Laserová operácia očí
Ahojte ,chystám sa v piatok na operáciu očí .Čo má čaká? Máte nejaké skúsenosti? Bolí ten samotný zákrok alebo je bolesť väčšia až potom?ďakujem
aurorag ahoj, napisala som ti spravu do boxu 🙂
Ak este mate niekto zaujem, je to aktualne teraz , piste do spravy 🙂 dik
@mikchaila ahoj, ja som mala skupinu ludi ešte mi zostali dvaja ludia. jeden chalan vola sa Tomáš Schmidt, dam ti jeho čislo on ma vazny zaujem, len mi sme sa davali dohromady cez fb, viacej informacii ti neviem o nom dať, takze dam tel. č. a dohodnite sa s nim, on ma vazny zaujem, čaka na to uz dlho len neboli ludia,a vidim ze vy ste uz tri..ozvite sa mu prosim vas, neviem kto to organizuje
a potom ma zaujem aj jeho kolegyna, ale ta sa vyjadri az zajtra, tak by som potom napisala keby aj ona chce 🙂
@autickop907 ahojcek, organizujem to predbezne ja...takze kludne pis alebo hod do spravy.. dnes mu zavolam..
papa
@mikchaila tak to druhe je: pani Legenyova 0911 828 557
no ja s tymto forom neviem moc narabať, ja som sa regla prave kvoli tomuto ze kamoška mi poradila ze aj tu mozem najst ludi, ale vtedy som tu nenašla,nevadi....
tak potom aj tato pani ma zaujem 🙂 keby niečo napisem ti sem, lebo s tym neviem vazne narabať ☹
@autickop907 ahoj moja, jasne ziadny problem... zavolaj aj jej... v kadzom pripade dakujem pekne, keby sa este niekto ozval tak mi kludne napis aj sem 🙂
ahojte, chcela by som pár informácií od tých, ktorí už boli na operácii. Rátam s tým, že to bude bolieť, ako moc, to je asi individuálne. Skôr ma zaujíma, už niekoľko rokov nosím šošovky, okuliare so správnymi dioptriami ani nemám a čítala som, že človek by mal byť 3 týždne bez šošoviek. je to pravda? totiž, nechce sa mi vyhadzovať prašule za tri týždne nosenia okuliarov... A kto bol z Vás v Centre mikrochirurgie oka? aké máte skúsenosti? dakujem za odpovede.
Ahoj, ja som bola na operacii v roku 2006 na LASEK. Predtym som mala -4,5 na obidvoch očiach. Zákrok mi robili na obidvoch očiach naraz. Celé to trvalo asi 20 minút. Dali mi len nejaké kvapky do očí. Odvtedy som videla super, len teraz po 7 rokoch vidím trošííííčku horšie do diaľky, ale to je zanedbateľné. Najlepšia investícia akú môžeš urobiť 🙂 Naozaj to doporučujem každému, kto sa chce zbaviť okuliarov 🙂
Ahojte babizne!
Máte skúsenosti s klinikou mikrochirurgie oka - http://veni-vidi.sk ??? Písala som im lebo ponúkajú relatívnej dobré ceny a majú skúsených doktorov s dlhoročnou praxou. Pôsobia na mňa veľmi profesionálne, tak chcem vedieť, či už ste tam niektorá z vás nebola. 😉
Ja som bola na operacii jún 2013. Mala som sivy zákal a robili mi aj dioptrie.Po jednom oku. Od vtedy si musim kapkat do oči umele slzy. Rano musim zaostrovat aj dve hodiny.Ked som pri počitači 1hod. musim odist lebo zle vidim. Male pismenka vidim dobre ale nie vždy. Večer neviem čitat nevidim.Na pravom oku večer mavam zle videnie ako keby mi niečo zavadzalo v oku .Po operracii laveho oka som nemala bolesti. Ale prave oko bolelo a zle mi vyčistili oko zalomili sa mi asi 3 mihalnice a zrastli mi do oka. Chodila som každy druhy den do BA a stale sa stažovala že ma boli oko. Kašlali na mna asi po 3 tyž. sa mi pozerl lekar do oka a zbadal mi mihalnice v oku. Vytahoval mi to pinzetou. Dal mi kvapky atibiotika . A že na kontrolu možem ist svojej lekarke . Zaplatite a je mu jedno čo bude s Vami. Je to riadny zasah do oči .Už nikdy by som si to nedala robit. Očne kliniky a lekári nosia okuliare??? Rozpravala som sa s očným lekarom a ten sa vyjadril že on by si nedal dolovne brusit oči. Nechcem tymto nikoho odhovarat od operacii oči ale zvažte či je to vždy nutne bez okuliarov alebo s nimi?
@franka123 thak to je husteeee, cez akú kliniku si bola aby sme my ostatni vedeli ktorej sa vyhnut?
Bola som BA ako som pisala kliniku uverejnim .Dnes mam kontrolu u očnej obvodnej. Potom mam ist do BA.Po kontrole už ako to dopadne či zle alebo dobre napišem. Som velmi sklamana z takej kliniky da sa povedat slavnej.
Ale možno u druhych pacientov je to lepšie. Ozvem sa.
Ahojte baby 🙂
potrebujem nejake rady... som tyzden po operacii oci... metoda LASEK tusim, v BB, vsetko je super, ale mam nejake technicke otazky 😀 Nad niektorymi sa prosim nepozastavujte, proste chcem len odpoved 😎
1. kedy ste si zacali po operacii malovat oci? za aky cas?
2. trhanie obocia - voskom 😀 je to dost citlive... treba s tym asi pockat, ze?
3.plavanie - kedy najskor?
Dakujem 🙂
@cililing1123 ahoj kde v BB si bola? kolko to stalo? lasek je ta metoda co akoze nema boliet na druhy den?
ahoj @pa_mi,
nebudem pisat u koho, lebo to tu admini vymazu kvoli reklame. napisem ti, ze na belvederi - snad ta napadne u koho 🙂 bola som pred tyzdnom a vsetko ok, akurat musim byt trpezliva, lebo vraj niekomu sa az do pol roka koriguje - zlepsuje zrak. ale som spokojna aj s pristupom, su na vysokej urovni. ceny a vsetko si najdes na ich stranke, zadaj do googla 🙂 ale vlastne 1000 evri za obe oci.
no, mne povedali, ze niekto na 2.den uz pozera vecer trosku aj telku. mna to nebolelo nejako brutalne, cakala som to ovela horsie, piesok v ociach ani nic hrozne sa nekonalo. trosku ma to rezalo, ale mne zrejme vadila ta sosovka co davaju do oka. akonahle mi to v pondelok rano vybrali, bola to ulava 🙂
@cililing1123 dakujem za info 🙂 😉 napadlo 😀 😀 😀
@cililing1123 s tym korigovanim by som sa na to nespoliehala ze pol roka, ja som bola v juli na operacii , a v oktobri ma idu korigovať, lebo ak sa to do mesiaca nezlepši tak potom treba zakročiť a nie čakať pol roka
@autickop907 ahoj, si mi pisala predtym ako bolo na operacii, a citam ze ta idu korigovat, ake ti zostali dioptrie? ja som chcela ist teraz na jesen tiez, len sa zacinam obavat, 2 operacie by som asi nezvladla. Dik za info
Ja mam laser 12 rokov, isla som z -7,75/-6,5 na -0,25, stale sa mi to drzi. Operoval ma Juhasz v KE....
@medynka82 ahoj, ano v oktobri mi to idu dokorigovať, na lavom oku mi zostalo pol cylindra a pol dioptrie, tak to mi ešte dorobia, najprv pojdem znova na vyšetrenie, ale nie na take zdlhave už, a potom mi to dokoriguju, daju šošovku na jeden den a na druhy den vyberu. pytala som sa doktorky, to dokorigovanie je tiez bezbolestne, netrva to vobec tak dlho jak operacia, no tak uvidim, by som ti potom napisala ako to prebiehalo ak ces. idem na to 14. oktobra (inak všetko do jedneho roka od zakroku je bezplatne, aj vyšetrenia, aj kontroly, po roku si platiš len kontrolu ročnú).
Jako zvladnuť by si zvladla 2 operacie, bo aj ked idu korigovať tak mezdi operaciou a korigovanim musi byt rozdiel minimalne tri mesiace, skorej ani korigovat nemozu, neviem prečo to som sa nepytala. Jedine čo je na tom blbe je to behanie do BA, teda ten kto neni z BA a je z daleka

@aurorag no ja som mala skupinu 9 ludi, obyčajne je 8 ludi, ale my sme boli taka vynimka, lebo jedno dievča sa ide vydavať a chcela sa k nam napratať tak jej to frajo vybavil. Ked je 8 ludi tak to potom vychazda o 700€ menej na jedneho, preto sa lepšie oplati isť v skupine ako individualne.