Zvýšené bunky po lumbálnej punkcii
Priateľka je v nemocnici ma zhoršenie zraku. Dostala infúzie. Neska jej robili punkciu v poriadku. Nejaké bunky má zvýšené nevedia ake, zajtra budeme viacej vedieť.
Čo jej môže byť? Že nič vážne??? Strašne sa bojím. Prosím pomôžte zničim sa psychicky. 😢😢😢 zbláznim sa. Strašne sa bojím o ňu 😢😢😢
neboj snád sa to zlepši. A čo ma ake bunky zvyšene.Je tu bezplatna poradna skupina pýtaj sa zdravotnikov tam by ti poradili tam su lekári.
@alickapusinka nevedia povedať. Strasne sa bojim
Zase ty? A teraz čo mi máme robiť? Keď ani nevieš interpretovať výsledky? Má rodičov?
@alickapusinka nevedia povedať. Strasne sa bojim
@anonym_autor ale ved papier jej predsa museli dať povedať o výsledkoch.Priateľka ma koľko rokov
Rýchle výsledky lumbálnej puknkcie , ktoré hodnotia základné parametre bývajú hotové v priebehu niekoľkých hodín až do nasledujúceho dňa.
Podrobné laboratórne a mikrobiologické vyšetrenia môžu trvať dlhšie, niekedy 2 až 7 dní podľa toho, čo sa hľadá. Ak sa robia špeciálne testy, napríklad na zriedkavé infekcie, autoimunitu alebo genetiku, môžu byť hotové aj o niekoľko týždňov.
@anonym_autor ale ved papier jej predsa museli dať povedať o výsledkoch.Priateľka ma koľko rokov
@alickapusinka vraveli ze punkcia bola dobrá ale ma zvýšené bunky. Co to znamená?
@alickapusinka vraveli ze punkcia bola dobrá ale ma zvýšené bunky. Co to znamená?
@anonym_autor výsledky lumbálnej punkcie nie sú v ten istý deň. Aké bunky, všetci máme bunky. Keď pri lumbálnej punkcii povedia, že má zvýšené bunky, znamená to, že v mozgovomiechovom moku je viac buniek, než by tam normálne malo byť, tzv.pleocytóza.
Najčastejšie to znamená, že v tele prebieha nejaký zápalový proces v oblasti centrálneho nervového systému. Môže ísť o vírusový alebo bakteriálny zápal, autoimunitnú reakciu, následok po prekonanej infekcii. Dôležité je, aký typ buniek je zvýšený. Podľa toho lekári vedia odhadnúť, či ide skôr o vírusy, baktérie alebo inú príčinu. Samotná veta o zvýšených bunkách ešte nehovorí, čo presne je príčinou, len že sa v mozgovomiechovom moku niečo deje.
@anonym_autor toto je už tretí príspevok od teba, doporučujem sa sústrediť na seba a zlepšenie zvládania úzkosti, prežívania stresu, naučiť sa zvládať nejaké záťažové momenty, lebo tie sa ti budú v živote opakovať a keď budeš všetko takto prežívať takto, tak ťa z toho porazí.
@anonym_autor ale čoho bunky ma zvyšene v prvom rade sa ukľudni
@anonym_autor výsledky lumbálnej punkcie nie sú v ten istý deň. Aké bunky, všetci máme bunky. Keď pri lumbálnej punkcii povedia, že má zvýšené bunky, znamená to, že v mozgovomiechovom moku je viac buniek, než by tam normálne malo byť, tzv.pleocytóza.
Najčastejšie to znamená, že v tele prebieha nejaký zápalový proces v oblasti centrálneho nervového systému. Môže ísť o vírusový alebo bakteriálny zápal, autoimunitnú reakciu, následok po prekonanej infekcii. Dôležité je, aký typ buniek je zvýšený. Podľa toho lekári vedia odhadnúť, či ide skôr o vírusy, baktérie alebo inú príčinu. Samotná veta o zvýšených bunkách ešte nehovorí, čo presne je príčinou, len že sa v mozgovomiechovom moku niečo deje.
@anonym_334d59 co to znamená??? Vysvetli aby som sa trošku ukludnil
@anonym_334d59 co to znamená??? Vysvetli aby som sa trošku ukludnil
@anonym_autor ty nevieš čítať? Veď som ti všetko vysvetlila. Ty si nejaký hysterický.
@anonym_autor fakt by si sa mal ukludnit, toto je normalne hysteria, co uz robis
@anonym_autor ako toto nie je normálne už..kolkaty príspevok je tu? veď sa pýtaj lekárov a nie na modrom konovi. Slečna vyssie ti vysvetlila už všetko, aj čítaš? Tak keď ma zhoršený zrak môže mať SM, alebo nádor na mozgu, alebo zápal očného nervu, alebo čokoľvek. Veď preto je v nemocnici aby ju vyšetrili! Už sa ukľudni, koľko máš rokov? Si na nej závislý alebo čo?!
@anonym_autor ako toto nie je normálne už..kolkaty príspevok je tu? veď sa pýtaj lekárov a nie na modrom konovi. Slečna vyssie ti vysvetlila už všetko, aj čítaš? Tak keď ma zhoršený zrak môže mať SM, alebo nádor na mozgu, alebo zápal očného nervu, alebo čokoľvek. Veď preto je v nemocnici aby ju vyšetrili! Už sa ukľudni, koľko máš rokov? Si na nej závislý alebo čo?!
@anonym_659b9e ma zapal ocneho nervu. Ale MRI neukázalo nador ani nic také chvála bohu.
Akože toto vážne?! Veď výsledky vyšetrenia interpretuje lekár a ten hádam vysvetlil čo a ako. Ak nechápeš, opýtaj sa znovu. Bunky sú normálna súčasť ľudského tela pre Kristove rany!!! Toto je už nenormálne, čo tu niektorí idioti prevádzajú. Ako majú náhodní ľudia na internete vedieť, o co sa jedná? Pýtaj sa tam, kde ste to riešili. Ľuďom už to totálne hrabe…
@anonym_2d971b ale no @maddie1711 už si to mohla nechať pod svojím nickom.
@anonym_2d971b ma 2 ložiská podobajú sa na sklerózu a na porážku ale krvný tlak ma dobrý. Dnes jej zistili trosku zvysene bunky.
Co toto cele znamená? Len tak odpovedajte ked viete odpoveď
@anonym_2d971b ma 2 ložiská podobajú sa na sklerózu a na porážku ale krvný tlak ma dobrý. Dnes jej zistili trosku zvysene bunky.
Co toto cele znamená? Len tak odpovedajte ked viete odpoveď
@anonym_autor ty si neodpovedal, kolko mas rokov, ze sa spravas ako male hystericke decko. Kde ma rodicov? Toto patri do ruk lekara a rodiny.
@anonym_autor ty si neodpovedal, kolko mas rokov, ze sa spravas ako male hystericke decko. Kde ma rodicov? Toto patri do ruk lekara a rodiny.
@anonym_334d59 28 mam
@anonym_334d59 28 mam
@anonym_autor tak sa chovaj ako dospely chlap pre kristove rany. Normalny, kludny, rozvazny chlap, o ktoreho sa moze zena opriet. Nevypisuj na MK, ale komunikuj s lekarom, jej rodinou a nechajte lekarov robit svoju pracu.
@anonym_2d971b ale no @maddie1711 už si to mohla nechať pod svojím nickom.
@anonym_334d59 mohla ale asi som mala dovod. Gratulujem, že si na to prišla dúfam že si na seba hrdá že si odhalila anonyma, ktorý nechce vytrubovať pod svojim menom zdravotný stav svojho muža keďže ma tu viac žien pozná aj osobne a o jeho stave vie len blízka rodina …. Fakt si pecka, klobúk dole …. Mal tento tvoj komentár nejaký zmysel?
@anonym_334d59 mohla ale asi som mala dovod. Gratulujem, že si na to prišla dúfam že si na seba hrdá že si odhalila anonyma, ktorý nechce vytrubovať pod svojim menom zdravotný stav svojho muža keďže ma tu viac žien pozná aj osobne a o jeho stave vie len blízka rodina …. Fakt si pecka, klobúk dole …. Mal tento tvoj komentár nejaký zmysel?
@maddie1711 neviem mal tvoj komentár nejaký zmysel? Vôbec si nemusela nijako reagovať. Ty si sa rozhodla. BTW - nikto ťa tu nepozná, ja ťa vôbec nepoznám a to som tu už 5 rokov.

neboj snád sa to zlepši. A čo ma ake bunky zvyšene.Je tu bezplatna poradna skupina pýtaj sa zdravotnikov tam by ti poradili tam su lekári.