icon

Liek Sertralin

20. jún 2020

Ahojte, prosim o skusenost bol mi predpísaný Sertralin 50mg na začiatok mam užívať polovicku a potom zvýšiť na celu. Akú máte skúsenosť s týmto liekom na uzkost a nutkavá opakujúce sa myšlienky?
Kedy nastala úľava a za aky cas ste prešli na celu tabletu?

Strana
z5
adulienka11111
21. nov 2024

@kittykat22 a ak ich budem matuzivat, tak nie na psychicke problemy, ale na spánok... ale to nemusim vysvetlovat. Takze uzkostou ja netrpim...tolko k tomu

vsv
27. nov 2024

@kittykat22 Dobrý deň,milá pani mohol by som Vám napísať ?

chiarrita
27. nov 2024

Ak môžem trochu poradiť, tak nečítajte veľmi nežiaduce účinky, to bola prvá vec, čo mi psychiatrička povedala, lebo sugescia je silná vec.

vsv
30. nov 2024

@kittykat22 Dobrý den ,mohol by som sa Vás prosim opýtať o radu ohľadom setralínu?Ďakujem

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
zuzanaa239
2. dec 2024

Mozem aj ja sa poradit vysadili ste lieky na nespavost tymto AD? Podarilo sa to niekomu?

michaela404
3. dec 2024

@chiarrita môžem sa ta opitat si mi písala ze za 3 mesiace ty zabral sertralin akú dávku si užívala

chiarrita
3. dec 2024

@michaela404 To si už nepamätám, ako som ho brala na začiatku. Bolo to v roku 2009, keď som ho začala užívať. Teraz beriem 50mg ráno a 100mg poobede.

michaela404
3. dec 2024

@chiarrita a už normálne ste bez depresie

chiarrita
4. dec 2024

@michaela404 Áno, je to neporovnateľné s obdobím, keď som ešte nebrala lieky. Bývalo mi zle, nejedla som, veľa som schudla, nič ma nerozosmialo a nebavilo a mávala som ataky.

michaela404
4. dec 2024

@chiarrita no presne ja sa takto teraz cítim beriem ich mesiac tak dúfam ze mi záberu

chiarrita
5. dec 2024

@michaela404 určite áno , držím palce

michaela404
5. dec 2024

@chiarrita tak vám zabral za tie 3 mesiace

chiarrita
6. dec 2024

@michaela404 do tych troch mes., to uz bolo v pohode, cize mozno to bolo aj skôr

ejkejnatky
20. dec 2024

@nika1 dobrý deň, pomohol Vám Sertralin? 27meho to bude mesiac čo ho užívam, no zatiaľ katastrofa zhoršené dýchanie, závraty, únava,… 4 deň beriem 75mg. Som zúfalá, pretože som mladá a takéto stavy sú hrozné.

janapeterjana
20. dec 2024

@ejkejnatky určite pomohol, ja som ho brala dlhé roky. Ale ak máš aj po mesiaci takéto ťažkosti, obráť sa na lekára, možno potrebuješ upraviť dávku 🙂

ejkejnatky
20. dec 2024

@janapeterjana bola som a povedala mi že mám ísť k obvodnému či nemám začínajúcu virózu 🤦🏽‍♀️ no teraz cez sviatky nič nevybavim.

vivi1118
6. feb 2025

@janapeterjana prosim Vas ako dlho ste uzivala sertlanin ,pisete ze ste ho do brala dlhe roky.Po vysadeni sa Vam stavy nevratili?Teraz fungujete bez lieku?Dakujem

janapeterjana
6. feb 2025

@vivi1118 beriem ho stále, okolo 15 rokov, po vysadení do pár týždňov prišlo zhoršenie

vivi1118
15. feb 2025

@janapeterjana dakujem za odpoved.Smutne ze to nemoze po nejakom case clovek vysadit aby nemal znova po vysadení tie stavy.Ja som brala citalopram pred 18 rokmi ,necele 2roky a odvtedy som neuzivala nic,preto som sa pytala ci to bude mozne aj pri tomto lieku.Prosim Vas ake ste mala pocity-stavy, ze ste snimi musela zacat?Mala ste aj zavraty,pocit omdletia,pocit ako keby nerovnovahy,mala ste stav ze neviete ist do obchodu ci na ulicu?Dakujem

janapeterjana
16. feb 2025

@vivi1118 áno, mala som asi všetko z toho. Strach, pocit že akoby neverím vlastnému telu (napríklad na schodoch, že či položím nohu na správny schod), závraty, taký tlak v hlave, a absolútna strata nejakej sebadôvery, proste sedíte ako troska a rozmýšľate, čo so sebou…

luckakun
17. feb 2025

@janapeterjana a to ste malý s akého lieku

janapeterjana
17. feb 2025

@luckakun serlift

luckakun
22. feb 2025

@janapeterjana a teraz niečo beriete iné.?

vivi1118
3. mar 2025

@janapeterjana dakujem za odpoved…mne je na odpadnutenie,potom aj akokeby tocenie hlavy,niekedy mam aj cudne videnie 😕

vivi1118
15. mar 2025

@merared Dobry den.Uzivate dodnes ten sertralin a v akej davke prosim Vas?Dakujem za odpoved

sisi7116
3. apr 2025

Ja ich beriem cca mesiac a prvých 14 dní sa mi všetko zhoršilo, triaslo ma ako alkoholika, na vracanie, nespavosť, nervozita, úzkosti.. ale prvé dni to bolo najhoršie nepokoj, čierne myšlienky, zúfalstvo, mam silne depresie z vyhorenia v praci spred roka, bolo to veľmi zlé a neverila som ze mi niečo pomôže, mala som v hlave len to ze už to ukončím. A teraz? Zatiaľ musím si zaklopať nevstavam rano v depresii, jasne sem tam úzkosť príde, ale už viem ze je to prechodne a za par minut to prejde. Chuť do života sa vrátila. Niesom úplne ôk, ešte budem musieť absolvovať terapie na zvládanie stresu a vypatych situacii...ale na smrt som nepomyslela 3 týždne. Odvtedy co pominuli prvé neziaduce účinky.

Strana
z5