sa vzdy objednavam na urcitu hodinu. nikdy by som niekde necakala ani hodinu a nie to ze 3 hodiny. v dnesjen dobe si myslim, ze je potrebne sa objednat. a ked pride neobjednana pacientka, tak je jasne, ze sa nacaka dlho, lebo objednane maju prednost. taktiez sa objednavam v ocnej, ORL, koznej, s detmi tiez vsade len na objednavku ideme. neviem, preco sa neobjednate aj vy a nemusite cakat 2-3 hodiny.
nemám čo dodať ide ti len o presadenie svojej pravdy 😀 prečítaj čo som napísala a potom kometuj a útoč, nepíšem o cene ani o rozmere!!! nie je povinosť žiadnéhoDr tlačiť fotky ale vyšetrovať pacietku !!!!!!! to či máš platiť alebo nie je na tebe a tvojom rozhodnutí a ak chce mamička dať za fotku 10 € tak nech si dá ty to máš zadarmo tak sa teš 🙂 🙂
@stanislavao preto sa neobjednávam, lebo nemienim za každým platiť 7eur...už som to tu písala, že tam sa dá objednať na termín ale len platený alebo čakáš...chcela som prostredníctvom vás len porovnať ako to funguje inde...a zrejme si nečítala moje príspevky, lebo podľa mňa nie je samozrejmé, že mám čakať za objednanou platiacou pacientkou, ktorá by podľa oznamu na dverách mala byť vyšetrená v čase medzi 12-13hod....za iných okolností by som čakala max.1 hodinu, čo by som ja ešte prežila 🙂 a tiež sa všade inde väčšinou bez problémov objednávam a hlavne bez platenia 🙂
@leria ja platim za objednanie tiez 8e, niekde 9e alebo 10e. tiez by som privitala objednanie bez platenia, ale tak to zrejme nikdy fungovat nebude. kto plati, ide, kto neplati caka.
@stanislavao objednanie na presny termin moze mat lekar len prvyvh 15 minut z kazdej nacatej hodiny, teda za den moze takto vybavit maximalne 5 -6 pacientov, podla toho kolko hodin ordinuje. Ja som akurat dnes bola 2x objednana so synmi, isla som dovnutra hned, raz za 10 eur a raz za 6.50 . ale po lekaroch chodim dost casto so sebou, keby som chcela platit zakazdym, tak sa nedoplatim
u gynekologa sice funguje objednanie na cas, je bezplatne , ale je len orientacne, cize som uz cakala aj 2 hodiny, ma rozpisany harmonogram na dverach podla mien a byva teda aj sklz dost velky, pritom platim rocny poplatok 70 eur, ale zase je dobornik, takze sa mi odchadzat od neho nechce a pokial tam clovek ide raz za tok, tak si odcaka aj tie 2 hodiny.
@stanislavao ak objednava viac pacientov platiacich za sebou, tak je to protizakonne a napadnutelne, sice mu to asi nemozu nijako dokazat. Takto sa cakava u nasej koznej , ked som tam bola naposledy so synom, bola som uz na rade a zrazu 3x pred nami platiaci pacient, som sa rozculila a uz som tam viac nepachla.
@stanislavao práveže s tým platením by to tak nemalo fungovať, je v poriadku, že sa treba objednávať...ale za každým platiť, to kam spejeme?ako k tomu prídu dôchodcovia alebo soc.slabší, majú skonať v čakárni? narážam na štátne ambulancie...to už sa podobá na mafianské praktiky-s výpalným...
@katussamus vidis a ja si nemusim platit nic a mam sono kazdu poradnu 🙂