icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

grepka205
27. nov 2012

@dedikatessa a tak to je jasné, že to necháme na teba, len bolo písané, že mesiac po zákroku, preto som sa čudovala, aj ked aj dva mesiace su podla mna skoro, ale ak všetko prebieha v poriadku alebo prebiehalo v poriadku, tak to sa môžeš radiť medzi tie šťastnejšie 🙂

grepka205
27. nov 2012

@blondiee83 dakujem za milé písmenká, už sa to blíži, zajtra idem na zákrok, budem sa snažiť byť v pohode, potom pridám príspevok pre tie, ktoré to ešte čaká, ako to celé prebehlo. 🙂 🙂

bamb27
27. nov 2012

@grepka205 ahoj, neboj sa nic, najhorsie zo zakroku je to cakanie,,, hojenie je pohodickove, len blbe je to ze sa musis setrit a pritom nemas ziadne bolesti,, takze tazko sa obmedzovat ked ti kvazi nic neni, ale treba to,, krcok lubi zakrvacat a potom su len neprijemnosti,,, po zakroku odporucam wobenzym, pre lepsie hojenie ,,,ja som otehotnela asi 8mesiacov po konizacii, klasickej, skalpelom, Dr. povedal ze leep nezvazuje, ze chce presne vidiet co vybera von a zaroven aby to urobil co najsetrnejsie,, metoda teda zavisi od nalezu,,, inak moje tehotenstvo ukazkove, krcok drzal az do konca tak ako mal, porodila som v den terminu,, inak konizacia aked som mala 30rokov, a tehotna som bola v 31rokoch ...aaa inak tiez mi bolo odporucane otehotniet najskor po pol roku, ale zas vsetko zavisi aj od velkosti nalezu, a tym padom zasahu, aj od metody,,

mamka8811
27. nov 2012

ahojte aj mna to caka len zatial som to odlozila lebo sa bojim marodky som pracujuca manualne ani nejde tak o marodku ako o to ze parcujem manualne tazko,vela stojim a samozrejem zdviham aj tazke veci ako to je a neviem ci by asi nebolo lepsie necat to na leto kedy som 2 mesiace doma dakujem

grepka205
27. nov 2012

@bamb27 dakujem aj tebe za povzbudzujúce slova, viem, že to čakanie je najhoršie už keď budem v sále, už to bude v podstate jedno, lebo už budem pomaly spať, a ja mám cin III, tak neviem, no hádam to môj doki zvládne tak, že budem za chvílu ok 🙂 , no dnes už len relax večer a zajtra ma to čaká

grepka205
27. nov 2012

@mamka8811 och do leta máš 7-8 mesiacov, ja by som nechala prácu prácou a zdravie je hádam prvoradé, lebo nemusí sa stať, že sa to zhorší, proces vývinu do štádia rakoviny trvá roky, ale človek nikdy nevie, stačí, ak budeš na tom horšie s imunitou alebo psychikou a choroba môže mať rýchlejší spád, no je to na tebe, ale mne ked to doktor zahlásil tak som to chcela mať čím skôr z tela von, môj otec mi umrel na rakovinu a pred touto hrozbou mam velký rešpekt , váž si to najcennejšie čo máš, tvoje zdravie, lebo keď zdravie nebude, nebude ani práca - ale tak to radšej skonzultuj so svojim doktorom, závisí, čo odhalila hystologia - v akom štádiu to máš , ak máš ako ja cin III, tak by som povedal nečakať 😉

mamka8811
27. nov 2012

neviem ja som mala pocit ze on chce tu plastiku na krcku skor z esteticeho hladiska vravel ze ho mam dost zniceny ako ked rozstrapkany a inak posledne len sestricka volala ze ster dosiel ale ze mam zapal tak nech dojdem na lieky tie som dobrala bola znova na ster a potom uz len volala ze zapal je uz ok a ze ci som uz mala menzes a ja ze akurat koncim tak ze ak mozem dojst aby doktor dal tie papiere na operaciu na tu plastiku a ja som jej povedla ze sme sa dohodli obaja na leto a ona ze v pohode tak neviem ale sla by som asi aj skor lebo uz som aj troska spinila mimo a celkovo sa bojim ze do lketa je asi ozaj daleko no len nemozem byt doma viac ako dva tyzdne

mamka8811
27. nov 2012

@grepka205 drzim palce zajtra
🙂

grepka205
27. nov 2012

@mamka8811 dakujem, dám vedieť ako to dopadlo, no uvidíš sama, pre istotu chod na stery zhruba v marci , ak sa dá, a uvidí, že či su tam nejaké zmeny, doktor hádam vie, čo robí, aj keď na naše zdravotníctvo mám svoj názor ☹ , ale čo sa týka môjho gynďa ten je o.k. 🙂 , držím aj ja tebe, a inak každá sme iná, možno dva týždne na zotavenie ti celkom postačia, a keď trošku mrkneš na kolegov či kolegyne v práci, hádam ti pomôžu a trošku ťa odbremenia 😀

joetempest25
1. dec 2012

Ahojte.mne robili konizaciu a kyretaz 29.11.2012 v Sliaci na 1dnovej chirurgii.bola som velmi spokojna,vsetko prebehlo v poriadku.este stale mam mierne bolesti v podbrusku a stale mam nutkanie ist na wc.trochu mam spinenie,ale zatial som nekrvacala.dnes mam zvysenu teplotu,ale vraj je to normalne po takomto zakroku.musim stale lezat a tyzdem mam byt pn.takze dievcata ak vas caka tiez nieco podobne,nebojte sa.aj ja som sa strasne bala,ale zbytocne.este mam jednu otazku,po kolkych dnoch od operacie budem krvacat???dakujem za odpovede...

grepka205
6. dec 2012

@joetempest25 , mala by si normálne ako ti zvykne dojsť menzes, možno trošičku skôr, kedže to tam troška ,,pobabrali,, 🙂 , ja som bola 28.11.2012 v Komárne, a môžem prehlásiť, že u mňa to nebolo v pohode, čo sa týka zákroku všetko ok, ale bola som trošku prechladnutá a po narkoza som sa začala mierne dusiť a kašlať, dostala som pucung od anesteziologa, ale tak interná doktorka ma pustila, ona mala napísať do správy, že nie je možné ma pustiť na zákrok, čo ja 😀 , no ale tak prežila som to, horúčku som mala aj ja zvýšenú 37, ale inak v poriadku, nekrvácala som a už teraz som ok, nebojte sa žienky, už len dostať výsledky, tie nech sú v poriadku a bude dobre 😉

bipa
20. dec 2012

@joetempest25 @grepka205 ahojte, mne konizaciu robili 3.12 a dr povedal ze budem krvacat 1 az 5 tyzdnov, po zakroku som len slabo spinila a potom uz len vodnaty vytok cele dva tyzdne, a cudovala som sa ze ani som nekrvacala..A od vcera mi prisla mrcha ale dost silno krvacam, nezvyknem krvacat silno, tak som zlakla a myslite ze to mohol byt ako duplom ked som po zakroku nekrvacala? Dik

mamici007
22. dec 2012

bola som na konizacii krcku maternice v kosiciach toryska poliklinika jetam jednondnova chirurg.ambulancia.rano na lacno na 8hod som prisla o tej 11.30 som odchdzala domov.zakrok bol v anestezii cize som nic necitila,a prebrala som sa bez problemov a sla domov.zeby som dako lezala bez pohnutia tosa povedat neda.prve dni ma bolelo v podrbrusku,vlastne som 10dni po operacii.a zacala som aj dako krvacat prve dni som ani tak nekrvacala, vcera som si bola po vysledky z histologie no smola mam ich zle musim na konizaciu znovu,ako mi vysvetlil docent ktory mi zakrok robil,treba stoho tkaniva vyrezat viac cize uvazujem aj mi to odporucila moja gyn.ze si mam dat ten krcok amputovat cely ze mi ho uz netreba a ze sa to len bude sirit hore a budem vecne chodit na tie zakroky.rodit uz nebudem mam uz 2deti 38rokov.takze to zrejme urobim tak.momentalnesom na marodke aj dlho budem kedze po menstruacii musim ist na druhu operaciu.v podbrusku boli obcas zrejme vtedy ked som viac v pohybe.pytala som sa aj vcera cije normalne zedako krvacam tak mi povedal ze pokial si nemusim vlosku menit kadze 2hodiny tak to normalne.tak dufam zejeto ok.mi pripada akokeby som mala menstruaciu.som zvedava kedy to prejde.a kedy tu menstruaciu dostanem.kedze som samaa mam 5rocneho bobaka tak treba aj ist po neho do skolky a doma chodit kolo neho teraz som piekla,stromcek uz mame urobeny pred operaciou no sediet abo lezat neviem cely den.dvyhat jasne taske sa neda ani behat a rychlo chodit.tak kludne pomaly.kedze nemam sedavu pracu tak som vypisana.bat sa toho netreba,netreba to odkladat a ist.ja som sa vcera vyrevala ze musim ist zas ale co uz idem a dufam ze potom dobre.

suzanne13
3. jan 2013

Ahojte baby,prosim vas bola z vas niektora na konizacii krcka maternice v Kosiciach u Mudr. Makaru alebo Mudr.Knopa?Poradte prosim podla skusenosti vyber lekara,dakujem vopred za vasu odpoved a ochotu.

suzanne13
8. jan 2013

Ahojte dievčatá,čaká ma tento zákrok,dosť sa bojím,najradšej by som na ňho nešla,ale viem,že musím :( Absolvovala to niektorá z vás v Košiciach,ak áno kde prosím vás a u akého doktora.VĎAKA.

angel281
22. jan 2013

ahojte Baby. všetky tu píšete že to dopadlo dobre,...teda ked mam cin III teda ťažké a odstrania mi konizáciou tie abnormalne bunky či čo tak rakovina krčka maternice nehrozi? Mám krásnu malú dcéru a nerada by som mala takú chorobu... predoperačné už má urobené len problém je v tom že mam menštruáciu teda ten zákrok mi môžu urobiť najskôr na budúci týžden ja by som to inak neodkladala ani o den.
Ako dlho sa čaká na výsledky?
Je tu niektorá s podobným problémom ako mam ja, že sa mi za pol rok z cin I zhoršilo na cin III a po danom zákroku bolo u nej všetko v poriadku, alebo naopak ...
dakujem veľmi sa bojím

angel281
22. jan 2013

@suzanne13 ahoj, môj manžel zisťoval u kolegov, že jedného teta bola na takom zákroku v KE šaca a vraj si to chválila...myslíš, že je to také závažné že je také dôležité kde ti to urobia? ja mam do KE daleko

panki
23. jan 2013

Skúsim sa to opýtať aj v tejto téme, možno sa niekto nájde kto odpovie 🙂 Chcela by som sa spýtať, ako prebieha konizácia v tej Dunajskej Strede? Keď tam niekto bol v blízkej minulosti. Zaujíma ma hlavne ako dlho trvá samotný zákrok, aká je čakacia doba na zákrok, či robia aj predoperačné vyšetrenia, alebo si ich musím spraviť u obvodného a či odstránili to čo mali? Lebo som počula, že to tam dosť flákajú a potom treba ísť na rekonizáciu. Tak neviem či mám ísť tam, alebo pozisťovať nejakú inú kliniku. Určite chcem jednodňovú chirurgiu, lebo ísť do nemocnice je nereálne. Ďakujem za každú odpoved

kika9999
25. jan 2013

@angel281 ahoj,ja som mala presne to iste ako ty ☹ tiez behom pol roka mi to tak nabehlo a hned konizacia,odobral mi bunky a poslal na histologiu.....ja som cakala na vysledky cely mesia,vies si predstavit co som prezivala a nakoniec sa moje vysledky niekde zapatrosili preto to tak dlho trvalo 😠 ale dopadlo to super,vseko zle mi zobral a ale musim ist teraz vo februari po pol roku na kontrolu.tak sa zase trosku bojim a dufam,ze sa to zase nevratilo.... 😕 drzim ti palce.... 😉

angel281
26. jan 2013

@kika9999 teda po tej konizácii musíš chodiť na kontroly každý pol rok a opätovne ti budu robiť ten výter?
je to preto ta kontrola že sa to môže vrátiť? ja ked sa bude dať tak chcem to očkovanie silgard tuším sa vola Dakujem a aj ja Tebe držím prsty nech je všetko zlé navždy preč

jedna_iva
27. jan 2013

Ahojte dievcata.Ja idem na konizaciu teraz vo stvrtok 31.1.2013.Ani nemam az taky strach zo samotneho zakroku,aj ked pocity su kazdu chvilu ine.ako cakat potom na tie vysledky.Ja som mala dvakrat po sebe zle vysledky.V
maji 2012 som mala 3A a teraz 3B.Chcem sa opytat ze ci pred tymto zistenim ste nemavali bolesti v podbrusku,ako pri menzese aj ked ste menzes nemali?nic ine nepocitujem len kazdy den toto.A potom za kolko dni po zakroku sa budem moct ako tak hybat,ist na prechadzku s jednorocnym synom.Viem ze dvihat na ruky ho nemozem.Dakujem Vam a vsetkym prajem len a len pozitivne informacie.

p69majka
1. feb 2013

@kika9999 ahoj. prosím koľko si po konizácii krvácala. ja mám týždeň po nej a stále trošku krvácam. ďakujem.

p69majka
1. feb 2013

@bamb27 ahoj. koľko si krvácala po konizácii krčka? ja mám týždeň po a stále mierne krvácam, ale len trošku. berime odvtedy Wobenzyn a Ascorutin. Vďaka

bamb27
1. feb 2013

@p69majka joj,,, keby som si pamatala 😅 ,,, ale nejake krvacanie snad max. 2-3 dni, nie viac,, potom som zo tyzden spinila, ale to moze byt dost individualne,,,neboj sa, ked ti naordinovali ascorutin, tak si mozno taky krvacavejsi typ,, za par tyzdnov si ok, ani nebudes vediet,, len oddych

p69majka
1. feb 2013

@bamb27 Ďakujem pekne. keby sa dalo pri dvoch deťoch oddychvať, ale snažím sa.

bamb27
1. feb 2013

@p69majka to uuplne chapem,, preto si myslim ze krvacas napriklad dlhsie ako ja som,, nakolko som vtedy nemala deti, teraz si to predstavit neviem veru,,, a inak aktualne cakam na vysledky cytolky, som zvedava velmi, no Dr. sa vyjadril ze krcok vyzera uplne ako novy,,, to potesi 😉

p69majka
1. feb 2013

@bamb27 tak dúfam, že máš pravdu, lebo by sa mi nechcelo zase chodiť po doktoroch. Hádam to budeme mať v poriadku. Ja to budem mať až koncom februára. Držím palec, daj vedieť aké si mala výsledky.

kika9999
2. feb 2013

@p69majka ahoj,ja som tiez krvacala cca tyzden a potom som mala vytok....ja som mala cipky na vkladanie( neviem ako sa volaju,ale nejake s kys.hylauronovou) na hojenie.a potom uplne ok...ziadne vytky,bolesti,proste nic,teraz 12 idem na cytologiu ,kontrolnu po pol roku,tak dufam,ze sa nic nevrati... 😅 😉

p69majka
3. feb 2013

@kika9999 ďakujem. ja už len tak špiním, takže to je asi normálne. Ja beriem Wobenzyn, to je na pooperačné stavy. Inak nemám žiadne bolesti. Ja budem mať 26.2. ešte len výsledky z hystologie, tak dúfam tiež že všetko bude ok. ďakujem ti za reakciu a želám dobré výsledky.

🙂

angel281
4. feb 2013

@p69majka ahoj prečo budeš mať výsledky až 26teho mne vraveli že za 7 dní budú výsledky po konizácii. a prosím ťa kedy si bola resp. ideš ku svojum gynekologovi? ja som tomu môjmu volala no nemá voľný termín až budúci týžden tak ma napadlo že počkam na výsledky a ked budú tak si zaplatím uprednostnene a pôjdem až potom. dakujem