Magnosolv a tetánia
Prosím vás. Neurologicka mi predpísala magnosolv na tocenie hlavy ..a povedala mi len podla toho co mi robila kladivkom vyšetrenie ze mam tetaniu, že som veľmi napätá a podla toho to usúdila. Beriem ho uz asi týždeň ale nepomáha mi ,mam si dávať jeden sáčok,neviem ci mam si dat ešte ďalší alebo ako
@cucoca mg by mali ľudia brať automaticky ako c vitamín.Krcna chrbtica je v poriadku?Závraty môžu byť z toho, alebo máš niečo seknute.Napate svaly potrebujú masáž
@cucoca mozno to bude tym ze magnosolv je priserne magnezium. Nechapem kto sudny to este predpisuje
@cucoca mne velmi pomohlo brala som ho cele tehotwnstvo a beriem honaj teraz ked aom velmi unavena vecer alebo ma nieco pobolieva napr. Hlava krize. Za mna je to super vzdy ma postavi na nohy . Ale magnezium si trwba davat vzdy vecer aby telo.regenerovalo.
@anonym_b37edf povedala že to je silne magnezium...len niesom si istá
@cucoca to magnezium je na nič. Je v nekvalitnej forme, ktorá ma len 4% vstrebatelnost. Je tu o magneizu dosť popísané, tak si mozes prečítať.
Inak by som si určite nasla novú neurologicku a nechala sa poriadne vyšetriť. Na točenie hlavy a poklepanie kladivkom s diagnózou tetania je jasne, ze lekárka dostala diplom asi za klobásky. Takto fakt neurologické vyšetrenie nema vyzerať, tetania sa diagnostikuje na základe EMG a pri točeni hlavy to teda nie je zaver číslo 1,2,3. Magenzium užívať môžeš,úplne rovnako vitamin C, ci D ale daj sa poriadne vyšetriť. MR hlavy, skontrolovať krcnu chrbticu, rehabilitácie.
@cucoca Ja som vyliečená z tetánie. Magnosolv jedenkrát denne je málo, kúp si okrem toho ešte magnézium laktat od galvexu v lekárni. A ber naďalej 1x Magnosolv + 2x denne mg laktat. Po par tyzdnoch by si mala cítiť úľavu. Ak neucitis úľavu, nebola to tetania.
Magnosolv ako prve je liek a ako druhe prijimas ho v dobre vstrebatelnej forme - citrate.
@cucoca mozno to bude tym ze magnosolv je priserne magnezium. Nechapem kto sudny to este predpisuje
@anonym_b37edf povedal kto? vo vodnom rpztoku sa vytvára citronan horečnatý. Ale to asi povie niekto, kto naposledy videl chémiu v 9. ročníku na základnej škole. Len tak mimochodom, aj tam sa preberajú chemické reakcie. Treba doštudovať
@anonym_b37edf povedal kto? vo vodnom rpztoku sa vytvára citronan horečnatý. Ale to asi povie niekto, kto naposledy videl chémiu v 9. ročníku na základnej škole. Len tak mimochodom, aj tam sa preberajú chemické reakcie. Treba doštudovať
@30majka71 vedla jak ta jedla
Môžu sa brať aj dva, ak je to treba. Mne tvrdlo brucho v tehotenstve, mala som to v prípade potreby tak urobiť. Beriem magnosolv dlhodobo, kvôli kŕčom v lytkach, ja som už skúšala fakt všeličo, mne zaberá veľmi dobre. Skús mu dať čas.
@cucoca to magnezium je na nič. Je v nekvalitnej forme, ktorá ma len 4% vstrebatelnost. Je tu o magneizu dosť popísané, tak si mozes prečítať.
Inak by som si určite nasla novú neurologicku a nechala sa poriadne vyšetriť. Na točenie hlavy a poklepanie kladivkom s diagnózou tetania je jasne, ze lekárka dostala diplom asi za klobásky. Takto fakt neurologické vyšetrenie nema vyzerať, tetania sa diagnostikuje na základe EMG a pri točeni hlavy to teda nie je zaver číslo 1,2,3. Magenzium užívať môžeš,úplne rovnako vitamin C, ci D ale daj sa poriadne vyšetriť. MR hlavy, skontrolovať krcnu chrbticu, rehabilitácie.
@gemerka17 absolútne súhlasím, ja som tu na MK dosť často písala o magnéziu, vysvetlila prečo, čo a ako... Ľudia stále nemôžu uveriť tomu, že máme viac ako 10 foriem magnézia, áno, treba ho užívať pravidelne aj v zvýšenej dávke pri tetánii a pod., že horčík je vyčerpaný v pôde aj potravinách, a hlavne že treba užívať kvalitne vstrebateľnú formu- magnézium ororát, chelát, malát, bisglycinát, threonát 🤷♀️ Kult Magnosolvu vládne a kontinuálne vzdelávanie v ambulanciách zaspalo v eoku 1980🤦Vyšetrenie tetánie kladivkom snáď nepotrebuje ďalší komentár.
@cucoca skus este calcium sumive v max davkach 4 tyzdne....
V pohode si nasad na zaciatku 2 sacky.Take mam odporucanie od lekarky ja.Magneziom sa nepredavkujes.
Treba rozlisovat liek vs vyzivovy doplnok. Medzi lieky patri magnosolv, magnezium od galvex, magnorot.. lieky podliehaju prisnym kontrolam kvality a taktiez musia splnat ucinok, bezpecnost. Vyzivovy doplnok - klsifikuje sa ako potravina. V kapsuliach moze byt nasypany praskovy cukor, nikto to nekontroluje, ci ma ucinok. Musi byt len bezpecny.
@rozculena co je to aký test?
@cucoca ak ti to robila,tak by si to mala mať v zázname o vyšetrení a mal by byť pozitívny.
https://www.google.com/search?q=chvostekov+test...
@cucoca ak ti to robila,tak by si to mala mať v zázname o vyšetrení a mal by byť pozitívny.
https://www.google.com/search?q=chvostekov+test...
@rozculena qno robila mi taky test ale nemala som zašklby...povedala ze mam tetaniu

@cucoca viac sa neodporúča.