Liečený zub a opakované problémy

martin2075
12. júl 2018

Dobrý deň, cca pred mesiacom som bol s jedným zubom vpravo dole u stomatológičky s tým že ak som čo i len na ten zub kusol alebo sa dotkol jedla daný zub tak zabolel a mal som ešte vedla neho na dasne od líca taký vačok asi hnisavý.Tak mi ho otvorila na pár dní hnis vytekal no zub stále pri jedne bolel, potom mi dala vložku a asi po 3dnoch už som na nom bezproblémov jedol a nebol s ním žiadny problém.Tak som išiel k nej po týždny a zaplombovala mi ho, a po mesiaci znova cca na tom istom mieste kde predtým cítim neviem či to je hnis alebo čo ale mám tam vačok na tom istom mieste od líca, síce menší ale keď sa poriadne usmejem cítim že ma trošičku zatlačí do líca(NEBOLÍ), a ten liečený zub nebolí tiež vobec a normálne ho používam.P.S. ešte taká podotázka k mojmu problému, može mať nato vplyv napr. prievan(lebo ten chytím vždy na bicykli, na ktorom som bol v piatok a ten vačok tam mám cca od víkendu) alebo nato možu mať vplyv aj zapálené dasná?Ďakujem strašne za každú radu.

deti95060810
12. júl 2018

tiež som tak mala, mne lekár zub znova otvoril a prečistil l...brala som aj antb. až po čase zas zablomboval...

carmenuska
12. júl 2018

Riesila som skoro to iste takmer 5rokov dookola.Konecne mi urobili na ten zub rtg a treba mi vybrat nerv napokon a verim,ze uz bude klud.Mozno vam treba aj atb preliecit a yrcite ziadajte rtg toho zuba.

pininka
12. júl 2018

Ja to mam uz roky, stale ten isty zub. Teda nad nim. Ale zub je v poriadku, plomba drzi. Ja vzdy vytisnem ten hnis a prestane to boliet.

dorottka
12. júl 2018

Treba vybrat nerv, precistit a zaplnit kanaliky. Ak sa vytvara vacok, znamena to, ze je vycisteny nekvalitne a je tam stale kusok nervu!
@pininka - Nie, tvoj zub nie je v poriadku. Mas mrtvy zub, v ktorom ti hnije nerv (v podstate ide o dentalnu gangrenu) a mnozia sa ti tam bakterie, ktorym raz za cas uvolnis prechod. Najdi si prosim normalneho zubara, ktory vie, co robi, tvoj stav nie je normalny a ano, takto mozes fungovat aj dlhe roky, ale je to zataz pre organizmus mat neustaly zapal v tele, plus vyziera ti to z kosti, ktora drzi ukotvene zuby. To, ze to prestane boliet, znamena len to, ze si uvolnila prechod pre nahromadeny hnis a plyny, ale zdroj hnisu nezmizol a kym to niekto poriadne neprecisti, alebo zub nevytrhne, bude sa to opakovat, az kym sa to nezvrtne uplne zle - bud ti zub vypadne, alebo zapal prejde aj na okolite zuby a prides aj o ne. Plus o cim viac kosti takymito zapalmi prides, prides nielen o "drzadlo" pre zuby, ale aj neskor o "drzadlo" pre protezu. A to by bola strasna skoda :(

martin2075
autor
12. júl 2018

Ale teraz tam hnis nemám, mám to ako to nazvať taký začervenaný púčik na dasne.

dorottka
12. júl 2018

@martin2075 to je to iste, tak ako to popisujes, je uplne bezny prejav. Zapal tam je, ale bud hnis unika menej napadne (ani nemusis postrehnut), alebo ho este nie je tolko, aby zacal unikat masivne, pripadne boliet. musi ti ho zubar poriadne precistit, nie je to az take jednoduche odstranit vsetky kusky nervu, preto odporucam najst dobreho zubara, nevie to robit kazdy, aj ked to ma skoro kazdy v "ponuke". Prievan ani zapalene dasna na to nemaju vplyv, velmi pochybujem.