Laserová operácia očí
Ahoj ludkovia všetci ktorý majú sousenost s operáciu oči... veľmi by som chcela operáciu oci od mojich 9tich rokov som nosila okuliare začínala som na -1,50 cca teraz mam 23 a jedno ocko mam -6,5 a druhe -7,5 od 15tich nosím šošovky až doteraz a veľmi chcem vidieť hneď keď sa zobudím... lebo keď nemám šošovky pri týchto dioptriach som ráno ako ,,krtko"... dúfam že hudec vhodný pacient na operáciu počula som ze sa jedna hlavne o hrúbku rohovky.. musí byť dostatočne hruba... viete poradiť kliniku s top službami a prijatelnou cenou na moje vysoké dioptrie... ďakujem krasne 🙂
Ja som nosila sosovky vyse 25 rokov, takze to nema ziadny vplyv. Sosovky ti sposobia akurat to, ze ti rohovka zarasta cievkami ktore sa snazia vyflacit von (kedze pod sosovkou oko nedycha) ale to nieje kontraindikacia k operacii.
Ale ano, sosovky nicia oci. Ludia ti hovoria pravdu. Mne znicili oci tak, ze som ich posledny rok pred operaciou uz ani nemohla nosit, moje oci ich odmietali. Preto som sa aj rozhodla pre operaciu, lebo zivot s okuliarmi bol pre mna veelmi nepohodlny.
@joannita a akú si mala dioptriu pred operáciou. Si spokojná po zákroku?
-3,5 a - 4,5
Zatial som velmi spokojna, zrak mam stale rovnako dobry, 7 rokov po operacii.
@joannita pod sosovkou oko dycha, dnes su uz dostupne sosovky s vysokou priepustnostou kyslika.
a nepis nezmysly, pred operaciou sa urcity cas sosovky nenosia, prave preto, ze ano, samozrejme stale je to cudzi predmet na oku a skresluje zakrivenie, ale nie to nic tragicke, ako to opisujes ty
@zuzuliennka1 a ty preco sa navazas do mna? Ty si ale hustá.
Tak asi si mudrejsia ako vsetci ocni lekari u ktorych som bola, preroze VSETCI (a to ich teda bolo) mi povedali presne to co pisem hore. Vsetci mi neodporucali nosit sosovky, pretoze NICIA OCI. Ano maju pripustnost kyslika, ale preboha dievca ked o tom nic nevies, radsej bud ticho, lebo aj napriek priepustnosti ti oko "nedycha" ako by malo 🤦♀️
A co ma s tym spolocne to, ze sa nenosia asi 2 tyzdne pred operaciou sosovky? Ty vobec rozumies co pisem? Lebo odpovedas uplne z cesty
Aj ja som nosila šošovky 20rokov a nebol problém. Ale vhodnosť laseru pre teba musí posúdiť lekár. Prehliadka je nezáväzná, nemusis ísť na operáciu hned. A niektoré kliniky ponúkajú platby na splátky.
Ja som bola na Iclinic, aj kamarátka a sme spokojne. Mne sa dioptrie veľmi zhoršili posledné roky, takže ťažko povedat kedy vlastne sa to ustáli
@mmoni89 iclinik co teraz čítam recenzie nie sú veľmi dobré... podľa sťažnosti veľa krát pochybili.. ale neviem co je na tom pravdy. Vlastnú skúsenosť nemám
Samozrejme chápem. Ja našťastie nemám zlu skúsenosť. Ale všeobecne co sa týka operácie oči (nielen na tejto klinike), stretla som sa aj zo zlou skúsenostou, takže samozrejme aj to sa môže stať. Ja som mala veľký rešpekt a strach ale na druhu stranu ma to už dosť obmedzovalo a hlavne nikde mi nevedeli nastaviť dobre dioptrie, Mal soma som nové okuliare a nevidela som dobre. Už som sa nastvala a riskla to. Neľutujem
Problem iC.lLinic je v tom, ze neurobia poriadne predoperacne vysetrenie a casto urobia vysetrenie aj operaciu v ten isty den, co je zasadna chyba. SKkuseny lekar z inej kliniky upozornil, ze nemozno urobit vysetrenie a operaciu v ten isty den, pretoze je potrebne poriadne vysetrit oci a nasledne naplanovat zakrok, alebo pacientovi povedat pravdu, ze zakrok pre neho vhodny nie je. Na iclinic zoperovali aj pacientov, pre ktorych dany zakrok vhodny nebol a potom to dopadlo ako to dopadlo, lebo vidina penazi a zarobku.
@katulienkax určite sú aj také skúsenosti, je to smutné ak to tak je. No mna napríklad nezoperovali metódou ktorou som Chcela, neodporucali mi ju, že nieje pre mňa vhodná, a taktiež mi prišli na niečo co na inej klinike nie. Takže asi záleží aj od prístupu konkrétneho lekára
@joannita sosovky nenicia oci 🤣🤦🏼♀️ to co mas za lekarov? 20rokov som ich nosila a nemam najmensi problem s ocami. a urcite nie som jedina na svete.
ale aj nosenie sosoviek ma pravidla, treba dodrziavat kontroly a urcite sa sosovky nekupuju len tak v optike, alebo drogerii.
sosoviek je xy druhov a typov, trva aj roky, kym clovek najde pre seba tie spravne.
tak tu nezavadzaj ostatnych kravinami o tom, ako sosovky nicia oci.
@joannita a ak ti sosovky sposobili zarastanie rohovky cievami, tak si nosila zle sosovky a lekar ta nespravne pocas nosenia sosoviek sledoval.
ja som mala ovela vyssie dioptrie ako ty a aj sosovky som nosila dlhsie ako ty a oci mam uplne v poriadku
@zuzuliennka1 ako som napisala, si lepsia a vzdelanejsia ako vsetci ocni lekari 😂 otvor si vlasnu ambulanciu s nazvom Oftalmolog - amater 😂 urcite budes mat uspech 👏
Mimochodom, aj tu na MK najdes niekolko diskisii, kde baby pisu, ako im sosovky znicili rohovku a ako ich ocni lekari tvrdili presne to iste, co aj ti moji.
Ale tebe neznicili, takze to nieje pravda, to je aka skolkarska logika 🤦♀️
@zuzuliennka1 sosovky si nosila dlhsie ako ja? Odkedy je 20 rokov viac ako 25?
Moues si byt ista ze za 25 rokov som vyskusala HROMADU sosoviek a navstivila htomadu ocnych lekarov.
@joannita fakt ideme riesit smiesnych 5 rokov v porovnani celkovo dlodobeho nosenia? dosli argumenty? 😂 nenosila som ich rok, dva ani 5, to by som si nedovolila pisat taketo argumenty. Ja som nemusela hladat hromadu lekarov, stacil jeden odbornik, ktory ma mal v starostlivosti odmalicka, ked som este len zacinala s okuliarmi. Rohovku v kontexte sosoviek nici parazit, ktora sa vola akantameba, ked uz, nie sosovky.
Akantameba je inak bezne sa vyskytujuca menavka vo vode. Ktora je v podstate neskodna. Ale v kontakte so sosovkami moze sposobit problemy. Oplachovanie sosoviek vodou, kupanie sa/sprchovanie so sosovkami, plavanie/kupanie sa bez plaveckych okuliarov, lacne roztoky na sosovky,... a tiez dlhodobe pouzivanie sosoviek na viac, ako jeden den. Premennych je vela.
Ja som sosovky nosila poctivo. Vratane kontrol. Oci mi nijak neposkodili. Inak by som nebola ani vhodny adept na operaciu laserom. A samozrejme nie kazdy moze sosovky nosit. Zakrivenie oka, astigmatizmus,.. ale napisat ze sosovky nicia oci je donebavolajuca blbost.
@zuzuliennka1 takze nazor tvojho jedneho lekara je viac, ako nazor asi 8 inych.
Ok viac nemusis pisat, myslim ze si povedala vsetko.

@zuzuliennka1 ďakujem si zlata mam to od teba s prvej ruky keďže tiež si mala veľkú dioptriu a 20 rokov skúsenosti s sosovkami... lebo veľa ľudí mi hovorí ze šošovky ničia oci