Koľko magnézia môžem zjesť pri tetánii?
Poraďte prosím vás ti čo máte tetaniu koľko tabliet magnezia môžem denne jesť?
Teraz mám aj zlé obdobie busi mi srdce bolesť v ľavej ruke tlak na hrudi ťažko sa mi dýcha koľko tabliet môžem denne jesť ?
A čo je lepšie magnézium klasické modré 500mg alebo magne B6?
Poraďte prosim
@veronika31122018 aby ti podala mg do zily 🙂
@jaass pôjdem zajtra ....je to lepšie ako tablety?
@veronika31122018 ty by si mala hlavne ísť k psychiatrovi na kontrolu a znova sa nastaviť na lieky. V iných diskusiách ti už radili viackrát, nedáš si poradiť, tvoj problém nie je iba tetania ak ti vôbec tetania je diagnostikovaná,pretože nemáš základné vedomosti o užívaní magnezka plus iných minerálov a vitamínov,ako dlhoročný tetanik by si to mala mať v maličku.
@veronika31122018 podľa potreby. Ak ti je už dlho zle, máš kŕče a sťažené dýchanie,tak asi bude lepšie do žily.
Baby kedze je vas tu niekolko, ktore mate tetaniu, mam otazku - aky je rozdiel medzi uzkostou a tetaniou? Mam diagnistikovanu generalizovanu uzkostnu poruchu, ale viackrat som uz rozmyslala ci to nemoze byt skor tetania, lebo priznaky sa mi zdaju byt takmer identicke. teda okrem tych zachvatov sklbania svalov a vykrucania prstov, to vobec nemam.
@veronika31122018 len sa nepredavkuj lebo aj z toho ti môže ostať zle, lekárka mi tiež predpísala magnosolv a smiem len 1 vrecúško za deň ,potom plus k tomu 1 tabletku kaldyum a vitamín D
@lagunka0000 aj ja mám magnesolv a mám ho brať 2x za deň ale ja mám asi z neho hnačku...
@halabolka ani ja nemám vykrývanie prstov iba mi hrozne busi srdce a mám tlak na hrudi a ťažko sa mi dýcha akurát teraz prvý krát som mala takú bolesť do ľavej ruky..a vy máte aké??
@halabolka nemusí byť sklbanie a ani kŕče svalov, mne sa to prejavuje ako tlak na hrudi, cítim si tlkot srdca a mám pocit že sa nemôžem poriadne nadýchnuť, pritom tlak a tep je ok
@lagunka0000 a čo je ten kaldyum??
@veronika31122018 draslik
@lagunka0000 ja mám toto iste presne hrozný tlkot srdca a ťažko sa mi dýcha vždy sa musím tak zhlboka nadýchnuť...a koľko vám také ťažkosti asi trvajú dní???
@veronika31122018 jasné, spôsobuje hnačku aj ja som mala ale prešlo má to
@lagunka0000 aha takže to mám brať aj keď mám hnacku?
@veronika31122018 našťastie cca pol hodinu tak raz za dva týždne, ale keď si vsugerujem že je to len toto,tak ma to prejde skor
@veronika31122018 ja beriem iba jeden sáčok magnosolv a upravilo sa mi to
@lagunka0000 no lebo je divné že mňa to takto drží už pár dní...srdce mi bije a tlak na hrudi ťažko sa mi dýcha ja to mám už pár dní...a aj keď ma to chytilo prvý krát tiež som to tak mala dlho...
Ale napríklad keď ležím som celkom v poho najhoršie je keď sa postavím vtedy je ten tlkot a aj ťažké dychanie
@lagunka0000 môžem si skúsiť dať iba jeden no ale brala som ho len prvý deň a už som bola každý chvíľku na záchode
@veronika31122018 v pribalovom letáku písali že môže byť hnačka ale aj zápcha takže uvidíš ako ti bude
@lagunka0000 ja to mávam práveže keď ležím alebo zaspávam a prebudí má tlkot srdca a tlak na hrudi
@veronika31122018 sorry sama som si sebe odpovedala 🙂
@lagunka0000 no ja zas naopak ja už neviem ako stým bojovať...viete koľko rokov ani náznak niakej tetanie mala som ten záchvat iba raz keď mi ju aj potvrdili a potom už ani náznak asi 3 pokoj...ani počas tehotenstva a dcérka bude mať 2 Rocky a až teraz to prišlo znova a bojím sa toho
@veronika31122018 neboj, skús ísť znovu k doktorovi že máš ťažkosti a budeš pokojnejšia
@lagunka0000 odbery som mala vraj v poriadku zajtra mi majú dať holter a v piatok idem na echo srdca takže tak...
Ale ide o túto tetaniu ako snou len bojovať lebo vraj vyliečiť sa neda
@veronika31122018 presne tak, ja som tiež mala holter, echo a ct koronarografiu, neboj budú dobré výsledky a potom to je už len na tom ako sa s tým vysporiadať v hlave
5 magnerotov za den
@veronika31122018 nemám rada Bukovského, ale pozri si jeho video skr tetanie, možno je natom niečo pravdy, teda u mňa by to možno aj sedelo, že to má niečo spoločné s crevami-potravinami. Teraz som tehu, mávam dosť často záchvat, niekedy aj dva krat za mesiac, ale som zvedavá co bude po pôrode.
@veronika31122018 áno,magnosolv podporuje činnosť hrubého čreva
@missviolet ako dlho ste brala 2 tablety 3krat denne a pomohlo vám to
@missviolet

@jaass podľa antidepresiva nepotrebujem pretože som 3 roky mala pokoj žiadna tetania sa mi neozvala až teraz