icon

Ktoré ušné kvapky sú najlepšie pri zápale?

13. júl 2025

Ahojte prosím vás aké sú dobre ušné kvapky pri zápale? Dá sa to kombinovať s nejakými len na vyčistenie?

selenka7
13. júl 2025

Ako prva a velmi ucinna pomoc - roztok betadine nakvapkat na vatu a strcit do ucha, niekolkokrat denne vymenit. Odporucil mi to priamo ORL lekar a mam to odskusane na dcere aj na sebe. Do dvoch dni bolo po bolesti. Na rozdiel od volne predajnych kvapiek ako Dolorgit, Burow alkohol a pod. ma betadine silne dezinfekcne ucinky. Zlikviduje bakterie sposobujuce zapal. Ale clovek nesmie byt alergicky na jod samozrejme.

anavixy
13. júl 2025

Zapale coho? Zvukovodu ci stredneho ucha?

miskakyblik
13. júl 2025
@selenka7

Ako prva a velmi ucinna pomoc - roztok betadine nakvapkat na vatu a strcit do ucha, niekolkokrat denne vymenit. Odporucil mi to priamo ORL lekar a mam to odskusane na dcere aj na sebe. Do dvoch dni bolo po bolesti. Na rozdiel od volne predajnych kvapiek ako Dolorgit, Burow alkohol a pod. ma betadine silne dezinfekcne ucinky. Zlikviduje bakterie sposobujuce zapal. Ale clovek nesmie byt alergicky na jod samozrejme.

@selenka7 ahoj a prosím ťa to ti poradil taký ten klasický betadin čo farbi na červeno ? Čo býva v zelenej fľaštičke ? Či nejaký iný? Alebo riedeny,? Mám za posledné 4 mesiace druhýkrát boľavé ucho tak si chcem skúsiť poradiť aj inak ako zas letieť k dr , ďakujem vopred 🙏❤️

miskakyblik
Autor odpoveď zmazal
miskakyblik
Autor odpoveď zmazal
miskakyblik
Autor odpoveď zmazal
selenka7
13. júl 2025
@miskakyblik

@selenka7 ahoj a prosím ťa to ti poradil taký ten klasický betadin čo farbi na červeno ? Čo býva v zelenej fľaštičke ? Či nejaký iný? Alebo riedeny,? Mám za posledné 4 mesiace druhýkrát boľavé ucho tak si chcem skúsiť poradiť aj inak ako zas letieť k dr , ďakujem vopred 🙏❤️

@miskakyblik ano, presne ten, zeleno biela mala flasticka.

miskakyblik
13. júl 2025
@selenka7

@miskakyblik ano, presne ten, zeleno biela mala flasticka.

@selenka7 oki ďakujem moc 🌷🙏

tanita007
14. júl 2025
@selenka7

@selenka7 netreba ho riediť ničím?

selenka7
14. júl 2025
@tanita007

@selenka7 netreba ho riediť ničím?

@tanita007 nicim som neriedila, ani lekar o riedeni nic nevravel. Aj napr. po kupani niekde v bazene, jazere zvyknem nakvapkat na vatovu tycinku a pretriet zvnutra ucho, odkedy mame skusenost s velmi neprijemnym bolestivym zapalom prave po kupani a ponarani.