icon

Len únava ako príznak covidu?

4. apr 2021

Dobrý podvečer, syn nachytal v škôlke covid, hneď ako sme sa dozvedeli ze je pozitívny tak sme ho izolovali, aj keď pri dieťati sa to úplne nedá ale väčšinu času je u seba v izbe a keď ide mimo ma respirator, u muža to tak bolo tiež a my sme sa vôbec nenakazili. No teraz som už druhý deň hrozne unavená, len by som spala, a keďže pri deťoch sa to cez deň nedá ,je mi cely deň zima a horia mi lica. Horúčku nemám merala som si dnes už 3x. Môže to byť ze je len únava ako príznak covidu ? Na pcr ideme vo štvrtok. Ďakujemm

beronsche
4. apr 2021

A mimochodom, ze sa mi nieco zda zvlastne a napisem to do verejnej diskusie, neznamena to, ze mam potrebu rypat.. nie kazdy, kto s tebou nesuhlasi, do teba rype..

maciatkolulu
4. apr 2021

Neviem, ale ja neutocim, píšem svoj názor. Kedy bol syn v škôlke? Si doma s trojmesačný dieťaťom, ktoré je chore a dávaš staršie do škôlky? Pri krízovom režime? Minimálne zvláštne prepáč. Tak ja by som to určite neriskoval, lebo logicky riziko tam bolo, vtedy si nerozmýšľala, čo by bolo keby? Ako fajn, ale fakt zvláštne. A PCR vo štvrtok? Véd v škôlke bol kedy? No dobre nechaj tak, lebo mne to logické nepríde, najmä pri chorom trojmesacnom bábätku...

maciatkolulu
4. apr 2021

A každé dieťa potrebuje mamu, tobôž škôlka, ktorý podľa mňa celkom nerozumie, prečo má sedieť sám v izbe a po byte behať v respirátor, ktorý by deti do 10nrokov.ani nemali používať. Minimálne v AT nepoužívajú. Takže mne to príde celé zle. Ja by som zaručene si zaplatila a išla hneď v utorok, kebyže sa nedá skôr a nečakala do štvrtka.

autor
4. apr 2021

@maciatkolulu tak ja mám chvalabohu rozumne deti, ako ja neviem na vás sú vaše 6 ročne deti nalepené cele dni ? Respirator sme nosili aj keď bol tato chori a hľa, boli sme negatívny. On sa aj normálne zahra, číta si, kreslí, vystihuje, skladá puzzle, vonku sa vozi, kreslí s krieda a nepotrebuje ma k tomu, ak niečo potrebuje ohlási ma a ja som tu vždy pre neho. A ďakujem vám, ale počkáme do štvrtku, je nás dosť a nemám pre každého 70 eur ,keď ma môžu o deň neskôr otestovať zadarmo, a ako píšem ma to cela škôlka takže maly to ma určite tiež. A my sme na Slovensku ,nie v AT.

maciatkolulu
4. apr 2021

To je v poriadku, ale ja nerozumiem ako v krízovom stave a najmä prečo si dávala dieťa do školky???? Keďže boli otvorené pre deti rodičov ktorým sa nedalo byť na Homeoffice a ty si doma s chorým trojmesačný babom???? To si sa fakt nezamyslala, že môže dôjsť k situácii, že sa ocitne v nemocnici? To ta fakt nenapadlo? Ja neviem, ale ja mat doma choré trojmesačné dieťa, ktoré sa nesmie vystaviť nákaze určite by som staršie nedávala do kolektívu a nečakala na štvrtok na termín PCR... Naozaj divná situácia. Matka na materskej s chorým dieťaťom a dieťa dáva do škôlky

beata_k
Odpoveď bola odstránená
autor
4. apr 2021

@maciatkolulu mali sme nato svoje dôvody a nebol to môj rozmar nebojte sa, ale vy ste očividne človek ktorý druhých ľudí nepocuva takže to s vami rozoberať nebudem. Keď budete pani NEDAJBOŽE v takej situácii tak si urobte ako vy by ste... Nebudem vám písať to iste dookola, nemám 70euro na test, a aj keby mam tak mu ho urobia v stredu, a vo štvrtok sme objednaný bezplatne. Predtým ste písali ze ste sa nepočítali nič o pcr,pritom som to písala uz hore v diskusii. Takže vidieť ze necítite s porozumením ale len rýpete do ľudí. Želám vám pekný večer a veľa zdravia. Dovidenia.

maciatkolulu
4. apr 2021

@beata_k prosím😂? Ved sa pýta co si myslime😂😂😂, tak ja si myslím, že keď mám choré trojmesačné dieťa, tak ho nebudem vystavovať riziku tým, že dám staršie do školky a tobôž v krízovom režime, rovnako to, že unavená môže byť zo všetkých okolností a keď chce mať akú taku istotu ma ist na PCR skôr. Toť vsio😉

beata_k
Odpoveď bola odstránená
autor
4. apr 2021

@maciatkolulu ja sa nepýtam co si myslite, ale či môže byť len únava príznakom covid

elenkaba
4. apr 2021

Unava moze byt priznakom covid, mozu sa rozvinut neskor aj ine priznaky. Dobre robis, ze dieta ciastocne separujes, nech nosi respirator cez den, v noci nie, aj ty by si mala mat vacsinu dna, minimalne ked si s pozit.dietatom v kontakte. Cim nizsiu virusovu naloz dostanes, tym je pravdepodobnost, ze sa nenakazis alebo budes mat lepsi priebeh. Dietatu sa nic nestane ked bude mat respirator par dni na sebe a ked sa rado samo hra v izbe, tak este lepsie.

maciatkolulu
4. apr 2021

@elenkaba niekto dáva dieťaťu predškolského veku respirátor aj v noci???? Fuha... Neviem si predstaviť dôvod dávať dieťa počas pandemie do školky, teda dôvod, keďže som sama matkou dieťa, čo bolo 5x v prvom roku života operovame.

autor
4. apr 2021

@elenkaba ďakujem krásne, tak to robíme, keď mu idem ja do izby dáme si respirator keď ide on z izby dáme si respirator, snažíme sa byť dosť vonku na dvore tam sme bez. Presne takto sme to robili keď bol muž a nikto iný neochorel. Neviem co sa mu stane podľa iných paní , keď bude mat pár hodín do dňa na sebe respirator.

autor
4. apr 2021

@maciatkolulu uz prosím opustite túto diskusiu , ste ako vegeta, miesate sa do všetkého, určite nemá v noci respirator, tak nedávajte dieťa do škôlky.

ktochytavzite
5. apr 2021

@beronsche oze moj ty si zasa co za biomatku?Ved nieje uplne same asi za nim chodi a ked ide do chodby ma respiratir,ja to obdivujem praveze to dieta ze to tak aj vie plnit,moje deti by sim donizby tkto nikdy nedostala,a to je suowr ze to jej dieta tak poslucha aspon sa moze nanho spolahnut kebyze oridu vznejsie choroby,nie ako niektore rozmaznance.

ktochytavzite
5. apr 2021

@maciatkolulu a ten tvoj 7 r to je prebiha co za ceciak?to on nevie byt sam v izbe oreboha ved take deti su uz samostatnejsie nie naleoene na materi cele dni,to je teda a potom sa cudujete ze v zivite su neschopne.

slniecko_12
5. apr 2021

Vobec nemusia mat covid. Ja som tiez posledne dva dni unavena, ale je jar a s nou jarna unava.

ibrunova
5. apr 2021

@maciatkolulu aký zmysel má testovať skôr? Veď ak by šla moc skoro, nemusí ešte vyjsť.. V tomto prípade je lepšie neponáhľať sa.

maciatkolulu
5. apr 2021

@ktochytavzite môj neschopný syn hovorí dvoma jazykmi a hra sa normálne aj sam v izbe ten cecak😉, ale nie cely deň, cely deň nie som ani ja sama v byte, bolo by mi smutno, som to ja ale cecak😂😂😂😂...
@ibrunova skôr? Si s počítaj kedy bolo dieťa v škôlke a aký je den, na 5 deň je v pohode testovať podľa mňa a nie čakať so zvretym deckom v izbe, ale reálne každý ako izba a mne dokola neberie rozum, choré trojmesačné, ktoré sa nemá vystaviť riziku a pritom sa dá staršie do škôlky, ktorá je prioritne určená pre deti zamestnaných a tým pádom vystaviť celú rodinu riziku. Naozaj to musel byť neuveriteľný dôvod dávať škôlkara do kolektívu pri chorom mladšom... Škôlka s respirátorom v byte a sam v izbe je pre mňa scien fiction😂😂😂a pritom choré mladšie.

maciatkolulu
5. apr 2021

@ktochytavzite tak podľa mňa, kebyže by prišli vážnejšie choroby, tak ba aj 10 ročne decko potrebovalo matku a škôlka s repiratorom doma nemá podľa mňa nič spoločné so zodpovednostou, pretože škôlkar, zdravý, normálny neobsedi sám...

maciatkolulu
5. apr 2021

Každopádne dokola, môžeš a nemusíš mať Covid, maj respirátor celý deň dom, ideál aj v noci, na PCR stačí o mesiac... Ja nemám slov už, unavená môžeš byť so všetkého možného a áno aj s covidu. Neviem, čo si čakala za odpovede, lebo keď si dáš príznaky Covid do Google dostaneš odpoveď, že kovid sa prejavuje všetkými príznakmi, od sraciek, po bolesť hlavy, cez únavu, po nespavosť, cez bolesť kĺbov, po bolesť brucha.. Jedinú odpoveď ti dá PCR. A neskôr protilátky a ani to nie 100%, tak veľa zdaru

autor
5. apr 2021

@maciatkolulu pani zlata, podľa vás je zle ze dodržiavam odporúčania a nariadenia odborníkov a krízového štábu? O tej škôlke sa s vami baviť nebudem pretože si meliete stále svoje dookola. A neviem co by mate za deti keď si neviete predstaviť ze by mali na sebe respirator. Nebudem sa dookola opakovať ako vy , čudujem sa ze vás to este baví. Ja mam našťastie vychované a rozumne deti. Keď som nás objednavala na pcr zadala som všetky údaje správne tak asi vedia prečo dali termín aký dali. A keď už ste pani taka scitana tak by ste mali vedieť koľko námahy mi dalo objednať syna na ten pcr, lebo po novom ak mate pridelený covid pas , a pozit antigen tak sa na pcr minimalne týždeň neobjednate. Veľa zdaru

maciatkolulu
5. apr 2021

Pani zlata, však sa nebav o škôlke, ale rozum mi ako matke, ktorá mala dieťa s vážnymi zdravotnými problémami neberie , že staršie do škôlky a tobôž v prípade pandemie... Môj syn nosí rusko iba v spoločných priestoroch v škole, inak inde nie a nikto to ani nevyžaduje. A respirátor vôbec nie. Apropo a ten antigen si stihla kedy? Celé zle podľa mňa. A dieťa, ktoré máš tak neuveriteľné vychovane a vie byť sám v izbe aj pol dna a prehra sa s puzzle a tak, reálne tu škôlku asi až tak nepotreboval, ale fakt to nie je podstatné. Takže opäť píšem unavená môžeš byť od covidu, cez bežnú únavu, jarnú únavu, iné choroby, nevyspatost atď... Takže ti iné neostáva ako čakať na výsledky PCR

autor
5. apr 2021

@maciatkolulu dookola dookola to iste. Vaše vyjadrovanie tiež o vás veľa vykazuje. Neviem kde to žijete ,ale môj syn musí mať respirator aj keď ideme do obchodu, aj keď ideme k očnej, aj k inej lekárke. Vášmu dieťaťu by to ani nevadilo, len vám to vadí, dieťa si zvykne a prispôsobí sa a čím skôr si nato zvyknú tým lepšie lebo sa to s nami bude dlho ťahať. A pri takých ľuďoch ako ste vy ešte veeelmi dlho. Presne takto bezpriznakovo to deti roznasaju na starších a starých ľudí ako sa to šíri teraz v našom okrese. Prišlo to do škôlky a zrazu je celý okres viete kde, lebo deti nikto netestuje a su bez príznakov a takto to roznasaju.

maciatkolulu
5. apr 2021

Tak môj syn je testovaný 3x do týždňa v škole a naozaj som rada, že nemusí nosiť rusko nikde okrem tých spoločných priestorov. A reálne deti do 10 rokov u nás respirátor nosiť nemusia. Nooo. Aši odborníci vedia prečo. Ja viem, že na sk je absolútne normálne, nech aj v lese deti majú rusko, nech aj maličké decká majú rusko, nech preboha nedychaju čerstvý vzduch, dokonca dieťa, čo sa učili na korčuliach malo rusko, ale nie, nemalo helmu a chrániče. Tak ono niet čo k tomu dodať. V poriadku, tvoje deti nech nosia aj v noci aj vonku ruská a dokola odpovedám k tvojej otázke áno, môže byt únava prejavom covidu a nie aj nemusí, musíš si počkať na PCR. Úprimne mi je váš ľúto... Musíte vydržať a vieš čo, ja by som si hold rozmyslela dávať dieťa do škôlky tam, kde sa tak prudko šíri pandémia... Fakt. Keď si doma s chorým trojmesačným,vynimocny stav v krajine. Neviem, stále nerozumiem, ved napíš dôvod, prečo muselo ist dieťa do skolky

autor
5. apr 2021

@maciatkolulu moje deti nosia rusko a respirator tam kde musia. Určite ho nenosia v noci a v prírode,vonku a neviem kde všade píšete. Áno na Slovensku je normálne dat aj pokutu bezdomovcovi ktorý nebol po ôsmej doma. Opakujem na pcr ideme vo štvrtok. Dakujem za odpoveď na moju pôvodnú otázku a končím uz túto diskusiu lebo to nikam nevedie. Pekný deň a prajem vám veľa zdravia.

tarinka155
5. apr 2021

Ja som 4mesiac po covide a stale som unavena iba by som spala

ktochytavzite
5. apr 2021

@maciatkolulu a co ked vie 2 jazyky?Nic nenormqlne v dnesnej dobe,to nic nedokazuje.Pozri sa skor na syna autorky skolkara adojaze sa sam vyhrat bez toho aby bol mame nin stop za oatami,toto tvoj nedokaze,to uz je nieco co povedat.Ten maly sa vi svete nestrati narozdiel od tvojho ciciaka isto mu budes este v 40 robit doma full servis,vela nervov prajem.

maciatkolulu
5. apr 2021

@ktochytavzite si normálna? 😂😂😂OK, myslím, že je každému jasné.... No môj cicak sa určite strati😂😂😂. Príjemný veľkonočný pondelok 😉fascinuje ma ako ovládaš co je u nás doma😂😂😂😂, ale keď ma niekto psychické problémy, niet sa čo čudovať, pa

ravenman
5. apr 2021

treba všimať teplotu cca 37,5
a či je chuť a čuch pri jedle
hlavne chrániť pľúca, nič studené piť ani jesť