icon

Krčné mandle a ich odstránenie u dospelých

mukiii007
11. sep 2011

Zdravím Vás! Zaujímalo by ma, či máte niekto skúsenosť s vyberaním mandlí až po 20.-ke napríklad. Mám už dlhšie bolesti kĺbov a lekárka zvažuje, či by nebolo vhodné odstrániť mandle, v ktorých mám zrejme zápal a z toho bolesti kĺbov... Je to veľmi bolestivé? A môžu ma pritom i uspať? Za odpovede ďakujem!

jajavany
25. sep 2013

@miskap2111 klobuk dole 😎 teda mozes byt rada ze neboli komplikacie

jajavany
25. sep 2013

@ivona84
@miskap2111
@kiki68
@uankab baby no teraz vecer sa mi tak pohorsilo fuu za bolest,musela som si dat flector skor aj tak este citim. hrozne ma rozboleli usi,sanka krk hrdlo cela hlava mi ide vybuchnut 😖 😖 😖

miskap2111
25. sep 2013

@jajavany držkaj sa - tie bolesti sú fakt nepríjemné. Flector ti pomôže a zo dňa na deň to bude lepšie. Neboj.

jajavany
25. sep 2013

@miskap2111 no uz sa budem za chvilku aj po stene skrabat 😨 doktorka hovorila na pooperacke ze nebojte sa co den to menej to bude boliet a,,, voobec ☹(( uz by som to vymenila aj za tri cisarske

miskap2111
25. sep 2013

@jajavany Neboj. Podľa mňa je to normálne- aj ja si pamatam, že tá bolesť bola proste otrasná. Porod je popri tomu fakt brnkačka.

kiki68
26. sep 2013

drz sa, musis s tym bojovat....ja som to mala podobne...
No na pooperacke to bolo super,tak som mala iba taky dojem,ako keby vstanem po opici a skriabe ma v krku... 😀

uankab
26. sep 2013

@jajavany , jaj to mi je luto.. ja si to uz poriadne nepamatam, .. ja som to mala spravene v maji, to som chodila vtedy uz na vysku, takze som sa ucila doma na skusky...
drzim palce nech sa to zahoji co najskor!

@miskap2111 , no podla toho aky porod mas 🙂 .. moj rozhodne brnkacka nebol, rodila som 16 hod a potom som musela ist na operacku 😕

miskap2111
26. sep 2013

@uankab no ja som po druhom pôrode skoro zomrela. Ale aj tak sa mi tie mandle zdali horšie. 🙂 Aspoň teda čo sa týka intenzity bolesti, nie závažnosti stavu. 🙂

uankab
26. sep 2013

@miskap2111 , mala si trhane zuby mudrosti? ja som mala vysekavane vsetky 4 naraz v plnej anesteze a prve dva tyzdne po som bola na 8-ich ibuprofenoch za den! ale mandle su zle tiez, pre mna vsetko rovnaka kategoria 🙂

miskap2111
26. sep 2013

@uankab trhali mi len jeden, ale bolo to bez problémov. 🙂

sedem
Odpoveď bola odstránená
jajavany
30. sep 2013

@miskap2111
@uankab
@kiki68 tak baby ja som dnes v noci skoncila v nemocke ☹ zobudila som sa na to ako prehltam krv 😲 20min som si doma drzala lad na toma stale tak som isla... Nastastie sa im to podarilo zastavit.Odsali mi velke hrce krvi, zastavili tamponmi ktore mi tlacili na to miesto a nastastie to preslo...Povracala som sa tam,aj doktorke plast, vela krvi som vyvracala. bolo to neprijemne to neviem co by somnou robili keby to bolo treba koagulovat... 😲 strasne ma napinalo... Teraz sa strasne bojim aby sa to nestalo zase 😢 😖 ☹

miskap2111
30. sep 2013

@jajavany joj. Chúďa. Ty to teda máš s komplikáciami. Držkaj sa.

jajavany
30. sep 2013

@miskap2111 ja mam take stastie na vsetko ☹ 😢 😢

miskap2111
30. sep 2013

@jajavany neboj. Si tú smolu vyčerpáš a už bude potom len dobre. 🙂

jajavany
30. sep 2013

@miskap2111 joj kiezby si mala pravdu ☹ nja neviem co mam robit aby sa to nestalo znova ☹ citala som ze su ja nejake tbl ked krvaca aby to uz nekrvacalo lenze v nemocke nikto nic nepredpisal... 😖

uankab
2. okt 2013

@jajavany , citis sa uz lepsie?

jajavany
2. okt 2013

@uankab noo uz lepsie o cosi zase , uz bma boli len ked prehltnem trosku inak nic. dnes som bola aj na kontrole, ze sa to hoji a vysledky z histologie este nemali... tak dufam,ze uz bude len a len dobre 🙂 dakujem za opytanie

uankab
2. okt 2013

@jajavany drzim palce!

jajavany
2. okt 2013

@uankab dakujem 😉

lucia3076
10. nov 2013

Dobrý deň, aj mňa čaká vyberanie krčných mandlí kedže som mala vysoké ASLO až 416 a má byť iba 200 😒 ... Už teraz sa bojím a to sa mám ísť objednať čo najskôr kedže posledný termín majú 10.12.2013 a potom až po novom roku... Budú mi to robiť v celkovej anestéze, kedže ma napína, tak povedala doktorka že by som to nevydržala...
Chcem sa Vás opýtať či aj Vám povedali že nemôžete mať menzes a nemôžte brať antikoncepciu mesiac pred operáciou?

krasneleto
17. nov 2013

@lucia3076 ahoj no ja to mam za sebou... ja som mala v pokynoch ze v den operacie nesmiem mat menzes, a mesiac vysadit hak predtym alebo sa poradit s lekarom.... to som riesit nemusela kedze neberiem... drzim palce

kiki68
18. nov 2013

hej aj mne to planovali uplne mimo menzesu,operovali ma nakoniec rovno na helloween :D

a v celkovej anesteze je to urcite lepsie, ako je to dost neprijemne ak je clovek hore,jedna holka,co tam boal,ta bola hore,ako mala to nejak umrtvene injekciami alebo co, ako ze strasne nieco, takze bohu vdaka za to,ze mne dali najprv naladovku,to kazdemu povinne, potom si ma tam chvilu nechali na nejakom gauci alebo co to bolo...nevim nespominam si, bo tak sjeta uz som dlho nebola,potom ma dvaja fesaci odviedli polonahu na sal...tam mi uz bolo uplne vsetko fuk, este sme zartovali,ze z akeho klubu idem takto doobedu, kedze sa mi uplne rozchadzali nohy jak ozralej 😀 a dalej si to nepamtam..uz len tu peknu bloncku na pooperacnom 😀

Ja som si davala termin co najskor a oni mi tiez inak chceli dat skoro termin,bo mi povedali,ze to mam ako golfove lopticky, ASLO som mala tiez zle asi par mesiacov vkuse od toho...vsak bodaj by nie, na tych mojich loptickach boli hnisave capy...no fuj....
vsetkym,co sa an to chystate,alebo ste kratko po drzim palce!

kitty88
18. nov 2013

@lucia3076 ano, planuje sa to mimo menzesu, co sa tyka antikoncepcie, to si nespominam, ci nieco vraveli, ale ja som v tom obdobi aj tak nebrala. mne to robili v lokalnej anesteze, ale bolo to celkom ok, aj ked velmi neprijemne, ale dalo sa prezit... tiez najprv naladovka, aj ked neviem, ci zabrala, lebo nepamatam sa, ze by som bola ako opita, vsetko som normalne vnimala, potom mi pichli injekcie na umrtvenie a musela som spolupracovat - vypluvat krv. bolest som necitila, len ten pocit, ze sa mi tam niekto sprta 😖 🙄 zotavovanie bolo v pohode, na druhy den som uz jedla (piskoty s kakaom), s tazkostami, ale dalo sa, niektore baby, co boli so mnou v nemocke, nejedli este ani na druhy ci treti den. v podstate do tyzdna som pomaly aj zabudla, ze som mala mandle vybrate, hrdlo sice este bolelo, ale nic, co by som nezniesla (a to mam pritom nizky prah bolesti). drzim palce, nech to prebehne v poriadku a rychle zotavenie 😉

maajka83
25. nov 2013

Ahojte, dnes som bola u ORL s tym že mam ASLO 828! opakovane anginy, streptokoka, tak ma hned objednala , tak 3.12. rano naklusem do nemocnice ! ☹ bojím sa, ako dlho ste boli v nemocnici?

milito
25. nov 2013

asi 3-4 dni tam budes ja to mam za sebou bol som 21.11.2013 a uz sa mam trocha lepšie akurat mi nic nechuti jest. schudnes trocha bolest u kazdeho ina prve dva dni pohoda teraz trocha horsie uvidime ako to bude dalej dam ti vediet drz sa!

luslus
25. nov 2013

@maajka83 ja som bola v nemocnici asi 3 alebo 4 dni, robili mi to v celkovej anesteze, po prebrati som cely den prevracala....otrasna bolest, viem si ju vybavit aj teraz a to je uz asi 5 rokov dozadu. po prepusteni mi to zacalo doma krvacat ale nastastie som to zastavila ladovymi obkladmi. na bolest mi pomahal iba flector a bolest som mala minimalne 2 tyzdne

maajka83
25. nov 2013

@milito
@luslus dakujem za info. no som zvedava. dam vediet ako som dopadla 😵

luslus
25. nov 2013

@maajka83 ok, snad to budes prezivat lepsie ako ja. musim povedat, ze laparoskopia bola oproti tomu nic

zuzanah75
25. nov 2013

Ja som bola na mandliach zaciatkom leta, v celkovej anesteze. Bala som sa dost, ale nebolo to take strasne, dva tyzdne som ale zila na flectore, bolesti inak kolo 4-5 dna asi najhorsie, potom z jedneho dna na druhy odrazu prestali. Po operacii treba vela vela pit. Vraj nie je zas ani dobre, vobec nejest, idealne tak druhy, treti den pomalicky sa snazit prehltat, namoceny rohlik a pod, nech sa povlak pomalicky "smirgluje", aby nebol prilis hruby a nerozkrvacal sa, ked sa nejak naraz drasticky odlupi... drzim palce! 🙂 hlavne som zvedava, ci budem mat zimu bez choroby, zatial to ide