Prosim Vas obvodna mi predpisala na zvyseny tlak, ktory som si viac krat namerala valsacor 40mg.Pokial cakam na vysetrenie holtera tlakoveho. Nevedia ci je to zo stresu, ale mam tlak zvyseny z dedicnosti a nadvahy. Ekg holter aj sono srdca bolo v poriadku. Mam panicky strach ze mi tie lieky poskodia srdce, co ak je tlak zvyseny iba zo stresu. Ide o to, ze vzdy prva namerana hodnota bola 145/90 druha uz je v poriadku 120/80 Nemôžu tie lieky poškodiť srdce ? Pokiaľ by to bolo len zo stresu ? Ďakujem za každú odpoved
Nieje to extra vysoký tlak ale ani v poriadku. V prvom rade sa treba ukludnit,lebo ten stres to zhoršuje a skúsila by som začať magnézium ak nechceš hneď brat tabletky
@fiafia v klude mám dobrý ale ten prvý keď meriam tak vyskočí potom hneď do minúty klesne na 120-80 preto neviem či to je naozaj vysoký tlak alebo len stres z toho že si zas idem merat
... ja si myslím, že toto nie je tlak na lieky. mne povedala Dr., že mám merať 3 x za sebou a platí ten najnižší. 1. meranie je vždy vyššie
Viac ti poškodzuje srdce vysoký tlak. Nehovoriac o riziku mozgovej príhody. Keď schudneš, zníži sa ti aj tlak, tak skús týmto smerom.
Lieky poskodzuju srdce? Na to si ako prisla. Ja ich uzivam skoro 20r a este som tu. To co je za nezmysel,ked znizuju tlak a pulz a tym chrania cievy? Prave tym neliecenym tlakom si to srdce poskodzujes.
Dostaneš holter a budeš múdrejšia.Ci je tlak vyšší zo stresu, dedicnosti je jedno je vyšší a treba ho liečiť.Uvidis...moze byť, že nás syndróm bieleho plášťa a zo stresu.Uprav váhu pôjde dole aj tlak
Jake lieky na tlak? Ved ho mas akurat,prvy merany tlak sa nikdy nepocita, cize mas 120/80 to co mas za doktorku?🙈
@davida Tak bacha, ved nepozname anamnezu, tak sa neda nadavat na doktora, co autorku videl a vysetril. Mozno ma na to dovod, my nevieme celu pravdu.
Autorka, ked mas pochybnosti, tak zavolaj doktorke, nech ti to vysvetli, preco ti to predpisuje, a ake su rizika brania tych liekov, a ake su rizika ich nebratia. Ale urcite neber do uvahy tu nazory z Kona.
Vysoky tlak sa vola aj tichy zabijak, lebo neboli, ale sposobuje smrtelne ochorenia a smrt.
Stres ti srdce poskodzuje rovnako, ak nie viac ako lieky, tak sa hlavne ukludni