icon

Kŕčové žily a ich vplyv na potraty

babi2345
5. apr 2025

Ahojte! Má niekto skúsenosť? Mam 2 veľké zelené krčové žily na nohe, pri kolene, a par takých malých modrých cievov na členku . Na hematológii som bola a povedali, ze všetky výsledky sú OK. Ze 2 MA sú úplne normálne. Ze hematologické problémy sú až v 2.trimestri. Nechápu načo som tam išla (Nove Zámky) Som po 2x MA. Môžu tieto kŕčové žily a tie cievky mat nejaký význam pri potratoch? Čítala som ze par žien mali fraxiparine preventívne a pomohlo im.

domka222
5. apr 2025

Nepočula som,že by kŕčové žily mohli za potraty. Ja mám hematologický problém, ktorý spôsobil 2x MA v prvom trimestri.

kiki68
5. apr 2025

@babi2345 ano mozu, len to nie je preskumane, bavila som sa o tom s mojim gyn, je primar tu vo Viedni a on mi povedal, ze medicina vela veci este nevie definovat, to neznamena, ze to o 30 rokov nebude hotova vec. Totiz u mna po nasadeni thromboass sa v tehu zlepsila situacia a netvorili sa nove problemy a konecne som donosila dieta. Dalsie tehu sme spravili to iste a som v 28tt, cize niekedy je to ako on hovoril „ pokus- omyl „, pre neho je dolezity iba vysledok, zive dieta a ziva zena bez nasledkov. A mne problemy zacali okolo 9tt, zrazu sa mi neslo nadychnut

marhulka13
5. apr 2025

@babi2345 ja som bola tiež v NZ na hematologii a za mňa taky zvláštny prístup. Ja mam za sebou 3 MA a nič nezistili

babi2345
autor
5. apr 2025

@kiki68 takže vám nevyšli trombofilne stavy, a len ako prevencia vám predpísal gynekológ tieto tabletky? A nič vám nevyšlo z ostatných vyšetrení, ze aká bola príčina potratov? Dobre chápem?

kiki68
5. apr 2025

@babi2345 presne toto, nevyslo nic a zaroven mi od 9 rokov praskaju zilky, co je uplne atypicke pre ten vek bez napr nadvahy, od 18 krcove zily ( tiez bez rizik faktorov). Triafali sme na slepo Podla toho ako mi bolo a co by pomohlo, ale v 12tt vyslo vysoke riziko preeklampsie a to uz nieco indikovalo. Cize nieco tam bude, lekar hovori, ze to podla neho bude nieco geneticke u mna.