icon

Liek Sertralin

20. jún 2020

Ahojte, prosim o skusenost bol mi predpísaný Sertralin 50mg na začiatok mam užívať polovicku a potom zvýšiť na celu. Akú máte skúsenosť s týmto liekom na uzkost a nutkavá opakujúce sa myšlienky?
Kedy nastala úľava a za aky cas ste prešli na celu tabletu?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
naty_53816
30. dec 2021

Ahojte,chcem sa opýtať že mne bol pred cca 2 týždňami nasadený sertralin actavis 50mg na úzkosti a už asi týždeň beriem celu tabletku. Cítim že mi to pomáha ale ako som začala užívať celú tak mám problém so spánkom taký,že dokážem prespať aj celý deň. Ke to zle keď že mám malé dieťa a stará sa oňho kvôli tomu doobeda priateľ. Máte s tým niekto skúsenosť? Ďakujem 🙂

29467
8. jún 2023

Prosím vás mne tiež dnes predpísala obvodná ten liek ale ja beriem citalec a moja obvodná že ten mám vysadiť a začať brať tento čo píšete že užívate je tu niekto taký čo užíval iné a hneď začal užívať druhé?

nika1
12. jún 2023

@29467
@29467 ahoj neviem ako dlho si brala ten citalec, ale mala by si postupne vysadit a potom postupne začať so sertralinom.. Ja ho ma teraz 6 deň.. 50mg a začala som polkou.. Podla mňa tieto lieky by mal predpisovať len psychiater nie obvodak

29467
14. jún 2023

@nika1 ja som citalec užívala tak asi 3 roky to mi predpísala neurologička a teráz mi obvodná zmenila a povedala že citalec vysadiť a začať užívať ten sentralin 50 mg ráno no zatiaľ je to dosť také beiem ho 6 deň už som si začala dávať aj neurol 0.25 k tomu tak snáď to po dajakom čase zaberie a nebudem si musieť dávať neurol bože to je hrôza ja mám neskutočný problém zo stabilitou a nič nevládzem tak už že je to určite aj psychickej i tak AD

vladena444
16. jún 2023

@29467 ja som brala citalec 8 týždňov a zmenili mi ho na sertralin lekár nariadil jeden deň vynechať citalec a potom začať polkou sertralinu 4 dni a na 5 už celu

29467
17. jún 2023

@vladena444 tak ja som to začala užívať hneď bo obvodná napísala že citalec vysadiť a začať brať Sertralin a ako ho znášate mne je zatiaľ tak nejako divné tak sňať sa to úpravi užívam ho 8 deň 50 mg.

vladena444
18. jún 2023

@29467 no mne je podstatne lepšie ako pri citalecu ale aj tak to nieje žiadna sláva este , este mam mat svoje dni tak som taká nijaká ako vždy sa mi zhoršuje stav v tomto čase ja dnes 7 deň celu tabletku pretym 4 dni polku

29467
18. jún 2023

@vladena444 ja tiež som ešte horšie tak či to ešte treba vydržať a už si dávam aj neurol a stále rovnako ja vôbec nič nevládzem ja mám strašný problém neviem sa udržať na nohách oslabne celé telo a preto má už začali dupovat AD citalec neurologička keď už nevedela čo so mnou a ešte aj tlak mi skáče a pulz vysoký kardiologicka nič nerobí tak obvodná že mi dá iné AD aby som nebrala neurol a odvtedy ešte viac musím neurol tak neviem že či lieky pokiaľ záberu bo som čítala že to trvá dlhšie ale či to aj pre tých čo užívali už AD a zmenili na iné včera bolo celkom ok len ráz som si dala neurol 0.25 ale dnes niečo strašné vôbec som sa nevedela udržať na nohách tak len ležím.

29467
18. jún 2023

@janapeterjana dobrý deň čítam že už beriete tieto lieky veľa rokou prosím vás mne ich teraz predpísala obvodna užívam ich 9 deň aké mi je nejako nie dobré a dávam rmsi aj neurol užívala som citalec a hneď mi dala obvodná toto.Ako trvalo u vás pokiaľ ste sa cítili dobre.

janapeterjana
18. jún 2023

@29467 prepáčte, ale to bolo tak dávno, že si to nepamätám. Už to beriem roky

29467
18. jún 2023

@janapeterjana ok v pohode a od začiatku ste ich užívali až do teráz či sté malí aj iné?

janapeterjana
18. jún 2023

@29467 iba tieto, menila sa len dávka

vladena444
19. jún 2023

@29467 to dôverne poznám niekedy mam dojem že ma nohy neudržia treba počkať je to este krátka doba aj na mna prichádza slabosť strach este sa po troske premáham a snažím odvazit ísť sama aj keď nieje každý deň ružový dnes som sama po viac ako dvoch mesiacoch išla s malou do škôlky niekedy je to v rámci normy inokedy masaker musíme vydržať

vladena444
19. jún 2023

@29467 ja tiež beriem neurol pri citalecu som niekedy aj dva musella 🤦🏽‍♀️ Masaker ja neurol užívam už dlho s prestávkou počas tehotenstva celé roky som mala strach ísť na dlhšie trasy preto som sa rozhodla pre AD no zatiaľ žiadna sláva 🙈🤣

29467
19. jún 2023

@vladena444 a akú dávku beriete ten neurol prosím vás

vladena444
19. jún 2023

@29467 mám 0,5 keď to u mna prepuklo tak jeden a pol aj dve tablety na deň 🙈 nikdy som takú dávku nebrala jezisi stačila mi polka na deň no teraz to bol zahul riadny ale už to znizujem pomaly pokial sa dá tak zatiaľ ráno polku poobede polku

29467
21. jún 2023

@kittykat22 prosím vás a po akom čase vám zabral ja ho užívam 10 deň a čím ďalej mi horšie dávala som si neurol 1× dene 0.25 ale čím ďalej už aj 3 × dene a dnes som si už dála ráno a naobed0.5 využívala som citalec a obvodná mi zmenila na Sertralin a mne ešte horšie nasadili mi ich bo mám zdravotné problemi a už som bola nejaká psychicky nie v pohode.

29467
22. jún 2023

Chcela by som sa spitam keď užívate Sertralin bolel vás žalúdok a nechutilo vám jesť užívam ich 9 deň ak áno prešlo vás to pótom.

vladena444
22. jún 2023

@29467 pobolieva ma ale menej pri citalecu som trpela 8 týždňov teraz sa mi už práveže chuť vrátila pri sertraline , ale sú dni este všelijaké beriem ich asi pár dni viac ako vy asi 11 už ani nepočítam 😁 ale mam este dni dobre aj dni na hovno dnes som bola rozklepana a od vcera mam migrénu ale pripisujem to menštruácii , teda dufam 😁 skúste vydrazat dva týždne po dvoch týždňov by sa to malo ukludnovat ak nie poraďte sa radšej s lekárom mne tak pri citalecu vraveli čakať ale zbytočne som sa trapila až teraz to viem vkuse mi bolo zle a tie rana boli hrozne

romanadam1626
23. jún 2023

Môj syn ich užíva asi 4 roky, veľmi mu pomohli a pomáhajú. Zabrali mu asi po troch týždňoch 🙂

29467
25. jún 2023

@vladena444 chcem sa spitat ako vám je po tom Sertralinu bo mne je strašné.

29467
25. jún 2023

@romanadam1626 a keď ich začal užívať nebolo mu zo začiatku veľmi zlé

29467
25. jún 2023

@vladena444 ja tiež sa cítim hrozné aj keď dám neurol čo som predim len sem tam dala tak neviem či to mám abstak po tom citalec a tiež ráno je to strašné a ja ešte mám problém aj z pulzom obvodná mi zmenila lieky len na pulz beriem ich od piatku a ešte horšie a vkuse zlá aritmia ja som že tie AD by som si zajtra skúsila dať len polku z 50 mg bože treba mi na MR do BB to je dlhá cesta tak aby som to dajako zvládla.

vladena444
26. jún 2023

@29467 no posledné dni mi je hrozne ale neviem či je to po tých silných atb čo som brala zaludok mam ako na vode taká som nijaká rozklepana ale tak nežiadúce by boli už skôr si myslím tiež neviem čo to je zase tlacim ten neurol musela som zase zvýšiť a to som sa tešila že som znížila no prd znova som tam kde som bola som zvedavá kedy toto skončí , ja normálne závidím tým čo píšu že sa im zmenil život po AD a stratili sa im všetky stavy , ja som dúfala že tie tocaky mi zmiznú aj ta slabosť aspoň ale nic 🙄🤷‍♀️

29467
26. jún 2023

@vladena444 presné u mňa to isté a ja ešte aj z tlakom mám problém a dnes mi treba do B.B na MR a to je dlhá cesta.

vladena444
26. jún 2023

@29467 zvládnete určite držím palce , akurat som pozerala ako dlho beriem ten sertralin 18 dni z toho 14 dni cela tabletka tak už by sa to malo začať dávať do normálu konečne aj keď som sa pri citalecu trapila 8 týždňov len ma štve že ma nebolela hlava už a tetaz od minulého týždňa vkuse , dajte vedieť ako ste zvládla cestu aj MR , nieste na fb ? Mohli by sme popísať 😉

29467
Autor odpoveď zmazal