Kyretáž alebo počkať?

marryy11
28. jan 2020

Ahojte baby. Píšem sem znova. Som uz z toho na nervy.
13.1. som bola na kontrolu . Doktorka zistila zamlknuty potrat v 8+3tt. Navrhla kyret s čím som nesúhlasila. Radšej som chcela počkať. Dnes som bola znova u lekárky ( už sú to skoro 3 týždne ) a poslala ma hneď na príjem aby mi spravili kyret. Aby nebolo moje zdravie ohrozené. Pozerala aj ultrazvuk a nič žiadna zmenq. Takisto ako to bolo pred skoro 3 týždňami to bolo aj dnes.
Ale keď som išla na príjem do nemocnice tak bol tam doktor a povedal že ak chcem deti v budúcnosti ,tak by w kyretom počkal, že to není súrne.
Čo mám vlastne robiť. Jeden doktor chce chránit moje zdravie druhý to, aby som mohla mať v budúcnosti detičky.
Prosím vás, ak poznáte naozaj dobrého odborníka na to, v okolí Trnavy, Hlohovca, Serede, čo by ma vedel vyšetriť a povedať na to tiež názor či čakať alebo kyret budem vám vďačná.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nika82
28. jan 2020

Gyncentrum Trnava alebo Brešťansky Hlohovec

macka10
28. jan 2020

Napíšem ti moju skúsenosť, tiež si ma prehadzovali ako horúci zemiak. Potrat v 7 týždni, prišli na to v 10, hneď ma poslala na kyretaz, v nemocnici, že mám počkať, tak som počkala, začala som špiniť a potom taaaak strašne krvácať, že som myslela že vykrvácam, keď som prišla do nemocky, tak že má aj tak musia čistiť, takže kyretazi som sa nevyhla, ale tie stresy čo som zažila, pri tom krvácaní, sama doma, srocnym dieťaťom, no hrôza. Kebyže sa mám rozhodnúť znova, tak trvám na tej kyretazi hneď v ten deň, mala by som to rýchlo za sebou a nie sa trápila. Otehotnela som hneď do dvoch mesiacov, žiadny problém. Im sa v nemocnici moc do tých kyretazi nechce.

marryy11
autor
28. jan 2020

@bambulienka25 to áno, ale koľko je normálne na to čakať? Podľa mojej doktorky už sú veľa 3 týždne, podľa druhého lekára na príjme to je málo a vraj som skoro prišla na kyretaz a počkal by na mojom mieste. Tak ktorý má teraz pravdu. Čim sa mám riadiť. 😭

fokuska
28. jan 2020

@marryy11 Na prvej kontrole si bola 8+3? A za 3 tyzdne, teda teraz 11+x stale nevidno akciu srdca?

miriam1983
28. jan 2020

@marryy11 ked je v tebe plod dlho bez znamok zivota,mozes dostat otravu krvi. Ak nezije uz 3tyzdne,ziadna zmena,tak uz musi ist von. Uz sa sam nevyplavi. A mozes mat z toho otravu a este aj pozapalovanu maternicu.

miriam1983
28. jan 2020

@marryy11 ja som po tyzdni nemala zmenu a uz mi robili kyret. Nemozes v sebe nosit tak dlho mrtvy plod,musi ist prec,sam uz sa nevyplavi.

milacikvale
28. jan 2020

Skus najst nejakeho odbornika, mozno ti dalsi nazor pomoze. Aj pre mna to bolo zmatocne, kazdy lekar mal iny pristup (cakanie, tabletky, kyret), ale nakoniec som sa kyretu aj tak nevyhla a som "rada", ze to mam za sebou a mozem sa pohnut dalej. Je kopa zien (aj tu ma MK), ktore boli na kyrete a potom v pohode otehotneli a donosili, toho by som sa nebala. Skor by som sa asi bala, ze prilis dlhe cakanie moze sposobit nejake problemy.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marryy11
autor
28. jan 2020

Ďakujem vám baby, už som sa poobzerala aj po iných tak uvidím čo mi na to povedia. Ďakujem vám za odpovede a podporu. 🙏

ivangeline
28. jan 2020

Iný názor bude dobrý nápad ale keď to nejde spontánne už tak dlho, asi by som šla... 😏

marryy11
autor
3. feb 2020

Baby, dnes ráno som mala ísť na kyretaz o7 ráno. O 4 ráno to prišlo. Zatiaľ som v nemocnici pozorujú má, lebo som odmietla čistenie keď sa to konečne spustilo . Držte palce nech sa to vyčistí samo keď už som sa dala na takýto boj. 😔

dejna_
7. júl 2020

Ahojte dievčatá prosím poraďte mi 🙏 minulú stredu sa mi spustil samovolny potrat v sobotu som bola na pohotovosti... embryo a gestacny vak boli vyplavene ale sliznica maternice 20 MM čo je na docistenie ....dnes kontrola u lekárky a sliznica stále 20 MM ale už prestávam krvacat..dala.mi vyvolávacku ...ale nič extra sa nedeje žiadne krvácanie sa nespustilo 😓...myslíte že má kyretaz neminie?

janicka1985
26. sep 2020

Ahojte.Som pár dní pred kyretážou,bohuzial pre zamlčaný potrat.Dnes ma vsak bolí brucho,a krvácam ako pri menštruácii.Mám bežať na pohotovosť či počkať 3 dni do zákroku.Nechcem zbytočne stresovať.Dakujem

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janicka1985
26. sep 2020

@lubka261 ďakujem Ľubka,hned som pokojnejšia 😌

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dejna_
27. sep 2020

@janicka1985 ja by som počkala kým odzneje celé krvácanie a dala sa potom skontrolovat ...u mňa to bol samovoľne potrat ..nič extrémne a ani bolesti som nemala ..potratila som v 10 TT...no po 6 tyzdnoch som musela ísť na kyretaz lebo mi tam ostala zrazenina v krčku a stále som spinila...takže byť tebou by som počkala a dala sa skontrolovat či odišlo všetko...ja som vtedy čakala ešte na prvý menzes a ani ten to nevyplavil..inak ten bol masaker horší ako potrat 😓...mne trvalo krvácanie 5 dni