Krém na cupcakes

streis
11. feb 2017

Ahojte cukrárky!

Chystám sa robiť moje už dávno overené cupcakes, ale napriek tomu, že túto zručnosť ovládam už zopár rokov, nikdy sa mi nepodarilo vytvoriť dokonalý krém, ktorý by sa po krátkej chvíli neroztopil pri izbovej teplote... Viete mi dať nejaké tipy a rady na to, ako urobiť správny tuhý krém? Skúšala som maslové krémy, no tie sa mi vždy po dlhšej chvíli roztopili. Tentokrát uvažujem o maslovo-pudingovom kréme, no nie som si úplne istá pomerom ingrediencií. Nájde sa tu niekto, kto by mi poradil? A ešte posledná otázka, je možné prípadne do krému dať stužovač, aby dlhšie vydržal?

Ďakujem pekne 🙂
- Streis

nini1010
11. feb 2017

Ahoj,krem z tohto receptu je FANTASTICKY a nikdy ziadny iny ani robit nebudem.chutovo uzasny,spolahni sa.

http://www.coolinari.sk/cupcakes-s-mascarpone-k...

scandinavia
11. feb 2017

@streis mozem potvrdit co pise
@nini1010 .
Tento krem je fantasticky!! Pouzivam ho uplne vsade

kabba
11. feb 2017

Ja robim pudingovy krem takto:
Puding s 3lyzicami cukru uvarim v 300ml mlieka. Hned po uvareni, kym je este v hrnci rozotriem asi za cajovu lyzicku masla, ktore sa rozpusti. Treba potriet celu vrchnu vrstvu pudingu a nechat vychladnut na izbovu teplotu. Rozotieram maslo navrch preto, aby sa neurobila koza a neboli potom v kreme zrazeniny. Ak nechces pouzit maslo, tak treba puding miesat az do vychladnutia.
Ked ma puding izbovu teplotu (chladny z chladnicky nie!), premiestnim ho do misky a rucnym slahacom ho premixujem, aby sa mi spojil. Potom vytiahnem maslo z chladnicky, po malych kockach odkrajujem a zaslahavam rucnym mixerom do pudingu. Na jeden puding pouzivam 1 cele maslo.
Dufam, ze som pomohla 🙂

petulda333
11. feb 2017

Ja pouzivam aj traseny krem,alebo coko- do pohara si dam poldeco vody a vsypem jednu zelatinu a necham napucat medzitym nad parou roztopim 200g horkej coko v 300ml smotany na slahanie,potom pridam 2lyzice kakaa a premiesam,potom vmiesam zele a miesam kym sa to nespoji. Dam na chladne miesto aspon na hodku a premiesavam,potom si vyslaham 2smotany na slahanie a zmiesam s coko. Je to vyborne pre cokoholikov

kabba
11. feb 2017

A urcite stuzovac do pudingu nedavat, ten sa dava len do slahacky! 🙂

petulda333
11. feb 2017

Traseny a coko krem na muffinoch a torte

streis
autor
11. feb 2017

@nini1010 ďakujem veľmi krásne, krémik z mascarpone som už robila, žiaľ doma nemal priveľký úspech :( no sama pre seba si občas tento receptík doprajem! ❤

kabba
12. feb 2017

@streis ak mas doma robota, tak ti odporucam swiss meringue buttercream. Ja ho robim pod potahove hmoty a robim z neho aj kremove kvety. Drzi perfektne aj pri izbovej teplote. S rucnym slahacom by som ho asi nerobila, je to velmi pracne.
Do kovovej misy das 6bielkov a pridas krystalovy cukor 200 az 300 gramov, podla toho, ake sladke to chces. Ja pouzivam miesacu misu z kitchen aidu rovno. Misu polozis na hrniec s vriacou vodou tak, aby sa misa nedotykala vody a aby hrniec bol mensi ako misa, aby para z hrnca moc neunikala. Metlickou treba bielka v mise stale rucne miesat, pokial sa cukor neroztopi. Spoznas to tak, ze ked chytis masu medzi prsty, neucitis krystaliky. Treba miesat rychlejsie, aby sa ti neurobila prazenica.
Ked je cukor rozpusteny, premiestnim misu rovno do robota, dam slahaciu drotenu metlicku a necham slahat na najvyssich otackach 15 minut. Zmes zatial vychladne a ma uzasnu marshmallow konzistenciu.
Po 15 minutach vypnem a treba vymenit metlicku za miesaciu nasadku, tzv. K-metlu. Nepouzivat urcite dratenu metlu ako doteraz, krem by sa zrazil.
Do kremu potom po kuskoch pridavat 400g makkeho masla. Robot nastavit na nizku rychlost. Cim makksie maslo, tym lepsie. Nezohrievat maslo vsak v mikrovlnke ci v hrnci na sporaku!!!! Maslo musi same povolit. Urychli sa to tak, ze maslo sa hmed nakraja na male kocky, potom to netrva tak dlho. Ked sa maslo vsetko roztopilo, mozme pridat aromu, ja najcastejsie pridavam vanilkovu esenciu. Potom robot pustit este raz na najvyssich otackach na 2-3 minuty. A hotovo 🙂 Treba krem uz len dat do sackov a ozdobit torty ci muffiny 🙂
Posielam aj ukazku torty, kde som s tymto kremom po zafarbeni robila kvety. Tento krem vydrzal na stole pri 27'C 6hodin a bol uplne dokonaly 🙂

silvinka1992
28. mar 2017

Aj skúšate pridávať med namiesto cukru? chcem trošku "zdravšie" ísť nato...

monika136cb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz