Lupiny vo vlasoch

madu8653
2. feb 2014

Ahotej baby. Od casu co som otehotnela sa mi zacali vytvarat lupiny vo vlasoch. Neviem si s tym uz rady, pokozka ma obcas uz az pali a hlavne tam kde mam ofinky a vpodstate cela hlava.Vyskusala som uz aj zmenu samponou- na lupiny.
Poradte ako s tym zapasit.

luba28
2. feb 2014

@madu8653 mne sa najviac osvedcil head-sholders jablkovy,...nivea,loreal atd,..nic

kvetkak
2. feb 2014

Mne pomohol syoss na lupiny ale nvm ci ho u nas zozenies kupujem bud v rakusku al. Na morave je fakt dobrý

lubikan
2. feb 2014

roky som mala lupiny,vyskusala som Nizoral,a ine..ale uz asi 6 rokov pouzivam od Loreal Elseve na lupiny.,sem tam ze pre zmenu ked skusim iny,lupiny sa vratia,tak musim zase ten Elseve pouzit.A mam aj super vlasy s neho ..a aj vlasove vody su dobre..s materskou kasickou,alebo Biohar

elina25
2. feb 2014

@lubikan ja užívam nizoral a nič....

kazunomiya
2. feb 2014

@madu8653
No, ja mam lupiny tiez a skusala som rozne sampony, hlavne treba pozerat, co obsahuju ako ucinnu latku a ktora zaberie, tak taky sampon hladat (v zasade bezne v drogeriach sa predavaju sampony s 3 roznymi ucinnymi latkami - Zinc Pyrithione, Climbazole, Piroctone Olamine, plus asi jeden druh Elseve obsahuje tu istu ucinnu latku ako Nizoral, mne nefungoval, tak som ho ani znova nekupila a neviem ci sa stale predava)...

Ale mozno je istejsie skocit do lekarne kde predavaju dermokozmetiku a poradit sa, podla typu lupin, pretoze su rozne... to ti sice tiez nezaruci ze ti odporucia vhodny sampon, ale maju trochu presnejsiu predstavu aky by mohol fungovat.

Dalsia moznost je kozny lekar. Je mozne ze lupiny su prejavom inej koznej choroby, napr. seboroicka dermatitida (zda sa ze tento typ lupin ma napr. moj manzel a dobre mu funguju sampony urcene na to - mavaju oznacenie DS, napr. od Vichy, LaRoche Posay, alebo momentalne ma Biodermu - ale toto nemame diagnostikovane lekarom, to mu tak poradili v lekarni a sadlo to). Podla popisu co pises by som odhadla ze mozno trpis tym istym, su to take loziska, akoby chrasticky z lupin, najviac na hranici vlasov, ale aj inde, obcas sa to objavi aj na tvari. Inak na to sa odporucaju aj sampony s konopnym olejom.

Ja som nateraz skoncila pri sampone PantheHair od dr. Muller, maju v lekarni za nie az taku sialenu cenu, funguje mi dobre. Podotykam, ze som uz vedela podla zlozenia ze by mal zabrat, uz viem ktore ucinne latky mi funguju z tych co som hore pisala. Inak co som tehotna mam pocit ze mam lupin menej... zato som ich mala vela predtym.

Zhrnutie: Treba vyskusat co zaberie, ale je dobre sa pritom trochu poradit s niekym kto by to mohol vediet odhadnut.

lubikan
2. feb 2014

@elina25 ved prave ani nizoral mi nepomohol...az tento Elseve...ale to je fakt,ze ludia musia skusat co zapasuje

elina25
2. feb 2014

@lubikan hlavne že je taký drahý a figa z neho

kivinka
2. feb 2014

@madu8653 mne na vlasy aj pokožku hlavy veľmi pomohla henna. existuje aj bezfarebný zábal, ak si nechceš farbiť

anima9
2. feb 2014

@madu8653 Mne osobne stále pomohlo cca mesačné preliečenie Nizoral šampónom. Inak užívam pravidelne Head Shoulder. Oplachovanie letnou vodou a na záver krátky preplach studenou. Z ostatných šampónov, aj tých protilupinových sa mi robili lupiny. Ak Ti Nizoral nezaberie, niekedy to bez kožného vyšetrenia nejde.Pokiaľ je to napr. seborea.

madu8653
autor
4. feb 2014

Dievcata, dakujem vam velmi pekne za rady 🙂

mokon
4. feb 2014

@madu8653 manžel skúšal nizoral a nič, teraz používa z AVON na lupiny a ten lacný z LIDL, tuším Cien na lupiny a hovorí, že je spokojný