icon

Liečba plesne na nechtoch

9. aug 2025

5 rokov sa trápim s mykozou na nechte (tehotenstvo dojčenie a následne tehotenstvo dojčenie). Vždy mi bol predpísaný len nejaký roztok na nechtové lôžko, efekt 0 celé nič. Na instagrame sledujem jednu kožnu lekárku, podľa ktorej je možné nechtovu mykozou riešiť liekmi. Mate niekto s takouto liečbou skúsenosť? Dakujem

lasona
9. aug 2025

Áno, mykoza sa lieči liekmi aj vnútorné. Doktorka by ti mala vziat ster, dat na kultuvaciu, a podla toho nasadiť lieky. Známa užívala tabletku 1 krat do týždňa, pomohlo. Sú vsak silné lieky, ťažké na pečeň

patka06
9. aug 2025

Vyskúšaj kúpeľ vo vode s jablšným octom, zo skúsenosti v rodine to zaberá na 100%
Žiadne lieky nezabrali.

autor
9. aug 2025
@patka06

Vyskúšaj kúpeľ vo vode s jablšným octom, zo skúsenosti v rodine to zaberá na 100%
Žiadne lieky nezabrali.

@patka06 vies co, skúšala som to jedno obdobie, akurát mi to vždy podrazdilo kozu na nohach

patka06
9. aug 2025
@anonym_autor

@patka06 vies co, skúšala som to jedno obdobie, akurát mi to vždy podrazdilo kozu na nohach

@anonym_autor Možno máš citlivú kožu, skús iný pomer viac vody, liečba mykozy na nechtoch je na dlho. Trvalo to cca 3 mesiace, kým sa vyliečila. Našťastie natrvalo

ukgirls
9. aug 2025

po 5 rokoch uz neskusaj nic a radsej si zajdi na stery a po lieky ... to je uz prilis dlho v tebe a treba to dat prec no ziadne babske radu ale poriadna liecba.. mozes skusit aj nechtarku zameranu na problemy s nechtami - aj oni vedia spravit stery a poradit postup

aandrea9
9. aug 2025

@anonym_autor ja som ju riešila liekmi a jediný efekt bol ich vedľajší účinok v podobe svrbenia celého tela😬 Po sprche si natri nechtík tea tree olejom, strihaj úplne nakrátko aby sa olej dostal aj pod nechet. Nezmizne to za tyzden takze trpezlivosť. A potom ešte kúpeľ noh v sode bicarbone ale to som neskúšala.

gab1sol
9. aug 2025
@aandrea9

@anonym_autor ja som ju riešila liekmi a jediný efekt bol ich vedľajší účinok v podobe svrbenia celého tela😬 Po sprche si natri nechtík tea tree olejom, strihaj úplne nakrátko aby sa olej dostal aj pod nechet. Nezmizne to za tyzden takze trpezlivosť. A potom ešte kúpeľ noh v sode bicarbone ale to som neskúšala.

@anonym_autor ja tak isto, tehotenstvo, kojenie, druhé tehotenstvo, kojenie… A už niekoľko rokov sa toho neviem zbaviť. Skúšala som rôzne prípravky, volnopredajné, na predpis. Jediný efekt je, že sa to našťastie ďalej nešíri. Pár týždňov dozadu som bola na kožnom s inou vecou a bavili sme sa aj o nechte - dá sa to liečiť liekmi, ale mám to zvážiť. Sú veľkou záťažou pre pečeň a môžu ju poškodiť. Preto som do toho ešte nešla.
@aandrea9 ďakujem za odporúčanie, tea Tree som ešte neskúšala.

anonym_d571b9
9. aug 2025

@anonym_autor Ja to mám cca 10 rokov a nepomohlo nič

janinkaa
10. aug 2025

Mne poradila jedna pedikerka tento krem, ktory treba aplikovat pod problemovu cast nechtu a nie ako tie vodicky (co predpisuje lekar natierat na necht). Treba vraj kazdy den! natriet to postihnute miesto. Zatial to skusam. Ona s nim ma vraj vyborne skusenosti.

really8
10. aug 2025

@anonym_autor ano zabrali mi iba lieky. Za asi 4 m som mala komplet novy necht

autor
10. aug 2025
@really8

@anonym_autor ano zabrali mi iba lieky. Za asi 4 m som mala komplet novy necht

@really8 wau super, mala si prosím aj nejaké vedľajšie účinky? Ďakujem za info

aandrea9
10. aug 2025
@gab1sol

@anonym_autor ja tak isto, tehotenstvo, kojenie, druhé tehotenstvo, kojenie… A už niekoľko rokov sa toho neviem zbaviť. Skúšala som rôzne prípravky, volnopredajné, na predpis. Jediný efekt je, že sa to našťastie ďalej nešíri. Pár týždňov dozadu som bola na kožnom s inou vecou a bavili sme sa aj o nechte - dá sa to liečiť liekmi, ale mám to zvážiť. Sú veľkou záťažou pre pečeň a môžu ju poškodiť. Preto som do toho ešte nešla.
@aandrea9 ďakujem za odporúčanie, tea Tree som ešte neskúšala.

@gab1sol pripadne skus ešte imazol krempasta. To mi poradila pedikerka. Ale myslím, ze tea tree malo lepsi efekt. Len treba vytrvať.

gab1sol
10. aug 2025
@aandrea9

@gab1sol pripadne skus ešte imazol krempasta. To mi poradila pedikerka. Ale myslím, ze tea tree malo lepsi efekt. Len treba vytrvať.

@aandrea9 ďakujem, vyskúšam. Vytrvať nie je problém, to už je taká moja večerná rutina - ošetriť necht a balzam na pery, zhasnúť a spať.

really8
10. aug 2025
@anonym_autor

@really8 wau super, mala si prosím aj nejaké vedľajšie účinky? Ďakujem za info

@anonym_autor nic som si nevsimla

akinomel
10. aug 2025

@anonym_autor mne pomohol oreganový olej. Pedikérka mi teraz navrhla Mycored sprej, ktorý používam momentálne preventívne, hlavne po pobyte v bazénoch a pod. Čo najčastejšie vystavovať nohy slniečku a svetlu celkovo, nosiť vzdušnú obuv. Teraz v lete je to ideálny čas. Doporučujem výrazne obmedziť cukor v akejkoľvek podobe, lebo ten je ,,krmivom" pre podobné neduhy.