icon

Magnosolv a tetánia

cucoca
19. okt 2025

Prosím vás. Neurologicka mi predpísala magnosolv na tocenie hlavy ..a povedala mi len podla toho co mi robila kladivkom vyšetrenie ze mam tetaniu, že som veľmi napätá a podla toho to usúdila. Beriem ho uz asi týždeň ale nepomáha mi ,mam si dávať jeden sáčok,neviem ci mam si dat ešte ďalší alebo ako

nikolka232
19. okt 2025

@cucoca viac sa neodporúča.

anonym_89d531
19. okt 2025

@cucoca mg by mali ľudia brať automaticky ako c vitamín.Krcna chrbtica je v poriadku?Závraty môžu byť z toho, alebo máš niečo seknute.Napate svaly potrebujú masáž

anonym_b37edf
19. okt 2025

@cucoca mozno to bude tym ze magnosolv je priserne magnezium. Nechapem kto sudny to este predpisuje

cucoca
autor
19. okt 2025
@anonym_b37edf

@cucoca mozno to bude tym ze magnosolv je priserne magnezium. Nechapem kto sudny to este predpisuje

@anonym_b37edf povedala že to je silne magnezium...len niesom si istá

anonym_9c2efa
19. okt 2025

@cucoca mne velmi pomohlo brala som ho cele tehotwnstvo a beriem honaj teraz ked aom velmi unavena vecer alebo ma nieco pobolieva napr. Hlava krize. Za mna je to super vzdy ma postavi na nohy . Ale magnezium si trwba davat vzdy vecer aby telo.regenerovalo.

gemerka17
19. okt 2025
@cucoca

@anonym_b37edf povedala že to je silne magnezium...len niesom si istá

@cucoca to magnezium je na nič. Je v nekvalitnej forme, ktorá ma len 4% vstrebatelnost. Je tu o magneizu dosť popísané, tak si mozes prečítať.
Inak by som si určite nasla novú neurologicku a nechala sa poriadne vyšetriť. Na točenie hlavy a poklepanie kladivkom s diagnózou tetania je jasne, ze lekárka dostala diplom asi za klobásky. Takto fakt neurologické vyšetrenie nema vyzerať, tetania sa diagnostikuje na základe EMG a pri točeni hlavy to teda nie je zaver číslo 1,2,3. Magenzium užívať môžeš,úplne rovnako vitamin C, ci D ale daj sa poriadne vyšetriť. MR hlavy, skontrolovať krcnu chrbticu, rehabilitácie.

gemerka17
19. okt 2025
@anonym_b37edf

@anonym_b37edf pekne vidno, ako lekari stagnuju a čerpajú informácie čo sa naučili pred 30 rokmi. Dalsie vzdelávanie nula bodov. Doba sa velmi pohla, výskumy detto.

hopsas
19. okt 2025

@cucoca nie ber iba jeden to je maximum treba brať dlhodobo

anonym_56cb25
19. okt 2025

@cucoca Ja som vyliečená z tetánie. Magnosolv jedenkrát denne je málo, kúp si okrem toho ešte magnézium laktat od galvexu v lekárni. A ber naďalej 1x Magnosolv + 2x denne mg laktat. Po par tyzdnoch by si mala cítiť úľavu. Ak neucitis úľavu, nebola to tetania.

klaudulixx
19. okt 2025

Magnosolv ako prve je liek a ako druhe prijimas ho v dobre vstrebatelnej forme - citrate.

@gemerka17

30majka71
19. okt 2025
@anonym_b37edf

@anonym_b37edf povedal kto? vo vodnom rpztoku sa vytvára citronan horečnatý. Ale to asi povie niekto, kto naposledy videl chémiu v 9. ročníku na základnej škole. Len tak mimochodom, aj tam sa preberajú chemické reakcie. Treba doštudovať

anonym_b37edf
19. okt 2025
@30majka71

@anonym_b37edf povedal kto? vo vodnom rpztoku sa vytvára citronan horečnatý. Ale to asi povie niekto, kto naposledy videl chémiu v 9. ročníku na základnej škole. Len tak mimochodom, aj tam sa preberajú chemické reakcie. Treba doštudovať

@30majka71 vedla jak ta jedla

michaela329
19. okt 2025

Môžu sa brať aj dva, ak je to treba. Mne tvrdlo brucho v tehotenstve, mala som to v prípade potreby tak urobiť. Beriem magnosolv dlhodobo, kvôli kŕčom v lytkach, ja som už skúšala fakt všeličo, mne zaberá veľmi dobre. Skús mu dať čas.

jamimo
19. okt 2025
@gemerka17

@cucoca to magnezium je na nič. Je v nekvalitnej forme, ktorá ma len 4% vstrebatelnost. Je tu o magneizu dosť popísané, tak si mozes prečítať.
Inak by som si určite nasla novú neurologicku a nechala sa poriadne vyšetriť. Na točenie hlavy a poklepanie kladivkom s diagnózou tetania je jasne, ze lekárka dostala diplom asi za klobásky. Takto fakt neurologické vyšetrenie nema vyzerať, tetania sa diagnostikuje na základe EMG a pri točeni hlavy to teda nie je zaver číslo 1,2,3. Magenzium užívať môžeš,úplne rovnako vitamin C, ci D ale daj sa poriadne vyšetriť. MR hlavy, skontrolovať krcnu chrbticu, rehabilitácie.

@gemerka17 absolútne súhlasím, ja som tu na MK dosť často písala o magnéziu, vysvetlila prečo, čo a ako... Ľudia stále nemôžu uveriť tomu, že máme viac ako 10 foriem magnézia, áno, treba ho užívať pravidelne aj v zvýšenej dávke pri tetánii a pod., že horčík je vyčerpaný v pôde aj potravinách, a hlavne že treba užívať kvalitne vstrebateľnú formu- magnézium ororát, chelát, malát, bisglycinát, threonát 🤷‍♀️ Kult Magnosolvu vládne a kontinuálne vzdelávanie v ambulanciách zaspalo v eoku 1980🤦Vyšetrenie tetánie kladivkom snáď nepotrebuje ďalší komentár.

marek775
20. okt 2025
@anonym_b37edf

@anonym_b37edf To je nezmysel, na rozdiel od volbopredajnych, sa velmi dobre vstrebava.

anonym_7147f0
20. okt 2025

@cucoca skus este calcium sumive v max davkach 4 tyzdne....

maminkadeticiek
Autor odpoveď zmazal
anonym_699d6d
20. okt 2025

V pohode si nasad na zaciatku 2 sacky.Take mam odporucanie od lekarky ja.Magneziom sa nepredavkujes.

klaudulixx
20. okt 2025

Treba rozlisovat liek vs vyzivovy doplnok. Medzi lieky patri magnosolv, magnezium od galvex, magnorot.. lieky podliehaju prisnym kontrolam kvality a taktiez musia splnat ucinok, bezpecnost. Vyzivovy doplnok - klsifikuje sa ako potravina. V kapsuliach moze byt nasypany praskovy cukor, nikto to nekontroluje, ci ma ucinok. Musi byt len bezpecny.

jamimo
Autor odpoveď zmazal
rozculena
20. okt 2025

@cucoca
urobila ti aspoň Chvostekov test?

cucoca
autor
21. okt 2025
@rozculena

@cucoca
urobila ti aspoň Chvostekov test?

@rozculena co je to aký test?

rozculena
21. okt 2025
@cucoca

@rozculena co je to aký test?

@cucoca ak ti to robila,tak by si to mala mať v zázname o vyšetrení a mal by byť pozitívny.
https://www.google.com/search?q=chvostekov+test...

cucoca
autor
26. okt 2025
@rozculena

@cucoca ak ti to robila,tak by si to mala mať v zázname o vyšetrení a mal by byť pozitívny.
https://www.google.com/search?q=chvostekov+test...

@rozculena qno robila mi taky test ale nemala som zašklby...povedala ze mam tetaniu

angieart71
Odpoveď bola odstránená