Krčová žila a skúsenosti so sklerotizáciou a nosením kompresívnych pančúch

dadulak
7. dec 2015

Ahojte, mám takú vystúpenú krčovú žilu po pôrodoch od stehna až pomaly po lýtko. Nerobí mi väčšie problémy, skôr je to estetický problém a občas svrbí. Bola som u lekárky a doporučila nosenie pančúch a sklerotizáciu. Máte niekto skúsenosti so sklerotizáciou, ako to prebieha, následná liečba a pod. Ďakujem.

kate95701
7. dec 2015

ahoj,ja som bola na sklerotizácii uz davno,mozno aj 10 rokov dozadu,mala som vystúpené žily na viacerých miestach,robí sa to bez narkozy,s lumbálkou do chrbáta,necítis pri tom nic,po zákroku musíš niekolko hodín lezať na chrbáte bez pohnutia. ja som bola v Ziari nad hronom u doktora Výrostku,myslím že este robí,je to súkromná ambulancia,vtedy som platila asi 7000 sk,za zákrok,bolo to nieco nové asi preto,teraz to hadam robia na viacerých miestach a mozno bezplatne. pokial mas len jednu žilu,tak chod,je to učinné,

tarrra
7. dec 2015

Ahoj, ja mám viac skúseností, mám hrozné kŕčové žily a absolvovala som všeličo už. cca 7 rokov dozadu som bola v ŽILPE, kde robia operáciu s pomocou laseru, dopláca sa tam okolo 100€ ale bolo to v pohode. Okrem toho som bola aj u MUDr. Žernovického v Podunajských Biskupiciach, ktorý mi robil sklerotizáciu penou - a môžem ho fakt jedine pochváliť, skvelý odborník. Myslím, že mi dosť pomohol.

dadulak
autor
7. dec 2015

@kate95701 ahoj, ďakujem za odpoveď. teraz to robia myslim ambulantne bez anestézy. a doktorka hovorila, že po zákroku treba veľa chodiť. myslím hneď sa treba hýbať.

dadulak
autor
7. dec 2015

@tarrra ahoj, a bolelo to? 🙂 🙂 🙂 myslím sklerotizácia? a robili ti to v zime? ešte sa chcem spýtať kočky, nevytvorili sa vám modriny po zákroku?

tarrra
7. dec 2015

Máš pravdu, robia to ambulantne bez anestézy a treba potom cca 20 -30 minút chodiť. Práveže to nebolelo skoro vôbec, ale príšerne som sa bála, keď som videla, vieš, že mi pichne do hnusnej navretej veľkej žily. Ale úplná pohodička. A modriny skoro žiadne po tomto.

cervenaruza123
2. feb 2016

Ahojte. Doktorka mi odporucila sklerotizaciu, myslim ze penou. Ze si mam vybrat medzi nou a klasickou operaciou. Sklerotizacia by bola pohodlnejsia, len sa za nu plati a casto citam, ze sa zily po case vratili. Mate s tym skusenosti? Ci ist radsej na klasicku operaciu?

tarrra
3. feb 2016

@cervenaruza123 Vieš, ono a ti to môže po všetkom vrátiť. Ja byť tebou by som začla sklerotizáciou, pretože je to ten jednoduchší spôsob.
A časom uvidíš.
Operáciu si odlož na neskôr,podľa toho ako budú tvoje žily vyzerať po sklerotizácii v pribehu dlhšieho času...

cervenaruza123
3. feb 2016

@tarrra Viem, ze sa celkovo krcove zily mozu opat zjavit. Len po operacii sa uz ta konkretna vraj nikdy nevrati, kdezto po sklerotizacii sa vraj stava, ze sa opat ta odumreta zila rozsiri. Ja som myslela, ze proste zmizne. A neviem, ake maju s tym ludia skusenosti. Ze sa mi zily zase vytvoria, s tym ratat, toho sa uz nikdy nezbavim. Zase mi pride zbytocne dat tolke peniaze za sklerotizaciu, ked to vyriesi problem len na rok a ta ista zila by sa mi zase vratila.