Koniec nikotínu - úzkosť a absťák

29. mar 2021

Ahojte, viete mi z vlastnej skúsenosti poradiť nejaký liek, ktorý naozaj pomáha pri "absťáku"? Nechcem sa vyžrať ešte viac ako som. Skúšala som už viac krát prestať ale mala som neskutočné stavy úzkosti a depresie. Revala som nonstop, kým som už nebola na ceste do obchodu pre cigarety 😒 potrebujem pomoc, sama bez nejakého "chutného koktejlu" to nezvládnem. Vopred vďaka za odpovede

meluela
29. mar 2021

take tie zuvacky alebo naplaste ti nepomahaju?

petus998
30. mar 2021

Zuvacky naplaste su len placebo nic ziadny efekt som tuha fajciarka skusala som uz xy krat prestat a stale neuspesne tie stavy som mala aj ja plac plac a neskutocnu uzkost zevraj najlepsie je prestat naraz ale je to o faakt velkej pevnej vole a hlavne vysporiadat si to v hlave inak to nepojde

autor
30. mar 2021

Náplaste a žuvačky si nemyslím že by pomohli. Skôr niečo by som rada vyskúšala čo zmierni tú úzkosť. Chcela by som skúsiť defumoxan a dúfala som že to už niekto testoval. No neviem.. Muž má odhovára, vraj je to ešte horšie ako cigarety

momoika
30. mar 2021

Existujú tablety na 10 dní myslim, ktoré po porade s lekárom ti ich môže predpísať. Potláčaju tieto chute a stavy. Vraj naozaj pomáhajú. Neviem však názov toho lieku, porad sa s lekárom.

mabenn
30. mar 2021

Ale zvládneš. To je prvé, čo si uvedom. To, že potrebuješ nejakú pomôcku je v poriadku. Ja som pridala vodu, žuvačky, a veľa pohybu, mala som depky, ale doslova som to vychodila, vytancovala, vyplakala. Pôjde to von a prejde to. Držím palce.

fiafia
30. mar 2021

Je to v hlave, keď budeš stopercentne presvedčená prestať žiadne blbosti ti treba nebude.tieto oblbovsky sú len zadné dvierka. Dva x som prestala zo dna na deň viem čo píšem.

autor
30. mar 2021

@momoika ďakujem, opýtam sa na to

autor
30. mar 2021

@mabenn ďakujem za podporu 🙂 verím že to zvládnem, len na ten začiatok isto potrebujem niečo na upokojenie..

autor
30. mar 2021

@fiafia aj mňa to čaká druhý krát teraz. Prvý krát to šlo relatívne hladko keďže som bola tehotná, no neviem prečo ja hlupana som sa k tomu vrátila. Neviem či som čakala že cigareta vyrieši rodinné problémy 😒 no akurát v tom zas lietam a vadí mi to, obmedzuje ma to ale zároveň mám strašné stavy keď chcem prestať. Preto nejaký liek či bylinka na pomoc..

fiafia
30. mar 2021

O to ľahšie. Tiež som sa k tomu vrátila asi keď malá dcérka rok. No pri každej cigarete ma kvarili výčitky svedomia, že čo som to za matku keď dobrovoľne riskujem svoje zdravie, čo moje dieťa keby som tu nebola, čo keď pre cigarety tu nebudem pre ňu keď ma bude potrebovať. Je rozdiel ochorieť a rozdiel ochorieť kde si zato môžem sama. Plus som v Tom čase mala zdr.problemy a vinadAla som si za každú cigaretu čo som kedy dala do huby. Takže sa pozri na svoje dieťa, povedz ,že tu budeš vždy preň a nebudeš hlúpo riskovať to jediné čo je v živote najdôležitejšie.