icon

Mám bolesti brucha - čo zistia z vyšetrenia?

14. mar 2021

Dievcata ahojte. Bola som dnes na pohotovosti a nemocnici skrz obrovsku bolest čbrucha od vcera vecera a dnes aj pocit tazoby plnosti a bolest smerovala az do podbruska. Velmi som sa bala aj bojim ci nejde o slepe crevo. Zobrali mi krv, moc, ekg, sono hrudnika a brucha, nezistili nic. Z coho este to moze byt uz som zufala 😢 chystam sa aj na gyn. ale mam obavy z toho slepeho creva vsade citam priznaky

anukha
15. mar 2021

Ahoj ja som 2x skoncila s prisernymi bolestami podbruska na pohotovosti. Ani som chodit nemohla. Po 2 raze ( ako aj po prvom) to same odznelo do 24 hodin, tak som s odstupom casu pochopila, ze to bola ovulacia. ( bolo to v strede cyklu) Ale co mi je zvlastne, ze ti nebrali krv na HCG ci nemas nahodou mimomaternixove tehotenstvo... 🤔

autor
17. mar 2021

@anukha tehotna nie som na 100% to viem urcite. Neviem vsak z coho mam taleto bolesti. Najprv akoby cele brucho, trva to aj 4-5 hodin a potom to pomaly ustupuje. Dnes sa to opakovalo.

anukha
18. mar 2021

No treba ist urcite k lekarovi, mi ta tu cez klavesnicu nevysetrime. Ja chapem, ze ludia hladajeu ludi s podobnymi skusenostami, preto som tu napisala svoju. Zj ten postreh o tom, ze u zeny by v takom pripade mali na pohotovosti brat aj krv na HCG ...
Chapem, ze ked tu na pohotovosti nic nezistili, tak sa snazis hladat pricinu. K odbornemu lekarovi si sa uz objednala? Este ma napadaju potravinove alergie... neviem

autor
18. mar 2021

@anukha problem je ten ze mna z pohotovosti poslali normalne do nemocnice kde mi urobili vysetrenia. Vzali krv, moc, dokonca aj sono hrudnika a brucha ale nenasli nic, vraj je vsetko v poriadku. Preto uz naozaj neviem.

autor
18. mar 2021

@anukha a potravinove alergie, nikdy som nic nemala, mam skoro 30 a jem vsetko a nikdy mi nic nebolo.

felicita027
18. mar 2021

Niektoré potravinove alergie a intolerancie najma intolerancia na laktózu začína vacsinou vo vyssom veku skus si odsledovať ci to náhodou nie je reakcia na nejakú zlozku z jedla alebo ist na imuno-alergologiu urobit odbery, kludne to moze byt aj intolerancia na lepok (nie celiaklia to je alergia na lepok)

majulino
18. mar 2021

Žlčník to nemôže byť?

autor
18. mar 2021

@majulino netusim, ale nemocnici z krvi, mocu ci sona by asi nieco zistili nie? To je ten problem ze mi povedali ze vsetko je v poriadku ale ja to tak necitim

anukha
18. mar 2021

Ja som si intoleranciu na lepok zistila v 32 rokoch, takze asi tak s tym, ze nic som nikdy nemala. A zistila som to tak, ze moj partner mal nesmierne bolesti zaludka ( z nicoho nic) tak ma poprosil, nech mu spravim suchare a chleba na panvici. Po ich zjedeni bol na tom 10x horsie, tak sme uvarili ryzu a jedol ju 3 dni a bolesti boli prec. 🤷‍♀️ Dovtedy sme jedli vsetko ako ostatni ludia, pizza, cestoviny, chleba, ... No a kedze byvame v jednej domacnosti varili a jedli sme spolu. No a po cca mesiaci som zostala prekvapena, ze som uz dlho nemala tu moju slavnu migrenu. Dovtedy som mala priserne migreny tak 2x do mesiaca. Problem je v tom ze intolerancia na lepok sa u kazdeho prejavuje inak, tak lekari maju problem ju diagnostikovat. A z krvi ti ju nezistia, je na to specialne vysetrenie, beru vzorku z konecnika tusim...

majulino
18. mar 2021

Ak nešli vyslovene po zlcniku tak nie, aj mne zistili, az ked som povedala, ze ma boli zlcnik, dovtedy kazde vysetrenie bolo.vporiadku