Ľahká plastová sádra

sabisabiwasabi
18. jan 2018

Ahojte, zajtra idem na chirurgiu so zlomenym laktom .. mám dlahu od ramena až po zápästie a keďže potrebujem byť stále v pohybe a nemôžem si dovoliť byť úplne zaťažená tou ťažkou klasickou sadrou som si pozerala na internete či existuje nejaká iná alternatíva a našla som veľa článkov o ľahkej plastovej sádre. Storo by sa malo dať aj sprchovať. Avšak nikde som nenašla či to niekde robia v Bratislave. Nemáte niekto s tým skúsenosť. Ďakujem za všetky rady.

janinah
18. jan 2018

treba požiadať ošetrujúceho lekára,ale mám pocit,že na čerstvú zlomeninu to nedajú,až potom na kontrole o dva týždne syn takú dostal

katarinazakutna
19. jan 2018

no kedže je to lakeť tak áno, treba sádru od ramena až po zápästie. ja som mala takto sádru ked som bola malá. Zo školy i z vlastnej skúsenosti je ale potrebné znehybniť končatinu- znehybnenie posobi proti bolesti.
a plastové sádry sa nedajú aplikovať na všetky zlomeniny, a nedávajú ich všade, ale treba sa opýtať doktora 🙂

sabisabiwasabi
autor
19. jan 2018

Áno spýtala som sa doktorky na tú odľahčenú sádru a povedala, že to teda robia ale že musím počkať kým mi odpuchne ruka takže na kompletné zasadrovanie ruky s tou odľahčenou sadrou pôjdem budúci týždeň. Takže teraz 10 dni dlaha a potom mi dá tú odľahčenú sádru. Bola som na chirurgii V Karlovej Vsi u pani doktorky Mikulášovej.
Rovno tu napíšem a o mojom jednodňovom hľadaní vodeodolnom návleku na sprchovanie. Prešla som asi všetky eshopy na internete a na Slovensku predávajú iba sáčok ktorý si prilepíš na ruku za 9€ 😱😭cele zle...
bola som v 4 zdravotníckych potrebách a nikde nič. Hľadala som niečo také ako Aquaprotect alebo niečo podobne a na Slovensku take velmi tazko najdete ... v Cesku v pohode ale to postovne z ceska je dost vysoke ..
nakoniec som nasla Tu na tomto linku 🙂
http://m.vlkigor.webnode.sk/produkty/aquaprotect/
zavolala som si tam ... velmi mila pani 🙂
tak snad to niekomu pomoze ked bude hladat podobnu vec 🙂

katarinazakutna
20. jan 2018

😀 no tak moje skusenosti so sprchovaním,: no ide hlavne o to nenamočiť sádru- a problém nie je vyložiť príslušnú končatinu mimo vodu, ale ochrániť ju pred odrazenými kvapôčkami od sprchovaného tela, hihi. Moja ochrana - čistáý sačok do koša- zaviazaný nad sadrou na uzol a hotovo- kupovať pomôcku na štyri týzdne za 9 eur sa urcite nevyplatí.