Liečba AIMOVIG - osobná skúsenosť?

laskonka80
27. apr 2020

Prosím má niekto osobnú skúsenosť s biologickou liečbou migrény na Slovensku?/vrámci štúdie, alebo ako samoplatca?/

deean
27. apr 2020

@laskonka80 ahoj, tento produkt este nie je schvaleny - ziadost bola vlozena na kategorizacny portal tusim kratko pred Vianocami ak si dobre pamatam (pozerala som to nejak vo februari, je to liek Novartisu); hadam cim skor zbehne uradne urcenie ceny a potom by mal byt indikovany predpokladam neurologom. Pozriem sa na portal ci tam nieco nepribudlo.

laskonka80
autor
27. apr 2020

@deean Ďakujem. Trpíš aj ty migrénami?

deean
27. apr 2020

@laskonka80 nie, ale pracujem vo pharma biznise (ina firma), pozeram to - v zozname liekov s uradne urcenou cenou je zaradeny teraz od maja, ale podla indikacnych obmedzeni nebude jednoduche sa k tomu lieku dostat: "Ministerstvo ako príslušný orgán rozhodlo, že hradená liečba sa môže indikovať na profylaxiu migrény u dospelých pacientov, ktorí majú minimálne 8 dní migrény za mesiac".
No a tym, ze firma ziskala podmienenu uhradu, je to limitovane - za 12 mesiacov moze liecbu v celkovej sume max 400.000 € dostat max 100 pacientov (ak sa podava 1x za mesiac podla mojich hrubych prepoctov).

mamickaevicka
29. sep 2020

Prave som po prvej inekcii tak som velmi zvedavá.. Modlím sa aby to pomohlo

laskonka80
autor
2. okt 2020

@mamickaevicka Držím palce

mikulova3
18. okt 2020

Ja som mávala v priemere 16 migrén mesačne. Po dlhom očakávaní som si v júli pichla 1 injekciu a mala som 19 migrén, po 2 injekcii som mala 10 migrén a po 3 injekciu som mala 3. Ani si neviete predstaviť, čo som prezivala, či som to skutočne ja....lebo takýto počet sim mala mozno pred 15 rokmi. Teraz čakám na schválenie liečby na pol roka.

nutriadapt
19. okt 2020

Ahoj, nezvyknem prispievať na portál, ale skúsenosť s liekom mám osobnú a veľmi výbornú. Vrele odporúčam, len je to dosť liekov a rôznych preparátov, ktoré musí človek najprv vybrať, aby si bola vhodná na schválenie. Injekcia stojí 550 €, ale poistenec si platí len 49,9 €. Teda aspoň ja, som vo VzP. Migrény som mávala 10 - 15 x mesačne, strašné, aj 4 dni v kuse, potom už len jednodňovky. Teraz som vybrala 3 injekcie ( 3 mesiace ), pretože poisťovňa schváli najprv menej, či to vôbec zaberie, ale už mám schválené ďalších 6 mesiacov. Mala som menší prestoj, pretože než mi schválili ďalšiu dávku, trvalo to cca 2 mesiace. Medzitým som nejaký obrovský nárast migrén nezaznamenala. Moje záchvaty sa obmedzili na 2x mesačne a menej, čo je proste úžasné, pre človeka, ktorého bolí stále hlava. Vrele odporúčam. Chodím Dr. Nikolovej, ktorá ma celým procesom previedla, všetko vybavila, napísala na poisťovňu. Jedna skvelá lekárka, ktorá sa migrénou zaoberá. Bola to vlastne moja posledná záchrana. Úžasný ľudský prístup a záujem o pacienta. Pracuje na Agel Clinic Blava. Držím všetkým migrenikom palce!!!

misiatko87
19. nov 2020

@nutriadapt prosim ta za vysetrenia u nej sa plati? myslis ze je mozne sa k nej dostat ako novy pacient?

nutriadapt
19. nov 2020

@misiatko87 ahoj, platí sa vždy 25 e pri každej navsteve, klinika je ako je Trnavské Mýto za obchodným domom Centrál, myslím ze sa tak volá, nie som z Blavy. Objednaj sa konkrétne k tej Dr. lebo je tam viac neurológov. Prajem veľa, šťastia.

ryba98765
11. dec 2020

Ahojte ja som bola v programe tohto nového lieku. Mávala som asi 15 migrén za mesiac, veľmi mi to pomohlo, ikeď tá liečba sa začala prejavovať asi až po dvoch mesiacoch. Nemala som žiadne vedľajšie účinky.

kacenkahrab
18. dec 2020

@nutriadapt ahoj chcela by som sa spytata, ja som teraz po 3.injekcii a az posledny mesiac citim zlepsenie, naozaj zlepsenie tak.o 50% co je pri mojich dennodennych dlhosobych bolestiach a silnych migrenach obrovsky uspech a radost🙂🙂🙂 Len teraz cakam na schvalenie dalsich davok v poistovni a je mozne ze sa to natiahne (snad schvalia) a 4.davku si budem davat s vacsim casovym rozostupom ako 4 tyzdne tak mam trocha obavy ci sa to nezhorsi a vobec ci ten efekt predchadzajucej stvrtrocne liecby sa nestrati. Citam ze ty si mala tiez pauzu, naozaj to bolo v pohode ok?aj potom.po.4.davke? Dakujem.za odpoved prip.aj niekto iny kto ma skusenost. Budem vdacna.

nutriadapt
18. dec 2020

@kacenkahrab ahoj, ja som čakala na schválenie 2 mesiace, mam VzP, ale bolela ma hlava cca 2x, nie v takej intenzite ako predtým. Mne zaberá liečba neuveriteľne a to som mala dg status migrenosis - aj 12x mesačne. Nemám ani 1x do mesiaca teraz záchvat. Pre mňa úplne vykúpenie. Ešte mi poisťovňa vracia doplatky myslím kvartálne za injekcie, stojí cca 50 e mesačne. Tak držím palce. 😄

kacenkahrab
18. dec 2020

@nutriadapt dakujem za reakciu, verim ze to bude aj skor to schvalenie ,prvu 3mes.davku mi schvalili za 2tyzdne len teraz idu sviatky tak uvidim snad sa poponahlaju aby som nemala velmi dlhu prestavku. Vazne vracaju za doplatky? Mne nic nedoslo a tiez som vo VsZP a je to teda celkom dost 50€ mesacne ale kaslat na to hlavne ze zaberie. Ja som mala denne bolesti a do toho migrenozne zachvaty takze to som ratala pocas roka skor dni kedy ma sem tam hlava nebolela a posledny mesiac naozaj ze zlepsenie. Nereagovala som hned po 1. a 2.davke ale ku koncu 2.davky uz som citila zlom. Ja ani neviem vypovedat aka som za to vdacna to naozaj pochopi len niekto kto takto trpi a prebija sa tiez. Mozno by som brala nejake spolocne forum kde sa da zdielat, poradit, napr.aj teraz s tou biolog.liecbou, jej priebehom. Toto na MK je jedine co som nasla. Pozdravujem a vdaka za zdielanie tvojej skusenosti. Pekne sviatky.

ryba98765
19. dec 2020

Ahoj chcem sa opýtať tebe vrátili aj tých 50 €, čo sa dopláca injekcia? Dobre som to pochopila? Ja som neskutočne šťastná, to je úplne iný život. Naozaj, kto nemá takéto bolesti, to nevie pochopiť, že kvalita žiť úplne iná.

nutriadapt
19. dec 2020

@ryba98765 Ahoj, myslím, že v doplatku boli vrátené peniaze hlavne za tieto injekcie, lebo iné lieky neberiem, len občas, ale to je výnimka. Nemám z poisťovne vyúčtovanie v písomnej forme, len mi poslali peniažky na účet. Tak som to vydedukovala. Neviem, čo iné by mohli vracať.... Pekné sviatky😄

nutriadapt
19. dec 2020

@kacenkahrab Aj Tebe a celej rodinke🤭

kacenkahrab
19. dec 2020

Mne nic nedoslo zo VsZP zatial som si vybrala 3injekcie ale nenabehlo nic. Hlavne nech mi cim skor schvalia tie dalsie davky, platba neplatba presne ako pisete, hlavne nech hlava neboli alebo aspon menej casto. Prajem Vam krasne sviatky, hlavne bez bolesti 🙂

ryba98765
20. dec 2020

Aj vám prajem krásne sviatky. No je to úplne iný život, keď nemám také bolesti ako som mávala. Presne ako píšeš je jedno či vrátia peniaze alebo nevrátia. Ja tiež dúfam že mi schvália tie ďalšie injekcie. Ja sa cítim ako iný človek.

bubulacikkk
19. jan 2021

Ahojte alurat som bola v lekarni a lekarnicka na mna vybafla cenu119€je to normalne kazda pisete ze to stoji50€dokonca aj koja neurologicka tak neraz neviem

nutriadapt
19. jan 2021

@bubulacikkk cauko uff, tak neviem, či to zdražili? Uvidím, ja idem až teraz na predpis ďalšej dávky.

bubulacikkk
19. jan 2021
nutriadapt
19. jan 2021

@bubulacikkk inak teraz som pozerala od 1. januára doplatky a asi to tak bude. Musím zavolať svojej neurologičke. Asi zistili, že to funguje a zaberá, tak zdražili. Nuž toto je Slovensko. 😭

bubulacikkk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bubulacikkk
19. jan 2021

@nutriadapt to je hrozne tolko€

bubulacikkk
19. jan 2021

@nutriadapt ja pisem s mojou dr a ona stale tvrdi ze dokonca menej ako25€to musi byt ze zajtra mam dat vedet stoji si za tym ze vude volat do lekarne

bubulacikkk
19. jan 2021
bubulacikkk
20. jan 2021

Takze dr mala pravdu doplacala som25€

laskonka80
autor
20. jan 2021

@bubulacikkk a to si najprv od teba vypýtali v lekárni 119 eur?

bubulacikkk
20. jan 2021

@laskonka80 ano ze dopatok bude taky mi povedala ja som hned volala dr a ona ze no to isto nie nech to objednaju a ked to nahodia nech povedia cenu inak to bude riesit stpu lekarbou aj som ukazala ten blocek co mi lekarnicka vytlacila a napisala tu cenu119€

laskonka80
autor
20. jan 2021

@bubulacikkk Ďakujem za info