Koronavirus - poďme debatovať o budúcnosti
Ahojte . Viem že vačšinou z nás asi už tato téma lezie krkom , ale komu sa chce poďme debatovať . To že covid tu už bude navždy je nám všetkým jasne , ale veríte že sa život ( aj keby to malo byt o pár rokov ) vráti do starých koľaji a bude covid vnímaný ako bežná viróza ? Napr či aa raz prestanú nosiť masky alebo už budi navždy našou súčasťou ? Či už na letiskách alebo v obchodoch atd . Alo vidíte budúcnost po covid pandemii vy ?
Kto bude mať čas, dobré video mal teraz Bukovský s jedným doktorom o tomto, aj vakcínu tam spomenuli (zatiaľ riskantné)
https://www.youtube.com/watch?v=2VBmD0Qn4Ho@alexmikoova áno je to nazvané prepad ekonomiky spôsobený koronakrízou, ale písala som o tom, že z praxe viem, že tie problémy boli aj pred koronou
Ja by som rúška a odstupy v obchodoch a úradoch nechala navždy 😄 kašľať na koronu, nie kvôli nej, ale mám plné zuby ľudí, čo s chripkami, horúčkami, sračkami, sopliskami až pod bradou a podobne lezú medzi ľudí a nevedia si ani len zakryť ústa pri kaslani a potom umyť ruky. Kým sa nenaučíme, že keď som infekčný, sedím doma, zakrývajme si ksichty.
@janettdamian Tak, a média....to je najväčšia chyba. Ja stále tvrdím, že neodrážajú objektívnu realitu, ale ju utvárajú aj to v súlade s politic. potrebami.
A ten český onkológ, čo sa tu niekto pýtal, to je tento
https://www.youtube.com/watch?v=1GBlv5YYZLs@thoughtfulweirdo Ono aj to má dve strany.
@alexmikoova mozno som to skreslene vyjadrila.
Prehriata ekonomika.
Dobre, fakty su ine.
Moj dojem so sledovania sveta je vsak iny.
Na svete je velmi tesno a zdroje sa minaju.
Chudobnych treba sytit a bohati chcu este viac.
Bude treba populaciu "regulovat" skor ci neskor.
Taky kovid1 myslim dobre posluzi ako by to lahko rychlo lacno a dobre slo.
"Vypustit" Mers s vyssou smrtnostou by bolo mozno riskantnejsie.
Taky kovid je tak akurat.
Zabije pod 100 ludi v repubilke s 5 000 000 ludi.
Vsetkych vystrasi a zdepta.
Niektori sa vymanili, niektori sa este zmietaju.
Nehovorim, ze kovid tu nie je a ani neohrozujem seba ani ostatnych nedodrziavanim zakladnych pravidiel.
Tvrdim, ze mocni tohto sveta sprofituju a bedac zaplace.
Ked sa pozviechame pride podobne.
Kiezby nie
Nechcela som vobec reagovat uz na temu Covid-19 ale neda mi to. Som vedecky pracovnik a robim v oblasti vyskumu chorob. Napisem vam pohlad vedca na tuto problematiku. Covid-19 nie je chripka! Nikdy nebol! Mozno bude... to nikto nevie predpovedat. Smrtnost virusy je niekolko nasobne vyssie, vo svete funguju obrovske opatrenia a i napriek tomu je vysoke mnozstvo nakazenych ludi. Pocas chripky svet funguje normalne. O Sars-cov-2 sa toho stale este vie prilis malo a este menej o liecbe. Dokonca ani remdezivir podla niektorych studii nie je uplne idealna volba ale lepsie ako nic. Epidemiologovia pracuju s viacerenymi scenarmi, co sa tyka, novych infekcnych chorob. Vychadzaju z modelov podobnych pandemii. Kedze sa virusy rychlo, rychlo mutuju. Mozu zmutovat bud v nas prospech alebo v nasu smolu. Takze alternativy su: covid19 zmutuje na uplne neskodnu virozu, podobne ako ine coronavirusy, ktore sposobuju sezonne virozy. Varianta 2: ako ohen sa prezenie svetom, vypali co moze a zhasne, teda vymizne. Varianta 3: zmutuje na horsiu alternativu. Varianta 4: ostane vo viac menej podobnej forme a pomoze nam len ockovanie. Na videa “odbornikov” ktori sa asi chcu zviditelnit sirenim dezinformacii mam svoj nazor. Lekari z JIS v Cine, Taliansku, Spanielsku, Velkej Britanie a inych, pandemiou silne zasiahnutych krajin, by s nimi nesuhlasili. Len tak mimochodom, moj znamy je lekar v Spanielsku a zazil tu vlnu. Mali by sa ich pribehy zdielat, ale tomu ludia neuveria, lebo je lahsie verit nezmyslom o tom ako si nosenim ruska zabijame mozgove bunky, ze sme vsetci ovecky a hlupo posluchame manipulatorov a cely Covid je vymysel
@alexmikoova Kde si prišla k info, že by tí ľudia bez Covidu žili? Vieš, o akých pacientov a s akými diagnózami išlo? Či len si myslíš?
@alexmikoova Ty si videla lekárske správy tých ľudí?
@siegi Nechcem nikoho spochybňovať. Na zdravotníctvo mám svoj názor. A moje názory sa zväčšia tvoria na podklade prežitého. Odhliadnúc od rôznych štatistík, záberov v médiách, ich prezentácie, prezentácie odborníkov a pod. si stále myslím svoje. Pretože to prežité mi nikto nemôže spochybniť. Teraz odbáčam od témy covid len tým chcem povedať, že neverím tomu, čo sa deje, čo počúvam. Ako je napr. možné, že ohľadom jednej vážnej dg. v rodine som diskutovala dlho s lekármi aj pracovníkm vo výskume. A poviem Vám, bola som zhrozená. Tak diametrálne odlišné názory a prístup k problematike som si ani v najhoršom sne nedokázala predstaviť. Zatajovanie pravdy, zahmlievanie a viac-menej anonymné vyloženie pravdy na stôl. Detto známeho mesiace neúspešne liečili, stav sa mu len zhoršoval. Nakoniec to vzdal s lekármi a spoľahol sa sám na seba (nemyslím nejaké pochybné šarlatánstvo). 7 rokov je zdravý, a žije normálny život. Podľa mňa dobre vedeli, čo by mu pomohlo a toľko "odborníkov" s tým nič nerobilo. Takže ako mám napr. ja veriť tomu, čo akože prezentuje lekárska veda? Bez ohľadu na to, či sa to týka covidu alebo iných diagnóz? Čo ma má presvedčiť, že medicíne ide naozaj o blaho ľudí? Rada sa nechám poučiť. Lebo naozaj sa stretávam skôr s tými negatívami a to obrovskými.
Podľa mňa nosenie rusok nie je vôbec problém, keby to aj bolo ďalších x rokov.. jediný problém je to neustále podráždenie a podozieranie ľudí kvôli covidu.. človek nemôže povedať nič aby sa toho ktosi nechytil a nezačal urazene útočiť a citovo vydierať.. akoby do korony choroby a smrť neexistovala, akoby ochorieť na koronu bolo horšie ako na inú vážnu chorobu, akoby smrť z korony bola viac a horsia ako iná smrt.. ľudia su k sebe čoraz hnusnejsi a mne je z toho moc smutno, lebo od 21 st naivne očakávam triezve uvazovanie..
@tslobik mrzia ma Vase negaivne skusenosti a viem, ze nie ste jedina. My sme si v rodine tiez zazili negativne so zdravotnictvom. Nejdem nikoho obhajovat ani osocovat. Zial su lekari a su lekari. Ludske telo je velmi komplexne a komplikovane. Poznatky o nom sa nedaju extrapolovat na vseobecne platne tykajauce sa kazdeho jedinca. Co zabera jednemu, moze druheho zabit. Nie som lekar, nemam medicinske vzdelanie, som cisto vedec. Ani vo vedeckych kruhoch nie je vsetko dane. Jednej skupine vyjde ze toto zabera, druhej to uz nezabera. Stacia minimalne odchylky v minimalnych veciach. Clovek by si myslel, ze veda je exaktna, ale nie je to stale tak. Mam mnohych znamych vo vede, co robia priamo so Sars-Cov2. Su to ludia, ktorych zenu vpred ambicie pomoct. Verim ich vysledkom, ich skusenostiam, vedeckej komunite. Viem, ze pre mnohych je to narocne. Covid19 je neskutocne medializovany, mozno prave toto odobera problematike na doveryhodnosti a zaroven poskytuje obrovsky priestor pre konspiratorov. Ludia potom nevedia comu verit. Ale tato hrozba je realna a myslim si, ze pre bezneho cloveka nie je narocne si dat rusko na par minut do obchodu, dodrziavat zakladne hygienicke navyky a napr jeden rok necestovat na dovolenku. Ak to uz neurobi pre seba, tak aspon pre niekoho koho by mohol vazne ohrozit.
niekedy to clovek uz ako nevladze pocuvat. ale za seba musim povedat, ze sa snazime si davat pozor. no ako sa tak pozeram na tu situaciu, tak proste ked to ma clovek dostat, tak to dostane
@vikss1 ja sa snazim uz tiez co najmenej to sledovat, uz som vlastne nejaky cas aj uplne prestala len som teraz spozornela lebo piatok este odchadzam na dovcu a idu sa prehodnocovat krajiny 1.9. no ale po navrate nech uz bude aky kolvek to opat nemienim sledovat. Clovek by sa zblaznil je to zle na psychiku niektori su uplne “ covid maniaci “ chorobne sa bojaci posadnuti...
zasady hygieny a rusko a veci dodrzujem a ako ste pisali kto to ma dostat dostane.
Teraz je nakazený aj ten Vemola s jeho ženou a babom . Ju bolo len hrdlo hlava a kašle a mala neviem ale na ig pridáva instastory z bežného dňa akoby sa nič nedialo . Keby neviem ani by som nepovedala že nejaký koronavirus majú . Jedine on ma horúčky
zajtra bude zverejneny novy zoznam bezpecnych a nebezpecnych krajin...hlvane ze tvrdili ze sa do 1. septembra nezmeni:( presne ako som predpokladala ze to urobia skor....co si myslite ktore staty pridaju do inych zon? ak to este teda sledujete...viem ze chorvatsko uz pridali na cervenu,,,,
@akinom0077 pozerala si tu tlacovku? Vo stvrtok vyhlasia, od septembra v platnosti
@queen_mary ano pozerala ale pytam sa len tak nazory co si myslite nepytam sa na to co davali
Podľa môjho názoru toto je len začiatok. Bude horšie..
Dala som si sledovať túto diskusiu, čakala som na impulz aby som pridala nejaký komentár, ten prišiel dnes. Som strašne znechutená, že nacvičovanie pokračuje.. Dnes som absolvovala rodičovské združenie.. Zase len nelogické predpisy čo majú za účelom všetkých deptať.. Pani čo sa tu prezentovala svojou vedeckou prácou, by sa mohla vyjadriť k častej dezinfekcii, ako to vidí ona, vzhľadom na vytvorenie superbakterií, takých ktorých je plná nemocnica... Tak teraz na nás počkajú už asi všade, nielen tam... Upravili otváraciu dobu škôlky, aby splnili predpis nezlučovania tried, ale to už im nevadí, že majú spoločné wc, spoločnú šatňu, spoločné umývarky.. Pýtam sa, kde je logika? Aj tak sa budú všetky deti spolu hrať na dvore.. Ďalšia inštitúcia, ktorá nerešpektuje osoby oslobodené od nosenia rúška.. Pýtam sa na čo úrad verejného zdravotníctva vydal tento zdrap (určený len na asi potrebu WC)? Keď to nikde nerešpektujú.. Vraj ani minule pani v lidli neumoznili vstup do predajne, pritom je od úradu verejného zdravotníctva oslobodená.. Predajne zdobia nápisi '' bez rúška vás neobslúžime'', pýtam akým právom?
@poopsie Vieš čo...ja už proste nevládzem. Ja neviem, či som stará škola ale ak už niekto nechápe to, čo sa tu v skutočnosti deje...kam až zvrtli situáciu s ďalším vírusom - jedným z mnohých, ktoré tu boli, sú a ešte budú. Veď už pol roka len sledujem nezmysly, aby som nedostala niekde pokutu - na ktorú bohužiaľ nemám. A som naozaj alergická na reakcie o jeho nebezpečnosti, ako keby tu nič nebezpečnejšie nebolo.
@alexmikoova Je lepšií covid ako MERS. Covid ohrozuje hlavne staršiu generáciu a MERS ?
Čo si myslíš, že prečo má Čína tak málo nakazených?
@tslobik no veď všetkých zaujíma len korona ale ekonomický dopad nikto nerieši, nad tým si už umývajú ruky, lebo veď nemajú z čoho.. Ale ich vobec nezaujíma, že ľudia majú výdavky na život, na hypotéku, ja nemám strach z toho, že ochoriem ale z toho že nebudeme mat dať čo do huby, že nebudeme mať z coho zaplatiť hypotéku... Lebo všade vsetko ide dolu vodou, aj nás idú riediť, kamarát nemá v práci robotu, už piatky čerpajú povinnne dovolenku..

@tslobik presne tak bežný človek nemá možnosť nahliadnuť do toho všetkého a zistiť aká je pravda. Môžeš iba veriť alebo neveriť. Veď aj medzi lekármi, epidemiológmi, virológmi sa to mele hlava nehlava. Ten čo bol "včera" uznávaný odborník, dnes už nie je, lebo ma opačný názor, ako prezentuje systém a média. A tak je to zo všetkým. Iba ľudí rozoštvávajú a "zabávajú", aby sa odviedla pozornosť od dôležitých problémov, ktorým spoločnosť skutočne čelí.