Mám paroxyzmálnu tachykardiu

12. nov 2022

Ahojte pekny vecer. Mam 25, mam manzela. Zistili mi paroxyzmalnu tachykardiu, kvoli nej nemozem sportovat ani chodit na tury, a pod. Mozem iba lahku namahu, lebo pulz mi lieta z prilis vysokeho na prilis nizky, tak isto aj tlak. Ide o to ze manzel to berie velmi vazne. Robi zo mna chudatko pred rodinou, vymysla si ze mi je zle preto k nim nemozem prist pritom pravda je ina. Vsetci sa ma pytaju ako mi je, ci mi nie je zle. Citm sa ako neschopna troska. Ja to nehovorim nikomu ked sa necitim dobre a predsa sa o mna az prilis boja. Hlavny problem je ze partner nechce dieta. Vraj az ked budem zdrava, pricom zdrava nikdy nebudem s mojou diagnozou. Co mam robit? Ja sa asi zblaznim, neda si to vyhovorit ani on, ani rodina, ze som vazne ok nakolko len mozem. 😭

marca12
12. nov 2022

Ak je to este cerstve,tak nezufaj. Nieco si o tom nastudujte ako sa zije s touto chorobou,ake su komplikacie,moznosti do buducna a podobne. Porad sa s lekarom o tehotenstve,zober tam aj muza,nech pocuje prognozy. Musite sa naucit zit s touto chorobou a casom mozno zmeni nazor. Teraz nanho netlac. Studuj si o tom,daj mu relevantne clanky,studie a postupne mu davkuj informacie.

autor
12. nov 2022

@marca12 spolocne sme si to uz prestudovali, vraj je tehotenstvo normalne odporucane, akurat budem musiet brat ine lieky a tie rodit cisarskym..ja nechcem cakat, chcela by som uz mat rodinu. Ale dakujem za radu, skusim pomaly pozistovat este informacie a poradit sa aj s lekarom.

miadi
12. nov 2022

Zda sa ze tvoj muz pouziva tvoju diagnozu ako vyhovorku na veci do ktorych sa mu nechce .. navstevy dieta .. vy ste mali otazku deti vydiskutovanu pred sobasom?

marca12
12. nov 2022

Ak to mate nastudovane,skus mu dat cas. Nejaky cas sa o tom nebavte,nech nema pocit,ze nanho tlacis.

marci77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikadooo
12. nov 2022

Však a čo je tvoj muž tvoj hovorca? Veď otvor ústa a povedz. Mám toto a toto, znamená to, že mi lieta pulz, preto nemôžem robiť toto a toto. Muž nechce mať so mnou dieťa, až keď budem zdravá. Keďže zdravá nebudem nikdy, tak žiaľ, nečakajte od nás vnúčatko. A nech potom manžel vysvetľuje. Ja by som kľudne na rovinu vyklopila všetkým všetko. Nenechaj za seba hovoriť manžela, napriek chorobe si svojprávna. Tým, že chorobu tajíš, robíš zle len sama sebe.

autor
12. nov 2022

@miadi samozrejme ze sme to mali vydiskutovane. Dokoncasa na babatko tesil. Neviem co sa s nim stalo. Skusala som sa s nin rozpravat na tuto temu ake je pravda ze teraz sme ani nemali cas sa k tomu dostat. Skusim to s nim este prebrat.

autor
12. nov 2022

@marci77 ano, su lepsie dni a horsie dni. Ja sa ale nestazujem, az ked mi je ozaj zle tak mu to poviem a ani to uz nebudem robit. Lebo mam fakt pocit ze sa uz vyhovara na moje zdravie.

autor
12. nov 2022

@mikadooo ved prave ma ist k rodicom a ja som uz dohodnuta dlho s kamaratkou ze pojdeme si posediet tak ide sam. Ale uz chcel moje zdravie pouzit ako vyhovorku a ktovie kolkokrat to tak urobil a spravil ma neschopnou. Ostala som v soku normalne.

mikadooo
12. nov 2022

No, tak im zavolaj predsa a vysvetli. Možno je mu nepríjemné, že pred svokrovcami uprednostníš kamošku a tak to len používa ako nevinnú lož, aby bolo na oboch stranách dobre? Netuším... 🤷.

miadi
12. nov 2022

No nic Musis si to snim vydiskutovat.

autor
12. nov 2022

@mikadooo len ide o to ze som ho odhalila iba raz a ktovie kolkokrat si takto vymyslal. Normalne som nahnevana ake ani nie nanho ale na seba, ze ma so mnou iba starosti.

mikadooo
12. nov 2022

Wow... No tak k tomu nemám čo dodať - "ani nie nanho ale na seba, ze ma so mnou iba starosti."

autor
12. nov 2022

@mikadooo preco?

mikadooo
12. nov 2022

Tak najskôr napíšeš: "Robi zo mna chudatko pred rodinou, vymysla si ze mi je zle preto k nim nemozem prist pritom pravda je iná". A potom napíšeš, že je ti zo seba zle, aké mu chudákovi robíš starosti. Tak si spolu sadnite a povedz mu teda aká je pravda a že nech o tebe nevymýšľa, nie???

miadi
12. nov 2022

Tvoj muz manipuluje ako sa mu to hodi. On dieta nechce a Tato diagnoza je len zamienka. Preto si tak Strasne smutna. A Strasne chces dieta asap. Najprv si vyries vztah potom mozes riesit dieta.

autor
12. nov 2022

@mikadooo ano, to planujem.

autor
12. nov 2022

@miadi asi mas pravdu