Ľudia večne unavení

babulka82
30. aug 2016

Prosim napiste mi nejaky nazor na to prečo a ako može byt jeden človek stale unaveny? Pri sebemenšej fyzickej namahe je zase "velmi" unaveny.Fyzicka praca ho nenaplňa a pozrebuje oddych a relax ale to chce robit stale .Proste oddychovat a zase len oddychovat.Podotykam že nieje vtom žiadna choroba a človek nieje ani stary ani obezny.

cerez
30. aug 2016

A ako je na tom psychicky?

hettinka
30. aug 2016

unavený = lenivý, ak v tom naozaj nie je žiadna choroba

ale inak, môže to byť niečo aj skryté, napr. štítna žlaza, nedostatok magnézia, železa, psychické poruchy, nespokojnosť s prácou....

angela5
30. aug 2016

to je vsetko zo psychiky..

babulka82
autor
30. aug 2016

@cerez neviem tvari sa v pohode.
@hettinka choroba určite nie to viem na 100% .
@angela5 tiez som som si to myslela,len som si nebola ista.Ale ako myslis zo psychiky? Je to clovek nespokojny alebo co moze za tym byt.

Ja ten pocit nepoznam neviem sa do takeho človeka vžit.Ja po fzickej praci som prijemne unavena ale na druhy den ok.Toto je nieco ine unaveny nonstop.

babulka82
autor
30. aug 2016

@cerez
@angela5
@hettinka a byva často velmi často aj nervozny a podraždeny.

sissy27
30. aug 2016

@babulka82 a ako môžeš na 100% vedieť, že ten človek nie je chorý? vieš, nie každá choroba sa prejavuje krvácaním, vyrážkou alebo horúčkou... aj depresia je choroba a môže sa prejavovať presne takto... štítna žľaza, hormonálne poruchy, hladina železa v krvi, hladina cukru... kamoška bola dva roky nonstop na umretie unavená, sem tam zvýšená teplota na pár dní a hop - borelióza...

babulka82
autor
30. aug 2016

@sissy27 ten človek ma vela vyšetreni a pravidelne chodi na prehliadky je to takto uz asi 10 rokov.Tiez si myslim ze to je skor lenivost.

babulka82
autor
30. aug 2016

@sissy27 alebo ešte nejaka psychicka choroba skor.Borelioza určite nie.

sissy27
30. aug 2016

@babulka82 ok, tak teda vylúčme fyzickú chorobu, ale depresia to kľudne môže byť, tá sa na bežnej prehliadke nedá diagnostikovať...borelióza pokiaľ sa nerobia špecifické testy, tak tiež sa na ňu nepríde (a teda nerobia sa štandardne pri preventívke)... ale samozrejme môže to byť aj lenivosť...
a teda že som tak smelá, akú radu očakávaš? lebo my toho človeka nepoznáme, nikdy sme ho nevideli, ty si podala len stručné jednostranné informácie...

babulka82
autor
30. aug 2016

@sissy27 ja neočakavam rada len zaujmalo co za tym može.Ja to niesom a ten clovek nestoji o radu mysli si ze je to ok.Neviem asi mu to vyhovuje alebo co.Ja som to len nevedela pochopit lebo jA takto unavena niesom a keby som tak davno hladam pomoc.

angela5
30. aug 2016

@babulka82 je spokojny s pracou, so svojim zivotom? Nema nejake problemy, netrapi ho minulost? Co sa tyka zdravia on nemusi byt chory, moze to suvisiet aj s genmi, mozno mu chyba serotonin (hormon stastia), potom vznikaju rozne depresie a uzkosti. Clovek skratka nema energiu. Chlapi o svojich pocitoch neradi rozpravaju. Mam kamaratku ktorej chlap ked pride z prace cele dni prelezi na gauci. Ale sam jej povedal,ze ho nic nebavi..v nicom nevidi zmysel, len preziva. Uzatvori sa do seba a do svojho sveta. A tiez je to velky nervak ked ho nieco na...e.

babulka82
autor
30. aug 2016

@angela5 popravde nebavi a nenaplna ho nic.Ani praca ani rodina nic.Tesi sa len z penazi.Jeden den je unaveny na druhy den ho nieco boli a na treti je nevyspaty a to moze spat aj 12 hodin v kuse.

angela5
30. aug 2016

@babulka82 teraz si mi pripomenula,ten kamaratkin priatel, jej raz povedal,ze stastny bude iba ked bude bohaty.
Taki ludia sa nevedia tesit z malickosti. Zenu sa za nejakou vidinou bohatsva a stastia, a to im odcerpava vsetku energiu. Ja som tiez mala take obdobie, roky dozadu, vyzeralo to na rozchod s priatelom, bola som bez prace,bez penazi.. A poviem ti ze sa mi rano ani nechcelo vstat z postele. Doma bordel, vecne neupratane, nenavarene.. Takze aj z vlastnej skusenosti to poznam. Psychika je svina.
Takeho cloveka nezmenis, pokial ma vysoke ciele a naroky, bude sa sustredit len na to. Vela ludi a zvlast chlapov je takych. Nezmenis ho, pomohla by mu nejaka zmena v jeho zivote, nieco co by ho motivovalo, nakoplo ist vpred. A to netusim co by mohlo byt..

babulka82
autor
30. aug 2016

@angela5 ok dakujem 😉

mima4
30. aug 2016

@babulka82
ano, moze byt a nemusi ist o viditelnu chorobu. Niekedy sa takto prejavuju potravinove intolerancie, histaminka a podobne..a x dalscih veci, ktorymi sa vacsina lekarov nezaobera.

Unava je naozaj problem, na korienok ktoreho je tazko prist.

cerez
30. aug 2016

Stačí, že človek nemá naplnené svoje sny, ambície a dostane sa do bludného kruhu. Môže prežívať pocity neuspokojenia.
Ja to vidím veru depku.

babulka82
autor
30. aug 2016

@mima4
@cerez kočky dakujem za odpovede 😉

siska53
30. aug 2016

@babulka82 neviem,ako namahav pracu ma ten clovek,myslim po psychickej stranke,ci aj doma nema problemy v ramci rodiny,na niekoho to moze viac vplyvat zvlast ak to trva dlho.
nspr.moj partner,ale on ma i problem so stitnou..ma prilis vela roboty,velky tlak,zle spava,malo relaxuje..plsu dalsie udalosti v ramci rodiny a je to este horsie. A uz to zscina viac vplyvat aj na mna..som coraz viac unavenejsia tiez. Nemam cas cvicit a uz sa to odraza.

Aky ma spanok?,nema.problem.s chrbticou? Aj to byva casto problemom - myslim,ze aj u nas je aj to jeden z dovodov zvysenej unavy.. Aj urcita nespokojnost so zivotom,ak sa dlhsie napriek usiliu nedari...to je potom taky zacarovany kruh.. Takze ano,poznam to. Len tazko sa cloveku prekonava,ak ta unava je az prilis velka. To ako prilis unavene dieta sa tak roztatari alebo je neuveritelne zlostne,ale nevie zaspat.

siska53
30. aug 2016

@babulka82 a este - ludia vecne unaveni,nie unaveny.

Plus doplnok - bema helicobaktera? Ten vie vyvolat nehoraznu unavu - sama som si tym pred 14rokmi presla. Az po nasadeni liekov sa mi konecne vratila byvala energia,chut a sila.

babulka82
autor
30. aug 2016

@siska53 ja som Helicobactera mala a teda unavena som nebola.

siska53
30. aug 2016

@babulka82 ja ano.. Mne sa to postupne tak zhorsilo,ze som nebola schopna prejst muzeum,kazdu chvilu som sedela,az som zostala tak nervozna,ze moje oblubene muzeum som predcasne opustila. Nikam sa mi nechcelo,len spat. Po nasadeni liecby do par dni to bolo uz ok. Ani otec sa az nedostal do takeho stadia,ja zial,ano.

katarinamarkova
30. aug 2016

@babulka82 ak je človek zdravý a pri sebemenšej fyzickej námahe nevládze
a) psychický problém
b) dotyčný je lenivý, rozkysnutý, preležaný, bez minimálnej kondičky

katulienkax
30. aug 2016

Lekári nevedia zistit každú chorobu žiaľ a považujú vas za hypochondrov. Mam kamosku ktorá sa neskutočne zle cítila a lekári nic s ňou nevedeli. Jeden jej našiel ze ma hraničné borelie iný tvrdil ze je to tak hraničné ze to nemôže byt z toho. Každý je iný napr môj manžel spi priemerne šest hodin denne a vládze v pohode a ja už po pár nociach takýchto som mávala triašky v tele ☹ ale je známe ze zdravý človek chorému neverí ani lekár žiaľ.

natalym
30. aug 2016

Ja som unavená dosť často. Proste u nás v rodine to tak je. Prekonávam sa každý deň, niekedy viac niekedy menej. Je to o prekonávaní sa. Dávam si menšie úlohy a snažím sa ich plniť, teraz som začala cvičiť, aby som si navykla na nejaký pravidelný pohyb. Rada sedím, ležím, spím, nenudím sa nikdy. 🙂

janka54321
30. aug 2016

Moze to byt kludne len lenivost a hlavne velka pohodlnost...

natalym
30. aug 2016

@janka54321 Presne tak, si na to zvykneš.

adkala
31. aug 2016

@babulka82 Podľa mňa si si odpovedala...nenapĺňa ho nič. Preto sa mu nič nechce. Možno keby mal nejakú motiváciu, plán ktorý by sa snažil naplniť... zobudil by sa. Opýtaj sa ho na plány, kde sa vidí o 5-10 rokov. Ak by nevedel, tak sa ho opýtaj, či má nejaký nesplnený sen a kedy ho konečne bude realizovať.