Lieky na spánok Trittico

29. mar 2022

Boli mi predpísane lieky Trittico AC 150 na spánok ma s nimi niekto nejaké skúsenosť?

zirafienka
30. mar 2022

Skúsenosti nemám, ale chcem sa spýtať, nevieš ci nie so návykové? Tiež mám so spánkom problémy.

autor
30. mar 2022

@zirafienka Sú to antidepressiva viazaný na lekársky predpis takže PODĽA MŇA áno sú návykové ale to neviem isto skús vyhľadať na nete.

zdenka11081983
30. mar 2022

Bolela mi z nich strašne hlava a mala som v spánku tak sucho v ústach, ze som uz po päť hodinách sa budila. Pre mňa bol lepší zopiclon.

naobedbuduspagety
30. mar 2022

To či sú lieky návykové tu musí povedať lekár keď ti ich predpisuje.. Tieto návykové nie sú, užívam ich mne zatiaľ zaberajú bez vedľajších účinkov, pre prípad potreby mám doma aj druhé, tie už sú návykové a užívam ich naozaj len zriedka keď viac nocí po sebe neviem zaspať

blaazi
30. mar 2022

Ahoj, sú to antidepresíva, (podľa môjho lekára) nie sú návykové v porovnaní s inými, brala som 3 roky, úžasne sa mi zlepšil spánok, ale prvé mesiace som bola utlmená aj cez deň a ak ma uprostred noci niekto zobudil tlklo mi silno srdce a mala som závraty. Po vysadení (cca 3 roky liečby) mám dalej kvalitný spánok bez zaspávacích problémov, vyliečili sa aj úzkostné stavy. Za mňa odporúčam, ale na predpis samozrejme. Sesternica Trittico dostala na popôrodnú depresiu, nemohla v noci vstávať k bábätku, mala pri predčasnom zobudení problémy ako ja, starala sa babka a manžel.

vsauce_
30. mar 2022

Ja beriem Tritticho dve tretinky. To mi stačí. Ak náhodou zase trpím nočnými morami, dám si jednu celú tabletku, ale teda ak by som brala jednu celú viac dní, som po nich moc utlmená a mám sucho v ústach. Tie dve tretinky sú pre mňa ideálne a cítim sa dobre. Mám lepšie a farebné sny, nakoplo ma to.
Samozrejme sa poraď so svojim lekárom, kolko a ako ich môžeš užívať.

petkasaurus
30. mar 2022

Uzivam 5 rokov 150 a som spokojna, dobre spím, len tie sny su fakt fantazia :D

autor
30. mar 2022

@petkasaurus To fakt? Ako čítam tak sa bojím ich začať brat :D

petkasaurus
30. mar 2022

Ja som s nimi spokojna.. Nemam nočné mory, ale sny mam velmi pestré.. Rano sa budim svieza.

vsauce_
30. mar 2022

Nemáš sa prečo báť ich brať. To nie je, že teraz budeš mať psychedelické sny. Len budú proste veselé, farebné a normálne. Odpočinieš si a budeš sa cítiť po nich lepšie.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zirafienka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vsauce_
31. mar 2022

@zirafienka Psycho? Evidentne ani nemáš poňatia o čom je tu reč. To mi chceš povedať, že nemáš veselé a farebné sny? Mávala som nočné mory, ktoré boli väčšinou tmavé a čiernobiele. Dnes si pamätám farby v snoch a sú napríklad o tom, ako idem do galérie, alebo som niekde v prírode. Skús sa pozrieť na knižku SNY od manželov Heretikových a možno ti to dá trochu iný pohľad, lebo ty tu dosť, že si nemyslíš, že si tu dávame LSD 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

petkasaurus
31. mar 2022

Tu na MK sa ani neoplati nic pisat, vsetko sa totalne prekruti..

mamia85
Autor odpoveď zmazal
Zobraz