Laserová operácia očí
Ahojte ,chystám sa v piatok na operáciu očí .Čo má čaká? Máte nejaké skúsenosti? Bolí ten samotný zákrok alebo je bolesť väčšia až potom?ďakujem
@novana vies mi prosim ta napisat z akeho dovodu to uznavani odbornici neodporucaju? Pretoze v zivote som nic taketo nepocula a celkom ma to zaujima, kedze sama na vlastnej kozi som sa utvrdila v tom ze takato operacia dokaze cloveku nenormalne zmenit zivot 🙂 myslim ale k lepsiemu
@novana myslis ze keby bola pravda to co pises, ze by si dal operovat kratkozrakost aj primar Neovizie? Ja myslim ze nedal. A on si predsa dal 🙂 a spolu s nim aj asi 15 dalsich zamestnancov Neovizie 🙂
To co pises su len neoverene bla bla...priatelka, znama, overene zdroje....
Kazdy mame nejake "overene zdoje" 😃
@joannita,ak niekto píše bla bla, tak si to ty. Na rozdiel od teba som písala o najnovších vedeckých poznatkoch, tak do toho nemotaj primára, ktorý si dal oči operovať viac ako pred šiestimi rokmi. Zo zvedavosti som si pozrela vzdelanie a publikácie zamestnancov Neovízie. Žiadna sláva. Ale kšeft je kšeft. 😀
@karkulka1 nie kazda očna chyba sa dá skorigovat tak aby zostala nulová dioptria...preto aj lekari nosia polky, trištvrťky a samozrejme nie kazda očna vada je operovatelná preto človek podstupuje kvantum vyšetrení pokým ,,lahne na stol,,, ...nevidim na tom nič strašne. Moj manzel mal mimus 6tky....obe oči...takze bol slepý ako krt...stiahli mu to laserom na 0,75...super vysledok nie? Viac u neho nemohli rezatOkuliare používa len na šoferovanie po tme, v znizenej viditelnosti .Ja som mala dioptriu minus 7...slepá ako krt...stiahali mi to na nulu...kto nemal taketo očne problémy nikdy to nepochopí.
Takze reči typu ,,100% neoperovat,, beriem s rezervou...ked bude nosit na očiach popolniky 20 rokov, stale riešiť šošovky atd...a zrazu má možnost vidiet ako zdravy človek tak je to velky rozdiel...prečo mam byt chorá ked mozem byt zdrava? Clovek ked ma akykolvek zdravotny problém tak ho rieši. Ja som si oko nedala operovat koli kariere modelky...ale koli tomu ze som mala velké dioptricke rozdiely, bolesti hlavy ,,od oči,,, s okuliarmi sa neda potápať, kupať v mori je tiez neprakticke, bazen, sauna, termál detto ...riziko infektu pri šošovkách a s okuliarmi budem sediet v bazene ako dochodkyna a nie ako mlada matka deti s ktorými chcem blbnuť.
@sardinka336 sama nosím okuliare, o.i. mám aj astigmatizmus a oči by som si operovať nedala (napriek tomu, že poznám ľudí, kt. laserovú operáciu očí absolvovali s lepšími či horšími výsledkami). Pre mňa by stiahnutie dioptrie na 0,75 nebolo žiadnym víťazstvom, ale to je individuálne ako to človek posudzuje
@kika214 nie je to v tom, že by spomínaní lekári mali malé dioptrie a rozhodne nie všetci ich majú len na blízko. Tí lekári (aj oční, ktorých som spomínala ja) nepatria ani do jednej tvojej kategórie, napriek tomu tie okuliare stále majú.
@karkulka1 ved si nedaj operovat, je to tvoja vec, ale nevidim dovod odrádzat ludi od odborneho posudenia ich stavu ofltamologom argumentom ze ,,očna ma okuliare,, ked robi operácie takze ,,ja by som sa operovat nedala,, asi tak nejako mi to vyznelo. Fakt argument...
Pre nás stiahnutie dioptrii bolo víťazstvom takze ho odporucame ( nie sme tí lekári) ...sto ludi sto chuti.
@sardinka336 ja by som si pred operáciou dala posúdiť oči nie jedným, ale viacerými a hlavne nie komerčnými oftalmológmi nezávisle od seba. Ja som sa na túto tému pred 2 rokmi bavila s primárom a potom aj prednostom dvoch očných kliník a oni sami by do toho vo svojom prípade a ani v mojom nešli a naďalej majú svoje okuliare. 🙂 Kdežto v komerčnom laserovom centre nevideli oftalmológovia u mňa žiaden problém. Asi tak. 😉
@novana ty si pisala o najnovsich vedeckych poznatkoch? A kde prosimta? :DD Kde su tie vedecke poznatky? :D Akoze tvoje najnovsie vedecke poznatky? :D Takychto "vedeckych odbornikov" ako si ty poznam niekolko. Alebo si nebodaj naivne myslis ze vsetko to, co si precitas na nete pod nazvom "najnovsi vedecky poznatok" je naozaj vedecky poznatok? :D
Asi nemas vela rokov, ked napises takyto blud.
a btw. vzdelanie zamestnancov Neovizie? Asi netusis o com pises. A co suvislost ze primar neovzie bol operovany pred 6rokmi? No a? To je fajn, ze aj 6rokov po operacii vidi vyborne nie? OMG
@kika214 to by zaujimalo aj mna. Ale tak je tu rec o vedeckych poznatkoch a vies ako to byva, ze americki vedci zistili, ze....a to su veci ktore treba brat s rezervou. Osobne uz neverim reciam, verim tomu co som si zazila 😉 a keby som opat sa mala rozhodovat ci na tu operaciu pojdem tak by som opat isla
nech by som len 6 rokov videla tak skvelo ako teraz...tak to stálo za to!
@tamkahanka ahoj. teraz je viac ako rok po operacii. ako to dopadlo? 🙂
Baby kedy ste videli uz dobre po operacii? Ja som dva tyzdne a vobec to nie je ostre,boli ma z toho dost hlava
@anega79 na diaľku aj do blízka som videla hneď, zaostriť trvalo cca týždeň
na operacii som bola minule leto .. a teraz 9m poopke stale dobre nevidim .. pred ocami sa mi zahmlieva, rano nemozem otvorit poriadne oko - strasne suche .. oci su unavene ale ak mam svetly den tak vidim ostrejsieno nie na 100% mozno tak 85% na kontrolu nemozem ist kedze zijem v zahranici a na sk sa dostanem mozno az v lete ale osobne u mna to asi az tak uplne nevyslo a po operacii to bolelo jak slak .. ako mi davala prec tie pooperacne cocky tak jedno oko sa zle chytilo a nechcelo sa zahojit .. n=dala mi dake kapky a masticky a bolest presla a aj sa zacalo oko hojit .. kazdopadne neviem ci by som do toho znovu sla.. nemala som az tak silne dioptrie ale z okuliarov ma boela hrozne hlava ..btw pytala som sa ci si operuju oci aj doktory a ano robia akurat ako bolo spomenute na citanie a pri pc musia nosit kedze to sa operovat neda
Podľa mňa to dosť záleží aj od toho kde si to dá človek urobiť a aj od lekára, aké má skúsenosti, od toho aký typ operácie je treba urobiť a samozrejme aj od očí, ako na to zareagujú a ako sa budú zotavovať 🙂 To je dosť faktorov si myslím
Ahojte babenky. ak by sa niekto chytal na operaciu očí mám na predaj kupon v hodnote 1000€ predám to za 500€ 🙂
@marcelita123 kam?
Ja som bola na operaci oci pred dvomi rokmi asi.. nelutujem, krasne vsetko vidim citat.. 🙂 ja som asi ta zo stastnejsich

@kika214, máš tu na túto tému viac ako desať príspevkov a akonáhle má niekto opačný názor, tak sa ti zdá zbytočné túto tému rozoberať? Divný postoj. Ja mám opačný názor: Treba o tom diskutovať. Stojím si za tým a viem, že lekári laserové operácie nepodstupovali ani nepodstupujú a vedia prečo. Info mám priamo "zo zdroja", priateľka sa aktívne zúčastňuje medzinárodných oftalmologických kongresov, kde sa na túto tému opakovane diskutuje a operovať oči laserom medzinárodne uznávaní odboníci neodporúčajú.