Koloidné striebro na rezistentný pneumokok v nose

mlynarocka
10. mar 2017

Chcem sa spýtať mal niekto rezistentneho pneumokoka v nose dieťaťa? Malej ho zistili vo vytere, citlivý je akurát na ciprofloxacin, čo sú veľmi silné ATB. Chcela by som vyskúšať koloidné striebro vo forme spreja do nosa, len neviem či ho môžem použiť, či to bude mať účinok a ako často striekat do nošteka, ďakujem za rady

janci05
11. mar 2017

Ahoj. Ja som dávala koloidné striebro synovi do nosa, ale nejaký veľký účinok som nevidela. Možno dávať ho preventívne, ale na liečbu nám moc nezabral. Možno vám zaberie, každopádne nič tým nepokazíš. Čo sa týka tých ATB, skús u doktorky vypýtať Uniflox kvapky. Sú síce písané do oka a ucha, ale dávajú sa aj do nosa. Mám to vyskúšané a zatiaľ zabrali. Pamycon už nezaberal, tak na striedačku používame tento liek. Obsahujú ofloxacín, čo je na podobnej báze ako ciprofloxacín.

acinom
14. mar 2017

Koloidné striebro Ťa pneumokoka nezbaví. Áno, ciprofloxacín je antibiotikum, ale občas (ako aj v tomto prípade) sú tieto lieky potrebné. Doktorka by ich malej nedávala, keby mohla použiť niečo iné. Sama píšeš, že to je rezistentný pneumokok, takže možnosti liečby budú obmedzené. Lepšie situáciu riešiť teraz, keď je tá baktéria "iba" v nose, ako potom nariekať keď sa z toho rozvinie nejaké vážnejšie ochorenie.

simca06022011
14. mar 2017

Aj my ho teraz mame.. uniflox do nosa sme dostali zabralo. Citlivy je aj na ine, ale detom z toho nemozu dat nic, cize len toto nam ostalo... k tomu sme dostali zinnat (ale to sme este nemali sajnu o aku bakteriu ide), ten jej ale pomohol tiez prve dni, nakolko mala uz 3 dni teploty vysoke a kasel/hrdlo... ale zatekalo jej to z toho nosa... cize nos unifloxom. Vsetky ATB su viac menej silne, nenavyberas... proste ak treba, treba... neda sa nic robit 🙂 koloidne striebro som skusala na sebe, mne nepomohlol nic.. a to dlhododobejsie som ho pouzivala na viac veci, aj do nosa, aj ucha.. ale nic... neviem teda o jeho ucinkoch.. podla mna ked je raz nejaky riadny bacil, tak prirodne veci pomozu akurat zmiernit stav, ale nie vyliecit.

slniecka85
27. mar 2018

ahoj!chcela som sa opytat ako ste pochodili s tym pneumokokom?my tiez teraz mame a trapime sa:(..

vase_zdraviesk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz