Laserová operácia očí
Ahojte ,chystám sa v piatok na operáciu očí .Čo má čaká? Máte nejaké skúsenosti? Bolí ten samotný zákrok alebo je bolesť väčšia až potom?ďakujem
Ahojte kocky, je tu nejaka, ktora isla na operaciu s "len" 2 dioptriami? Napiste mi, Dakujem
@medynka82 na lavom oku som mala minus 3,5 a na pravom minus 4,5, a tie cylindre neviem, lebo to mi moja očna nikdy nehovorila kolko mam, o tom som sa dopočula az v BA takze to ti neviem povedať
@autickop907
mozem sa opytat ake dioptrie si mala? nenasla som to na stranke, ak si pisala 😎 ja som po operacii dnes presne mesiac a stale nevidim dobre 😒 ale ratala som s tym, ze na 100% to ani nebude, aj z dovodu mojho veku - uz nemam ani 30 ani 35... 🙂 a pri citani mi uz okuliare vadili, t.z. boli silne na blizko, na dialku dobre... cize aj s dr. sme sa dohodli - ja som suhlasila, ze mi korekciu neurobi podla dioptrii na 0, kvoli tomu, aby som nemala zase problemy s citanim na blizko. chapes, co myslim 😀 nemam problem nosit okule napr. s 0,5 -1 dioptriou, len netusim, ci sa to este moze zlepsit, alebo uz nie...
@autickop907
az teraz mi zobrazilo tvoj prispevok s dioptriami zo vcera 🙂 ja som mala 6 a 6,5 a tiez nejake cylindre, ake neviem uz presne...
Ahojte, my stale hladame nahradnikov na 15.10.2013, V pripade, ak niektory clen nasej skupiny bude na operaciu nesposobily, v momente nastupuje nahradnik, ktoremu zavolame este v ten den. T.z. okamzite nahradza nevyhovujúceho clena skupiny, a stava sa pravoplatnym clenom skupiny. V pripade, ak sa nahradnik "nepouzije", ten moze nastupit k inej skupine, alebo si vytvorit dalsiu... 🙂
@cililing1123 pohode, aj mne to niekedy nezobrazi hned. 🙂 no ja mam teraz ked sa to vezme s tym cylindrom dokopy 1 dioptriu čo mi maju ešte zrezať, lebo mi to zostalo, ale povedala mi dokt., ze prvy mesiac to tak koliše, ze sa to moze ešte same upraviť na nulu ak nie tak nastupuje korigovanie, mne sa to stiahlo o pol dioptrie za prvy mesiac, potom sa to zastavilo, tak ja len kvoli tomu idem na dokorigovanie ze mi zostalo pol cylindra a pol dioptrie a povedala ze to ked sa vezme spolu tak to je ako jedna cela dioptria.
tak ak si sa tak dohodla s doktormi ze nedaju na nulu a oni to schvalili tak je to potom v poriadku 🙂
@mikchaila ahoj 🙂 berete aj toho Tomáša čo som odporučila? kolko vás je? idete do Neoviz. v BA?
@autickop907
dakujem za odpoved 🙂 ja idem na kontrolu 30.09. v pondelok, tak som sama zvedava, ci sa to za mesiac nejako upravilo. a uvidim, ako dalej 😎 vecer, zrejme aj unavou po celom dni, mam uz rozmazane videnie, ani telku radsej nekukam a do pc tiez sa snazim co najmenej.
Caute baby, ja som bola na opke pred 6 dnami , na prave oko vidim super, len na lave vidim rozmazane, teda nie uplne , ze nic nevidim , ale ma to stve, myslite, ze sa mi to este upravi?vdaka za odpovede🙂
@drobcula upravi, len musis byt trpezliva, aj ja som to tak mala, ze som videla ako keby hmlu alebo take niečo 🙂
@autickop907 ale ja praveze nevidim hmlisto, len nie tak ostro ako na prave, ako keby mi tam nejaka dioptria ostala
No uvidim, asi to chce len cas🙂
@franka123 nooo,v tom mas pravdu,vela ocnych lekarov nosi okuliare...a urcite to stoji za zamyslenie sa 😉
ale zase ked ma clovek vysoke Dpt a obmedzuju ho v osobnom,ci pracovnom zivote...je to operacia ako kazda ina-aj zo super vysledkom,aj s moznymi koplikaciami....ale vtedy si clovek nenavybera..lebo nech su okuliare s akoukolvek super tenkou sosovkou,ten komfort tam nie je 100% 😒
Pravda ale je,ze pri Dpt okolo 1-2,0 by som urcite na operaciu nesla....jednak sa tie Dpt po urcitom case "vratia"....a jednak vzdy je tu riziko...lebo aj ked technika sla dopredu,je to stale operacia a zasah do rohovky( u teba pri sivom zakale do sosovky-asi ti ju menili)...takze sa cudujem,ze sa ludia na to davaju "bez dovodu"...
@terezka1947 No menili obidve L+P. mam 54 rok. možna to bude dlhši trvat lež mi to sadne na oči. Ale bola som na kontrole a chcela mi predpisat obvodná okuliare. Potrebujem na telku. Ešte som si nedala. Idem 3.10.2013 do Ba.
Čakam čo povie pán primár. Bude mi robit vyšetrenia. Teraz je to moda a pre niekoho biznis No a mi naletime....
Dovod dobre videnie Tak pekny den. A dobre videnie. Ozvem sa po vyšetreni.
@drobcula aj ja som mala tak ze na prave uplne super, na lave rozmazane, idem na korekciu 14.-teho, ale za ten mesiac sa mi to na lavom oku stiahlo o pol dioptrie.
@autickop907 no uvidim po tom mesiaci, ako to bude, dufam, ze nebudem musiet ist aj ja na korekciu🙂
No baby bola som včera v BA. Na kontrole . Prave oko ako tak na lavom mi nesedi dobre šošovka. Takže ma objednali na 10.10.2013 na dokorigovanie. Mam s toho strach.Pan doktor bol velmi mili . A bude to za doplatok. Lebo to bude nadštandart. Lebo su tri druhy operácie.Jedna je bolestiva a liečenie trva asi pol roka. Druha trva asi týždnove bolesti.
No tretia je nadštandart na čo pojdem ja že budm fit na druhy den.Čo mi povedal a garantoval lekár. Bude to robit FemtoLasikom ak som si to spravne zapamatala .Budem doplacat 500, - E No neviem či mám ist alebo si dam okuliare predpisat? Odpište niekto či je lepšie nie na nulu alebo na pol dioptrie dokorigovanie. Alebo ma niekto s tym skusenost.
Baby, ja len pridam osobnu skusenost: pred vyse rokom operacia v NeoVizii, NeoLasik HD. Operovali ma okolo obeda, doma som si zdriemla a vecer som uz pozerala telku 🙂. Mala som -5.5 na oboch ociach a odporucam 🙂
Ahojte byby bola som včera na dokorigovanie bala som sa. No všetko dopadlo dobre.Nebolelo len včera trocha štipalo a večer som pozerala telku. Dnes som bola na kontrole ok. napišem neskoršie ešte mam oči slabé .
@medynka82 Ahoj, pisala som ze idem na korigovanie, bola som na korekciu minuty tyzden pondelok. netrvalo to tak dlho ako operacia, bolo to bezbolestne, dali mi ochrannu sosovku na 24.h., ta šošovka mi vadila, slzili mi od toho oči, ale na druhy den ked mi to dali von, tak uz to bolo v pohode, aj oči prestali slziť. Teraz mam zrak zatial v poriadku, som spokojna, na kontrolu idem 29.10. 😎 Pravidla dodrziavam tie iste ako ked som bola prvykrat. Kvapkam kvapky kazde dve hodiny, umyvam sa pripravkom čo som u nich zakupila,nedavam vodu do oči..
@autickop907 dik za info, som rada, ze ti to dopadlo dobre. Ozaj tie kvapky si davas kazde 2 hodiny ako dlho?A nevies o nejakej skupine, ktora sa chysta na zakrok? Pridala by som sa. Nech tam nemusim ist sama 🙂 Dik
@autickop907 este ma napadlo, ako si zvladala to co si pocula pri zakroku, tie zvuky a tak?to brusenie a pod.?
@medynka82 tie antibioticke kvapky sa mi prvy aj druhykrat minuli po tyzdni presne, tak teraz si davam len tie umele slzy, iba ked mam pocit suchych oči, mam prašnu robotu takze sa snazim davať si ich kazde dve hodky, pre isototu, aspon zatial, pokym mi dokt. nepovoli aj umyvanie vodou, potom si ich uz nebudem davať... no o skupine momentalne neviem, uz to nesledujem, bo nemam čas, robim 12-ky mam novu robotu, aa tie zvuky to v pohode, to som ani nevnimala 🙂
@autickop907 a teraz uz vidis uplne dobre? a to si si teda nemohla umyvat vyse tyzdna oci vodou? preco ak smiem vediet? ako casto mas teraz pocit suchych oci? mala si s tym aj predtym problem? ja mam celkom casto pocit suchych oci, tak sa bojim, ci sa to nezhorsi. No a to kvapkanie kazde 2 hodiny pri mojej malej, to si neviem predstavit 😒 Uvidime. Dik za kazdu spravu.
@cililing1123 ahoj, ako sa mas po operacii?ja stale zvazujem ci ist, preto sa pytam na tvoje skusenosti pocas aj po operacii. Dakujem
@medynka82 ano zatial vidim dobre, utorok mam kontrolu... no vodou nie vyše tyzdna, to je tak asi aj mesiac, podla toho jak ti doktorka povie a povoli ...umyva sa to takym dezinfekčnym pripravkom, aby sa ti nahodou niečo nezapalilo z vody alebo tak , ani pena zo sampona ti nemoze isť do oči, proste voda ziadna. Suche no neviem ako často, dam si kvapky ked mam čas v robote, dneska som si dala asi len 4x kvapky a uz je večer. Zo suchych oči sa nezhoršuje zrak.. to tak pri čitani, pc a tak si myslim 🙂
@medynka82
ahoj, operacia a po nej to bolo pre mna v pohode, operovali ma v piatok, v pondelok mi vybrali tie sosovky a tym padom ma nic nerezalo. no, asi viacerych prekvapim, ale nevidim dobre 😒 vraj vsak musim vydrzat. oci - rany, mam zahojene krasne, na 100% uz davno. ale nevidim ostro, aj okuliare som si dala urobit s 0,5 a 0,75 dioptriami na obcasne pouzitie - soferovanie, telka... ale nemala som ich ani raz. vadi mi vsak nieco ine - zrejme nemam oci stale "vycistene" a vidim rozmazene, ako ked si nakvapkas kvapky alebo das vodu do oci. som z toho trosku znepokojena, ale dr. povedal, ze musim vydrzat. ja len dufam, ze ma pravdu a ze to tak nezostane 😢 ale keby som sa mala rozhodnut este raz, asi by som do toho isla znova, bola som uz aj na plavarni a ten pocit, ze vidim... 😎
mna by zaujimalo, ci je tu niekto, komu sa dlhsie "cistili" oci a ci niekto mal rozmazane videnie akokeby kvapky v ociach...
@cililing1123 a ake si mala dioptrie povodne?
6 a 6,5
Všade tu čítam,že robia obe oči naraz. Ja nechcem dať obe naraz, ale postupne po jednom, môžem o tom rozhodnúť ja sama? Mám veľmi silné dioptrie -9 a -7, nosím len kontaktné šošovky, nemám okuliare, teda len oveľa slabšie dioptrie, na ktoré aj tak nevidím a odkedy mám takéto silné, tak len šošovky. Viem, že nesmiem 3 týždne nosiť šošovky, tak preto chcem len jedno oko nechať bez šošovky a byť len s jednou aj keď je to hrozné také videnie, ale vydržím a potom dať to druhé, veľmi sa bojím aj samotnej operácie aj bolesti aj že sa niečo nevydarí. Držte mi prsty, chcem ísť do toho, už roky to odkladám, nikdy by som sa na to neodhodlala, keby som mala slabšie dioptrie, ale takto už musím, lebo aj keď mi šošovky korigujú videnie do diaľky, nevidím s nimi dobre do blízka, bez nich vidím super do blízka, ale nič do diaľky, som už z toho môjho zlého videnia zúfalá.

@autickop907 ozaj a kolko si mala povodne dioptrie a cylinder?