icon

Mali ste niekedy pocit, že blúznite?

12. feb 2020

Ahojte. Mam otazku. Stalo sa vam uz niekedy ze ste mali z nicoho nic pocit ze vsetko je iba ako sen, alebo ze je vsetko nerealne okolo vas az sa uplne zlaknete ci ste sa nezblaznili? Moj manzel to ma v poslednej dobe dost casto. Ide o nejaku psychicku chorobu? Dakujem za kazdu skusenost.

Strana
z2
laguna28
13. jún 2020

@veriine no vidíš. Práve si zistila príčinu, prečo sa ti to deje. Napriek tomu by som ale vyhľadala lekára a konzultovala to s ním, aby sa niečo nezanedbalo. Ale podľa toho čo píšeš, tak asi musíš veľmi, veľmi ubrať 😉 a začať žiť hlavne svoj život. Mať svoje ciele, svoj pokoj, svoje zdravie, ... Proste nechaj iných nech si žijú svoje a ty sa venuj sebe a svojej rodinke. A nauč sa tešiť z toho čo máš 🙂 Nie si predsa matka Tereza

veriine
14. jún 2020

@laguna28 mas uplne pravdu. Ale spytam sa ta este, to si zazila len raz taky stav a preto si to riesila? Alebo proste to trvalo dhsie, ze si tak "vnimala", a na zaklade toho si vyhladala aj tych doktorov?

miriam11
14. jún 2020

Vyzerá to na panicku poruchu.

laguna28
14. jún 2020

@veriine niekoľko dní po sebe, cca týždeň. Každý deň niečo, ... Asi po týždni som šla k obvodnému.

marlent
14. jún 2020

Ano mala....sedim pozeram okolo seba..a preco som tu (nie otazka bytia ) ale preco som v praci a je to naozaj alebo sa mi to len zda je toto realne?
Liecena u psychiatra...mala som to ako jeden z priznakov panickej poruchy...urcite smer lekar

veriine
14. jún 2020

@marlent lenze ja nemam paniku, nepanikarim, nemam strach, ani ze sa mi nieco stane, ani von nemam problem ist, ale skor som mala velmi vypate posledne obdobie (dokonca az soky a vycerpanie psychicke). Panika viem co je, ale taky stav neprezivam, ani pred spustenim tohto. Ja len, ci to moze trvat takto v kuse den po dni to odpojenie, ze to neprestava, len skusenosti zhanam, aby som prave dalej nestresovala, ze uz to neprejde same 🙂

veriine
14. jún 2020

@laguna28 jaj, takze to bolo viac ako tydzen dva tie stavy...ja ze si to mala nieco ako "flash" a preto si sa zlakla a riesila...ci to bolo v kuse, dni, a nasledne teda preslo po tom skludneni, ano? Hadam to ale nebolo pol roka 😀 aby som sa davala dokopy z takejto hmly

laguna28
14. jún 2020

@veriine no u mňa sa to začalo sa tak,že napr. V práci som sa zasekla, nevedela som čo mám robiť, na druhý deň sa má dcéra niečo pýtala a reagovala som až keď na mňa zakričala či ju vnímam, potom som bola napr. V obchode a nakupovala som podľa zoznamu a nevedela som si spomenúť na čo mi to je, teda čo som chcela variť a to s tým autom bolo už posledné. Hneď v ten deň som šla k lekárovi. Po vyšetreniach som sa strážila a riešila som len to, čo bolo prioritné. Prešlo to pomerne rýchlo.odvtedy sa mi nič nezopakovalo

veriine
14. jún 2020

@laguna28 dakujem krasne a so spanim si nemala problem v takom stave?

laguna28
14. jún 2020

@veriine po tom čo som zistila diagnózu tak problém so spánkom som nemala, práve naopak. Dopriala som si ho vždy keď som mohla.pocuvala som aj nejaké relax cvičenia na uvoľnenie, ale nikdy som nedopocuvala lebo ma to hneď uspalo🙂.

veriine
14. jún 2020

@laguna28 pockaj, a aka bola teda diagnoza? 😲

laguna28
14. jún 2020

@veriine 😂prepracovanost. Nadmerné dlhodobé vypätie mozgu.

veriine
14. jún 2020

@laguna28 vypatie mozgu 😀 to znie inak celkom obstojne, len druhi ma nechapu, ze co si pod tym maju mysliet😂 ze take neexistuje isto

laguna28
14. jún 2020

@veriine no hej znie to tak divne 🙂, pre pochopenie to je niečo ako preťaženie, alebo také niečo. Neviem aká je na to odborná terminológia.

veriine
14. jún 2020

@laguna28 si perfektna, a velmi mi toto pomohlo co si mi napisala o tomto stave a o sebe 🙏😇 skoda, ze si nepamatas tu terminologiu, lebo to co hladam na nete je vselicoho a vela, ale aj toto pomenovanie ma ukludnilo, a za to ti moc moc dakujem❤

laguna28
14. jún 2020

@veriine nemáš za čo, všetko dobré prajem

Strana
z2