Liek Sertralin
Ahojte, prosim o skusenost bol mi predpísaný Sertralin 50mg na začiatok mam užívať polovicku a potom zvýšiť na celu. Akú máte skúsenosť s týmto liekom na uzkost a nutkavá opakujúce sa myšlienky?
Kedy nastala úľava a za aky cas ste prešli na celu tabletu?
@kittykat22 Dobrý deň,milá pani mohol by som Vám napísať ?
Ak môžem trochu poradiť, tak nečítajte veľmi nežiaduce účinky, to bola prvá vec, čo mi psychiatrička povedala, lebo sugescia je silná vec.
@kittykat22 Dobrý den ,mohol by som sa Vás prosim opýtať o radu ohľadom setralínu?Ďakujem
Mozem aj ja sa poradit vysadili ste lieky na nespavost tymto AD? Podarilo sa to niekomu?
@chiarrita môžem sa ta opitat si mi písala ze za 3 mesiace ty zabral sertralin akú dávku si užívala
@michaela404 To si už nepamätám, ako som ho brala na začiatku. Bolo to v roku 2009, keď som ho začala užívať. Teraz beriem 50mg ráno a 100mg poobede.
@chiarrita a už normálne ste bez depresie
@michaela404 Áno, je to neporovnateľné s obdobím, keď som ešte nebrala lieky. Bývalo mi zle, nejedla som, veľa som schudla, nič ma nerozosmialo a nebavilo a mávala som ataky.
@chiarrita no presne ja sa takto teraz cítim beriem ich mesiac tak dúfam ze mi záberu
@michaela404 určite áno , držím palce
@chiarrita tak vám zabral za tie 3 mesiace
@michaela404 do tych troch mes., to uz bolo v pohode, cize mozno to bolo aj skôr
@nika1 dobrý deň, pomohol Vám Sertralin? 27meho to bude mesiac čo ho užívam, no zatiaľ katastrofa zhoršené dýchanie, závraty, únava,… 4 deň beriem 75mg. Som zúfalá, pretože som mladá a takéto stavy sú hrozné.
@ejkejnatky určite pomohol, ja som ho brala dlhé roky. Ale ak máš aj po mesiaci takéto ťažkosti, obráť sa na lekára, možno potrebuješ upraviť dávku 🙂
@janapeterjana bola som a povedala mi že mám ísť k obvodnému či nemám začínajúcu virózu 🤦🏽♀️ no teraz cez sviatky nič nevybavim.
@janapeterjana prosim Vas ako dlho ste uzivala sertlanin ,pisete ze ste ho do brala dlhe roky.Po vysadeni sa Vam stavy nevratili?Teraz fungujete bez lieku?Dakujem
@vivi1118 beriem ho stále, okolo 15 rokov, po vysadení do pár týždňov prišlo zhoršenie
@janapeterjana dakujem za odpoved.Smutne ze to nemoze po nejakom case clovek vysadit aby nemal znova po vysadení tie stavy.Ja som brala citalopram pred 18 rokmi ,necele 2roky a odvtedy som neuzivala nic,preto som sa pytala ci to bude mozne aj pri tomto lieku.Prosim Vas ake ste mala pocity-stavy, ze ste snimi musela zacat?Mala ste aj zavraty,pocit omdletia,pocit ako keby nerovnovahy,mala ste stav ze neviete ist do obchodu ci na ulicu?Dakujem
@vivi1118 áno, mala som asi všetko z toho. Strach, pocit že akoby neverím vlastnému telu (napríklad na schodoch, že či položím nohu na správny schod), závraty, taký tlak v hlave, a absolútna strata nejakej sebadôvery, proste sedíte ako troska a rozmýšľate, čo so sebou…
@janapeterjana a to ste malý s akého lieku
@luckakun serlift
@janapeterjana a teraz niečo beriete iné.?
@janapeterjana dakujem za odpoved…mne je na odpadnutenie,potom aj akokeby tocenie hlavy,niekedy mam aj cudne videnie 😕
Ja ich beriem cca mesiac a prvých 14 dní sa mi všetko zhoršilo, triaslo ma ako alkoholika, na vracanie, nespavosť, nervozita, úzkosti.. ale prvé dni to bolo najhoršie nepokoj, čierne myšlienky, zúfalstvo, mam silne depresie z vyhorenia v praci spred roka, bolo to veľmi zlé a neverila som ze mi niečo pomôže, mala som v hlave len to ze už to ukončím. A teraz? Zatiaľ musím si zaklopať nevstavam rano v depresii, jasne sem tam úzkosť príde, ale už viem ze je to prechodne a za par minut to prejde. Chuť do života sa vrátila. Niesom úplne ôk, ešte budem musieť absolvovať terapie na zvládanie stresu a vypatych situacii...ale na smrt som nepomyslela 3 týždne. Odvtedy co pominuli prvé neziaduce účinky.

@kittykat22 a ak ich budem matuzivat, tak nie na psychicke problemy, ale na spánok... ale to nemusim vysvetlovat. Takze uzkostou ja netrpim...tolko k tomu