Mám 26 rokov a výrazné vrásky

lubka916
8. máj 2016

Ahojte, prosim vas vedel by mi tu niekto poradit co by mi mohlo pomoct na vyrazne vrasky v 26? Tento tyzden mi uz 5 ludi hadalo vek na priblizne 35 rokov. Som nestastna, lebo moja plet je porovita, mastna ale zaroven velmi vraskava. Co vam prosim pomohlo? Stravujem sa velmi zdravo, vacsinu dna jem ovocie a zeleninku, dodrziavam pitny rezim, sportujem. Na tvar pouzivam oleje (olivovy, konopny, dnes som si objednala nimbovy) a miesam ich s ruzovou vodou. Snazim sa plet hydratovat, ale mne sa zda ze sa to kazdym mesiacom len zhorsuje. Prosim pomozte mi niekto co s tym mam robit :(

taami
8. máj 2016

Chod dermatologicke..ale ja osobne si myslim, ze jedine co ti vyplní vrásky, resp dočasne zabráni ich vytváraniu je botox a kyselina hyaluronova, kremovat sa mozes kolko chces, ale to ti pleť nevyhladi..chod za odborníkom, poraď sa a vyskúšaj

taami
8. máj 2016

Pripadne existuje vela rôznych osetreni pleti, kyslíkové, laserové, a neviem co este...pohladaj na nete...

stardust
8. máj 2016

niektori ludia to maju dedicne, ze starnu rychlejsie.

nikush
9. máj 2016

Myslim, ze olejami si dost upchavas pory....a pouzivas mastne oleje...existuju aj tzv. suche oleje

natalym
9. máj 2016

A čo tak pribrať?
Podľa mňa ak máš výrazné vrásky a plať mastnú, tak máš nejaký vnútorný problém.
Presne tak dermatologičke a obvodnej všetky vyšetrenia, ktoré sa dajú spraviť.
Tie oleje sú podľa mňa na prd, To Ti len tú pleť zhoršuje.
U mňa roky funguje detské mydlo, napr.

dai
9. máj 2016

@lubka916 ja mam plet podobnu ale teda pouzivsm normalnu koznetiku - la roche possay cistiaci gel a hydratacny krem na citlivu a mastnu pokozku... mam viac ako 35 a teda nemam pocit ze zeny v mojom veku maju vyrazbe vrasky🙂 moja svagrina ma cez 40 a nema este ani jednu...
Suhlasim ze vyrazne vrasky ti vyplni len botox alebo kys. Hylauronova... prip. Laser ( ten by mal pomoct aj pleti )

kiwi3
9. máj 2016

bohuzial za to moze hlavne genetika, ja mam zase opacny "problem", vyzeram mladsie, ale nestazujem sa. zvlastne je, ze mas mastnu a zaroven vraskavu plet, mastnejsia plet zvykne starnut pomalsie.

stepanka274
9. máj 2016

Skus kozmetiky obsahujucu striebro a zlato, mne velmi zrevitaluzovala pokozku

ajka30
9. máj 2016

skus ist koznej, su rozne pripravky na porovitu plet a zacni cvicit tvarovu gymnastiku

lenhag
9. máj 2016

Tiez odporucam najprv navstevu koznej ... co sa tyka starostlivosti o mastnu plet, treba ju veeela hydratovat, mne sa osvedcili pripravky z lekarne bioderma sebium ... baby maju pravdu, ze oleje rozsiruju pory, v prvom rade treba plet cistit (micelarna voda, gely a pod.), tonizovat ( tonikum/plet. voda uzatvori vycistene pory), krem (podla typu pleti)... existuju aj rozne sera, ale toto je zaklad a je jedno, kolko mas rokov ... drzim palce 😉

seahorse27
9. máj 2016

Podla mna ti nic volne dostupne v obchodoch a lekarnach vyrazne plet nezmeni. Ak je ten problem tak velky, ako opisujes, tak by som zasla donejakeho dermato-kozmetickeho centra a a nechala si poradit nejake intenzivne osetrenie vhodne pre tvoju plet. Si dost specialny pripad - plet mastna a vrasky...vacsinou to byva naopak, potrebujes odbornu starostlivost. Podla mna mas plet dost dehydrovanu (taka moze byt aj mastna) a na beznu starostlivost potrebujes vysoko hydratacne pripravky, ale nemastne - nie oleje. Pod krem si mozes dat nejake sérum na stiahnutie porov.

silaviat
9. máj 2016

hold genetika-ak aj tvoja mama babka ci iny clen rodiny to mal si to zdedila.. niekto nema vrasky ai v 40 iny zial uz skor.. jedine plartika a nerozculovat sa

sirinka
9. máj 2016

@lubka916 tu si pozri, ktore oleje su vhodne pre tvoj typ pleti. http://www.bionatural.sk/a/7-olejov-pre-mastnu-...
Je dolezite plet aj spravne cistit, inac ti nic nepomoze.
Co sa tyka hlbokych vrasok, tam nepomoze nic, bud priberies, alebo pojdes na nejaku vypln. A to cim skor, lebo cim hlbsia vraska, tym tazsie sa maskuje.

mummy01
9. máj 2016

Zakladom je cistenie,peeling velmi dolezity. Oleje su sice fajn ale zrovna na mastnu a porovitu pokozku nevhodne. Odporucam serum s kys.hyaluronovou,peeling 1-2x tyzdenne,dost si chvalia na takuto plet od Vichy normaderm. Mozno by som ti viac poradila keby si napisala ako sa o plet staras. A vrasky,zial ciastocne aj genetika ale aj nevhodnou starostlivostou sa da vela pokazit.

nyusika
9. máj 2016

pozrite - mozete si bavravat co chcete - oleje a bio natural je super pre zenyt, ktore nemaju s pletou problem.

@lubka916
ja si aj tak si myslim, ze v takomto mladom veku nemozes na tom byt az tak hozne, ako opisujes 🙂
mozno je to len tvoj pohlad, si prilis sebakriticka.
mastna plet a zaroven vyrazne vrasky, to je prevelmi cudna kombinacia.
Mozno mas naozsaj velmi chuducku tvar a vyrazne, ale mimicke vrasky...tazko povedat, ked clovej nevidi 🙂
Urcite by som vsak zasla do naozaj vysoko profesionalneho dermatologockeho zariadenia, tam ti poradia lepsie, ako my tu naslepo.

lubka916
autor
9. máj 2016

Neviem ci to mam dedicne alebo kde je problem, ale moja sestra je o osem rokov starsia a vyzera mladsie ako ja, mama vyzera primerane svojmu veku a starostlivosti. Ja som sa vzdy o plet starala, chodila ku kozmeticke aj ku koznej, kedysi som mala vyrazny problem s akne, kozna uz bola zufala, dala mi dvakrat roaccutane, iba to mi pomohlo. Bude to uz 10 rokov, cast sa mi vratila, ale stale je to lepsie ako vtedy. Kozmeziku ako La Roche Possay aj Biodermu aj Vichy som uz skusala, same vyhodene peniaze.
Ja som to praveze az tak moc nevidela, ale tento tyzden mi povedalo uz tolko ludi ze vyzeram na cca 35, aj som si poplakala.. Je pravda ze mam chudu tvar a zivot nebol vzdy ku mne spravodlivy, ale tak to nie je ku vela ludom a nevyzeraju o 10 rokov starsie..
Vsak ale oleje by predsa mali hydratovat pokozku aj spolu s ruzovou vodou zabranovat vraskam nie? A taky nimbovy, konopny aj olivovy olej su nekomedonne.
Co sa tyka kozmetiky, momentalne pouzivam vacsinou Himalaya - Neem Foaming Face Wash, takisto od nich krem Nourishing Skin Cream s aloe vera a miceralnu vodu Biopha natural. A ruzovu vodu. Krem si dam vacsinou na den, oleje na noc. Skusala som aj bazy pod make up, nic mi to nerobilo, citala som ze je dobre si dat Nivea men-after shave balm sensitive -pansky balzam po holeni, si to baby chvalili, ze velmi hydratuje a ake up dlho na nom vydrzi. tak rozmyslam ze skusim ten.. uz fakt neviem co robit.
Vsak mozem vam poslat fotky ak chcete niektorym na mail, sami uvidite ze neprehanam...
Ked sme pri tych odbornikoch - viete mi prosim poradit nejake dobre centrum v Bratislave? Som ochotna ist aj na botox, aj kyselinu hylauronovu, pride mi ze uz vela moznosti aj tak ozaj nemam.. skoda len ze uz v takom mladom veku..
inak u doktora som uz bola na vsetky vystrenia, uz ma caka iba zubar. vsetko mam v poriadku, jedine ze mam intoleranciu na kravske mlieko. ale to uz aj tak dlho nepijem.

natalym
9. máj 2016

@lubka916 To chce lekára, fakt odborníka. A mám skúsenosti, že niekedy fungujú tie najobyčajnejšie produkty. Možno fakt by stálo za to pribrať. 😉

Inak keby som mala 26 a povedali by mi, že vyzerám na 35 to by ma fakt nasralo. A čo oblečenie? Aké nosíš farby pri tvári?

kiwi3
9. máj 2016

ja si tiez myslim, ze to moze byt niecim inym, ako vraskami na tvari, ak ta to trapi. mozno posobis usadenejsie atd.

natalym
9. máj 2016

Vlasy, čo ako?

monr
9. máj 2016

ako baby písali, základ je čistenie pleti. Oleje v tomto prípade by som nedávala, potrebuješ cielenú kozmetiku na tvoj typ pleti, a to ti poradí dobrá kozmetička, alebo kožná lekárka (niekedy je lepšie nájsť dobrú kozmetičku ).
A dobré je si dať robiť pravidelne masáž tváre a cvičiť tvárovú gymnastiku.

krystofkal
9. máj 2016

@lubka916 A potom už viac by som ti odporučila zaplatiť si lepšiu kozmetičku ako ku kožnému. Kožný sa moc nevyzná, teda aspoň ja keď som mala problémy s pleťou som chodila ku kožnému a on mi dal len rôzne miešané mastičky ktoré mi pleť len zhoršili a kozmetička mi veľmi dobre poradila

volavka4
9. máj 2016

@krystofkal zalezi to od toho aky kozny. Nie je lekar ako lekar, to je jasne. Ale tiez by som sa asi radsej spoliehala na rady kozmeticky ako lekara. 🙂

tucniacka11
9. máj 2016

@lubka916 a ak máš mastnu pleť neviem, či je vhodné ju olejovať,,,ak ťa to trápi, navštív dermatologa, ja som bola u MUDr.Pallovej, mám na čele botox a vrásky sa zjemnili, aj okolo očí

sue
9. máj 2016

Uf a necapes toho na seba vela? Neprehanas s chemiou? Solarkom? Makeupom?
robievam v divadle a aku plet maju herecky co sa maluju nonstop...chjo...im nic nepomoze...

mysga
9. máj 2016

@lubka916 oleje vysušujú pokožku. Nemajú sa používať často (rovnako ako sa nemajú používať na deťoch). Tvoja koža bola tým pádom stále mastná ale suchá. Ja som začala používať kokosový olej na pleť a keď som prišla na čistenie pleti ku kozmetičke, hneď mi vraví, že mám suchú kožu, či sa neolejčekujem.

Trebalo používať hydratačné krémy. Každopádne, vrások sa len tak nezbavíš, tým treba skôr predchádzať. :/ Hlavne zmeň kozmetiku a choď k dobrej kozmetičke, čo ti poradí niečo na vypnutie pleti a oživenie pleti.

0silvia0
9. máj 2016

@lubka916 ja si tiež myslím, že to, že pôsobíš staršie nemusí byť len vráskami... Možno zlý účes, možno nevhodný štýl oblečenia a možno všetko dokopy... Ja mám tiež geneticky horšiu elasticitu kože a už vidím na sebe nepružnosť kože, síce som štíhla, ale mám po štyridsiatke... ale v tvojom veku, nevidíš to príliš čierne?

srdeenko19
9. máj 2016

@lubka916 skús si pogooglit recenzie a výrobky od herbalife, ja používam niekoľko rokov a som moc spokojná 🙂 na fb je jozef Surina, ktorý sa tomu venuje, skús sa s ním skontaktovať.

miyya
9. máj 2016

@lubka916 ja robím masáže s argánom, neviem či zaberá úplne ale kombinujem to s kokosovým,ale ten veľmi upcháva póry. Ja som bola na botox dvakrát ale to už nikdy nepôjdem. A kyselina hyaluronova vydrží oveľa menej.
Skús cviky + masáže tváre, veľa vody a kompletné čistenie pleti. Ja si ju čistím kefkou. + plánujem šetriť na liftingové pero a čistý gel kyseliny hyaluronovej. Keby som nehodila zbytočne peniaze do botoxu,tak to už mám. Dá sa kupiť na nete všetko a ak vyzeráž na 35 kašli nato, už si to len udržať do 50tky :D... Aj ja mám pocit, že vyzerám staršie ale čo už. Inak velmi mi aj na pleť zaberaju vitamíny na vlasy. Možno zhoda okolností ale vidím zmenu. Veľa spánku, vody, a zabudnúť na cukor a alkohol.
Posielam Linky, ak budeš potrebovať poradiť,píš kludne aj IP:

https://www.youtube.com/watch?v=rf4IY32JaBI


https://www.etani.sk/sk/pletove-sera/29-etani-c...

viera27
9. máj 2016

@lubka916 vyrad tie oleje a vyrad makeup. Uvidis, co sa bude diat. Makeup je na pleti s vraskami vzdy svinucha. A uz absolutne nie puder.
1. Namiesto olejov a kremov skus pouzivat nemastne a vysoko hydratacne gely (nieco taketo http://www.missha.sk/MISSHA-Aloe-Soothing-Gel-H...). + nejaku vodu na prestriekanie pleti pocas dna (napr. http://eshop.havlikovaapoteka.cz/index.php?id_p...)

2. Rano si skus dat toto, veeelmi prijemna vec http://www.hracky-vybavicky.sk/havlikova-apotek...

3. Ak uz silou mocou potrebujes nieco "makeupovite", skus radsej tonovane veci, napr. Alverde ma lahky protivraskovy "makeup" colou and care s vytazkami z goji. Ale ja by som nechala plet uplne na pokoji

4. na opticke omladenie rozjasnovat, rozjasnovat, rozjasnovat. Kremovy rozjasnovac (v tvojom pripade nie pudrovy), leskle pery, leskle svetle nenapadne tiene, celkovo minimalne sa malovat. A vlasy v svetlych odtienoch.

nikush
9. máj 2016

olej nehydratuje, ved nema ziadnu vodu v sebe, tak co tam hydratuje? je to blbost....na hydratovanie potebujes vodu....