Kontroly počas PNky - čo ak ma nezastihnú?
Ahojte baby mám otázku. Som na PN a mám klasicky ráno 9-11 a 15-17 vychádzky. Dodržiavam ich poctivo, je to pre mňa stresujúce aj sa sprchovať, čo ak nebudem počuť (som na PN s psych ochorením) .Moja otázka zneje ak nap. spím, sprchujem sa a nepočujem zvonček (beriem silné lieky) čo potom? To mi pozastavia príjem a aj ukončia PN, či len dávky?
@rebelka2014 určite SP nevolá na mobil, nemá na to dôvod ...
Sp vola na mobil a nechava listok ale urad prace nenechava ani listok
@jaq aj ja som PN a mimo vychádzky doma ani nevysavam, lebo by som nepočula... Inak prišla niekomu počas sviatkov kontrola resp. aj v minulosti až do troch kráľov?
@janka54321 susedovi prisli vcera. Maroduje po operacii klucnej kosti (uz 7m) - kontrolu mal uz 5x. A dodrzuje vychadzky na 100%.
Mňa by zaujímalo či môže ísť človek aj počas PN bez vychádzok voliť 🤔?
@martinka1223 počas pn máš byť doma, ak nemáš vychádzky.. Ale socka ro riešiť nebude, ak ti práve nepríde kontrola.
chod volit a domov, kontrola prist samozrejme moze, samu by ma zaujimalo, ako by ti v tvojom ustavnom prave branili
@martinka1223 áno môžeš voliť, tvoji rodinný príslušníci môžu požiadať volebnú komisiu o prenosnú volebnú urnu a prídu k tebe domov aby si mohla využiť svoje ústavné právo voliť.
Ako napr. obec čachtice má čosi také na svojej stránke :
Chorí a imobilní občania, ktorí majú záujem zúčastniť sa volieb do NR SR, ktoré sa konajú túto sobotu 29.2.2020, majú možnosť voliť do prenosnej urny. Je potrebné sa nahlásiť na tel.č. xxxx do piatka 28.2.2020 do 12:00 hod. alebo v sobotu 29.2.2020 okrskovej volebnej komisii v Kultúrnom dome v čase od 7:00 – 14:00hod. na tel.č. xxxx. Vyslaní dvaja členovia okrskovej volebnej komisie Vás navštívia doma s prenosnou urnou po 14:00 hod.
Keď si chorá a nemas vychádzky, tak ich nemáš z nejameho dôvodu.... A nemáš ísť ani voliť, nakoľko napr môžeš nakaziť ľudí okolo... Ak nemáš infekcne ani iné vážne ochorenie, vychádzky ti lekar napíše. Ak máš, urnu ti prinesu a odvolíš doma 😉

Ahoj, ja si myslim, ze keby isli na kontrolu a nereagovala by si na zvoncek, tak by ti volali na mobil. Nechaj si ho vzdy pri sebe, daj si silne zvonenie a snad sa zobudis, ak by si spala. Inak neviem poradit. Nemam skusenosti.