Kolonoskopia - anestéza
viem, ze uz tu je nieco na temu kolonoskopia, ale mam strasny stres, takze rozmyslam nad celkovou anestezou. davali ste si to niekto takto robit? prebehlo vsetko ok? ak v ba, kolko vas to vyslo? dakujem
@lienocka2808 ahoj,staršia téma,ale čítam,že si mala bolesti a si po cisárskom. Lebo ja tiež mám 2cisarske a divné občasné pobolievanie brucha,mamka zomrela na rakovinu hrubého čreva,čiže tiež uvažujem,že pôjdem.
Prišla si nakoniec,či ta bolesť súvisela s gastrom,či to boli zrasty po cisárskom?
@terezka1947 ahoj, dobre ráno. No nezistili mi nič. Resp. Bola som na kolonoskopii, na gynde od pred od zadu, na urologii mi robili cystoskopiu. Tam mi zistili zápal na stenách močového mechúra, ktorý nereagoval na ATB, tak som chodila na liečbu kyselinou hyaluronovou. Veľmi pomaly mi bolesti ustupovali, dovtedy som ich mala denne. Ostali mi zvláštne bolesti v bruchu, akoby som mala mat hnačku, ale nemávam to každý deň a dá sa to vydržať, tak to už neriešim.
@lienocka2808 ja mám také divné bolesti v podbrušku. Ale zase niekedy začínajú pod rebrami,potom okolo pupka a končia dole. Teraz momentálne mám pocit,akoby som ich mala iba pri pohybe.
@terezka1947 a ake vysetrenia ti robili? mne plus k spomenutym este sono, a chcela by som ist este na gastroskopiu / hadica do hrdla/ ale z toho mam strasný blok z posledneho vysetrenia 10 rokov dozadu, tak to odkladam.
@lienocka2808 zatiaľ iba sono. Tam nebolo nič podozrivé.
@terezka1947
@lienocka2808 Dobrý deň, myslite keď človek je plne narkoze urobia mu obe vyšetrenia naraz? Aj z vrchu a zo spodu ? Ďakujem za info ..
@denden77 ahoj mozem vedieť kde sa tak malo platizake mesto
@klaudia1212 BA u Milosrdnych.. ale ci to bolo rodinnou anamnezou, inou indikaciou, to neviem povedat 😊
@vivi1118 Talion v Bratislave. Je to take gastro centrum kde robia tieto vysetrenia.https://www.thalion.sk

ja som bola v TT doktor Usak, este som dojcila dceru. sestricka mi sama ponukla kratkodobu anesteziu, ze sa rychlejsie odburava ako oblbovacia tabletka, aby som mohla dojcit. Platilo sa podla poistovne, ja mam vseobecnu a neplatila som nic. U mna bola kolonoskopia indikovana lekarom. Prisla som s doprovodom, obliekla tie ich gatky, lahla na stol a anesteziolog mi pichol do zily a vravi dobru noc. este si pamatam ako som pozerala na tu striekacku ako mi to tam ide, ked to bolo v polke mi pohlad zaletel niekam inam a potom uz okno..prebudila som sa vo vedlajsej miestnosti, obliekla sa a anesteziolog mi pomohol na nohy a drzal ma az kym ma manzel nechytil. odpotacali sme sa k autu a isli po ceste hned kupit nieco na jedenie🙂 potom som doma este polihovala a driemala s babom.