Liečba depresie antidepresívami: Skúsenosti a návraty k liekom
Ahojte dievčatá, chcem sa Vás spýtať.Je medzi Vami niektorá ktorá ste mala v minulosti depresie a úzkosti liečili sme sa antidepresívami.Potom ste ich vysadila, dlho bolo dobre a potom ste sa zas musela vrátiť k liečbe liekmi?Ja to tak mám.Po troch rokoch sa mi to vrátilo, snažím sa aj meditovať, ale tlaky zivota sú silnejšie ako ja.Ako ste to prežívali?Ďakujem každej za reakciu.🙏🙂
@zobaka ja tak isto, začala som meditovať, snažím sa hladať odpovede prečo sa mi to deje.Tri roky som bola bez liekov, ale vrátilo sa mi to.Nechcela som lieky brať, ale zrejme nieje ten správny čas byť bez nich.
@zobaka mne kym prisli na to co mi je, tak som mala zdravotnu kartu hrubsiu ako 90-rocny dedko po troch infarktoch, transplantacii srdca a rakovine. Ked niekto povie, ze ide na nejake vysetrenie, presne viem o com hovori, lebo aj ja som na takom uz niekedy bola 🤦akurat ta zla nalada mi nejako chybala. A zazrak, jednu lekarku napadlo, ze mozno je to psychika. Dostala som tabletky a som zdrava ako rybicka. Lebo pochopit, ze niekedy aj mozog moze nefungovat spravne je neuveritelne tazke pre niektorych ludi
@sofinka1234 Beriem AD s menšími prestávkami 25 rokov, diagnóza stredne ťažká depresia. Teraz mám lieky elontril a fevarin, predtým som skúšala všetko možné. Netvrdím, že sa cítim s nimi nejako extra lepšie, ale pomáha mi to udržať aspoň akú-takú psychickú rovnováhu, aby som bola schopná ísť každé ráno do práce a postarať sa o dieťa. Keď som ich musela vysadiť v tehotenstve mala som hrozné stavy úzkosti, stále som plakala.Takže som zmierená s tým, že sa ich už nezbavím do konca života. Našťastie navonok to nie je až tak poznať, aspoň sa o to snažím. Keď sa cítim už veľmi zle, tak, že ráno nedokážem vstať ani z postele, vezmem si pár dní voľna v práci.
@dankamg presne viem aké stavy sú to😢držím ti palce nech si v poriadku a takých stavov máš minimálne🙏🍀
@leonakr ja uz som chodiaca encyklopedia co sa tyka depresie a uzkosti a hlavne viem ako na mna ucinkuju jednotlive lieky, lezat na posteli mozem aj doma a nebude mi pri tom vykrikovat nejaka dalsia s psycho inou diagnozou, za mna pokial si clovek nejde vyslovene pre elektrošoky je hospitalizacia nie najlepsi napad, ale napr. take liecenie Pinelova a pod. mozu byt prospesne, dalsia vec ktora ma odradza su vysoke davky liekov, to by som nedala
@zobaka mám ho od apríla ..a ja som rapídne schudla,nemohla som jesť,spat.Cize ja som to potrebovala.A áno pribrala 🙃to čo som schudla plus nejakých 4 kg mám naviac.Ale mám hranicu cez ,ktorú sa nemôžem,nechcem dostat.Vazim sa,kontrolujem sa a pod .a cvičím.Jednoducho najprv si musím nastaviť správnu liečbu aby som bola ok,zároveň sa snažím to brzdiť aby to nešlo viac hore a pooootom budem riešiť ako zhodiť tých 4 .🙂
Áno, ja som dlho brala, dala si prestávku a depresie sa vrátili v plnej sile. Bolo to hrozné, myslela som si, že zošaliem. Ja som sa potom naspäť vrátila k liekom, inak to nešlo. Ale som zmierená, že ich asi budem brať navždy. Inak na FB som našla fajn profil s menom mega.depka, baba tam píše o svojom živote s úzkosťami. Je to fajn čítanie. Tých depiek je teraz tak veľa, že sa to bez liekov občas ani nedá zvládnuť.
Ešte dodám, že som brala Sertralin, potom mi zvýšili dávku.

@lubossi milujem mudrovanie ludi, ktori mozno ani nikdy v skutocnosti nemali klinicku depresiu alebo uzkostnu poruchu a "sami sa vzchopili"🤦